VirtualBox převezme USB jen někdy

i

VirtualBox převezme USB jen někdy
« kdy: 10. 06. 2015, 09:34:42 »
Můj chlebodárce věří že kdo na desktopu nemá widle je nebezpečný já se ale cítím lépe v linuxu, podstata mé práce je stejně přes terminály na serverech, putty neumím nastavi tak aby mi všechny klávesy fungovaly tak krásně jako třeba v gnome-terminal-u a důvěra ke slepenině terminálu se ssh-klientem, nikdy nebude taková jako k openssh.

Nakonec jsme našli společnou řeč, ve woknech mám jen virtualBox a v něm mám mint, chlebodárce se cítí bezpečně a já pohodlně :-)

ALE:

občas potřebuji připojit nějaké USB zařízení, nic zvláštního, flash-disk, usb-modem, zařízení která umí linux obsloužit a možná i lépe než windows,
Zatím to řeším tak:

1.zařízení zapojím
2.wokna začnou něco tvořit, netuším co,
3.ve virtualBoxu, USB Devices, si převezmu zařízení.
4.občas toto zařízení linux uchopí a zpracuje, občas ne, ale když ho zapojim doma do stroje s čistým linuxem tak funguje pokaždé na 100%

Nejspíš okna začnou nějak zařízení inicializovat a v okamžiku přepojení je v nějakém stavu který neodpovídá právě připojeném zařízení.

OTÁZKA:

Poradíte nějakou možnost, nejlépe přesný postup, jak wokna nastavit tak, aby si zařízení si daným usb-profilem vůbec nevšímali, případně aby ho jen daly virtualboxu a neaktivovali žádný driver ?

Předem dík za odpovědi i za to že se držíme tématu ;-)

« Poslední změna: 10. 06. 2015, 10:59:56 od Petr Krčmář »

Re:VirtualBox převezme USB jen někdy
« Odpověď #1 kdy: 10. 06. 2015, 11:18:51 »
mrkni do logu a linuxu , zda se tam to USB zarizeni objevi.

Resim to presne obracene cisty debian + virtualBox a jako guestOS jakykoliv system.

i

« Odpověď #2 kdy: 10. 06. 2015, 13:37:21 »
mrkni do logu a linuxu , zda se tam to USB zarizeni objevi.
Bohužel se to stává jen někdy dnes se mi to zrovna nedaří.

Resim to presne obracene cisty debian + virtualBox a jako guestOS jakykoliv system.
Ano, také bych se tak cítil bezpečněji, bohužel ale:
1.windows instaluji jiní a mají k tomu připravený vlastní firemní obraz a nedají ho z ruky.
2.k "zabezpečení" přiojování k firemní síti, v těchto svých windowsech mají nějakou, mě neznámou windows aplikaci od Cisca, se kterou bych asi na hostitelském linuxu těžko bojoval, je velmi pravděpodobné že windows rozezná že se jedná o modem a možnost síťového připojení a tato aplikace začne čarovat, proto by se mi nejvíce líbilo kdyby windows ten modem vůbec nerozeznali.

« Odpověď #3 kdy: 10. 06. 2015, 14:48:34 »
Pokud se jedna o VPN klienta Cisco AnyConnect tak linuxova verze podle me existovala/existuje.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

trubicoid2

« Odpověď #4 kdy: 10. 06. 2015, 16:26:39 »
ano, byla jejich takova oknoidni aplikace, asi jaava, ne? anebo se dal pouzivat normalni command-line klient vpnc, debilan ho ma, navod trebas https://wiki.gentoo.org/wiki/Vpnc

i

« Odpověď #5 kdy: 10. 06. 2015, 20:28:57 »
Dobre, ale vratme se k puvodnimu dotazu, znate nekdo postup, jak woknum ZAKAZAT konkretni usb-zarizeni ALE tak, aby se k nemu dostal virtualbox v techto oknech bezici ?

i

« Odpověď #6 kdy: 10. 06. 2015, 20:31:40 »
Nemusi to byt konkretni zarizeni, staci i konkretni typ zarizeni urcen treba usb-profilem.

Daemon

« Odpověď #7 kdy: 11. 06. 2015, 00:55:00 »
Můj chlebodárce věří že kdo na desktopu nemá widle je nebezpečný

To je zajímavé. Tušíš z čeho pramení chlebodárcův pocit nebezpečí?

« Odpověď #8 kdy: 11. 06. 2015, 06:29:33 »
A ked si nastavis vo virtualboxe, aby si to dane zariadenie stale prevzal, tak to nepomoze? virtualbox by to mal stihnut pred nejakou inicializaciou.
vo virtualboxe si daj nastavenie usb, a tam si mozes pridat bud konkretne zariadenie, alebo rucne zadat podla id

trubicoid2

« Odpověď #9 kdy: 12. 06. 2015, 14:11:50 »
Dobre, ale vratme se k puvodnimu dotazu, znate nekdo postup, jak woknum ZAKAZAT konkretni usb-zarizeni ALE tak, aby se k nemu dostal virtualbox v techto oknech bezici ?

vono to hodne lidem nekdy funguje a nekdy ne, jako tobe

reseni trebas tu? https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=6&t=39104 komentar od nayasys

potom v komentaru od jogensona je nejaka widlo utilitka, ktera cisti ty USB registry za tebe