Kolik vydělá běžná androidí aplikace na Google Play?

PsychoIT

Ahoj, zajímalo by mě kolik vydělá průměrna androidí aplikace na google play, respektive jak to zjistit. Podle Forbesu je to 0,01875$ na stažení, ale to je průměrná hodnota která podle mě bude ovlivněna těmi pár aplikacemi které jsou prodávány ve velkém. Podle paretova pravidla však 90% z tohoto průměru bude tvořit tak 10% aplikací, zbytek se pak nebude prodávat vůbec, alespoň odhaduji, průměr je zrádná veličina. Jsou někde nějaké statistiky ze kterých by to šlo spočítat, má to google někde?

Jann

Re:Kolik vydělá běžná androidí aplikace na Google Play?
« Odpověď #1 kdy: 22. 06. 2015, 17:17:45 »
To bude podobné jako s průměrnou součástkou nebo s průměrnou potravinou.

j

« Odpověď #2 kdy: 22. 06. 2015, 18:00:44 »
Kdyby nekde ty statistiky byly, tak by tam uz nikdo nikdy zadnou appku nedal ... Vira ze vydela je totiz zalozena na presne tomtez, jako vira ze vyhraju ve sportce (stim, ze v ty sportce mam radove vetsi sanci).

andy

« Odpověď #3 kdy: 22. 06. 2015, 19:06:12 »
To, ze prumerna ti aj tak nic nepovie.. Vacsina aplikacii vydelava cez reklamy. Na zaciatok -25$ za registraciu, potom dlho nic, takze odvody dalsie -. Skoro vsetci uspesni solo autori vytvorili svoje aplikacie pri praci. Uspech sa tazko robi na pockanie. Plus ak nevymyslis nieco svetoborne, tak musis mat aspon cacanu grafiku a to sam pochybujem ze vytvoris.

mon

« Odpověď #4 kdy: 22. 06. 2015, 19:57:54 »
kamarat ma aplikaciu co ma cca 2m stiahnuti, pre klucove slova je na prvom mieste az piatom mieste a mesacne mu z reklamy ide medzi priemerne 2,5tisic eur na srocku + par stovak (skoro nic) z platenej verzie. ma to v play store, samsung store, amazon store a aj na apple store