Hádám, že spíš nepomůže, protože nikdo nevykoumá, co vlastně chceš.
Poslední dotaz,
musím třeba takový regexp jako:
Start -NoNewWindow ..\..\bin\Parent\servercmd.exe --masterIp 10.73.135.240 --masterPort 5045
psát a vyjmenovávat pomocí [a-z] atd. všechno možné? Kdesi jsem četl o greedy výrazech, a tušil jsem, že by se dalo číst až do výskytu žádaného, ale úplně jsem to nepochopil. Taková "masterIP" může na kterékoliv pozici a tak asi chápete, proč se ptám.
Ten příklad není regexp, ale spíš řetězec, který matchuješ. Zbytek dotazu nedává smysl bez toho, abys naznačil, co chceš udělat. Zřejmě nějaký regexp, který to namatchuje. Což je třeba ten řetězec s escapovanými speciálními znaky, ale to zřejmě nebude to, co chceš:
Start -NoNewWindow \.\.\\\.\.\\bin\\Parent\\servercmd.exe --masterIp 10\.73\.135\.240 --masterPort 5045
Napsal jsem si výraz :
::\s*\*\*\*IP\sAddress\*\*\*\nstart\s*.*\-\-\s*masterIP (\d+\.\d+\.\d+\.\d+).*
Online tester hlásí, že je správně, ale k matchi nedojde. Nechtěl jsem, aby to za mě někdo udělal: potřebuju mít v groupě ip adresu, ale nejde mi to. Ten komentář na začátku je navíc a v něm chyba není.
Uvedený regexp obsahuje Address, ten poslední (asi)vzor ne. Těžko říct, s čím to matchuješ. Zkus tedy položit dotaz znovu, tak aby tam byl vzorový text, popsané části, které se mění a které jsou pevné a regexp který na to zkoušíš namatchovat. Pokud napíšeš i o co se celkově snažíš, tak se možná dozvíš, že regexpy nejsou vhodně zvolený nástroj, ale jen hádám z těch útržků.