Můj chlebodárce věří že kdo na desktopu nemá widle je nebezpečný já se ale cítím lépe v linuxu, podstata mé práce je stejně přes terminály na serverech, putty neumím nastavi tak aby mi všechny klávesy fungovaly tak krásně jako třeba v gnome-terminal-u a důvěra ke slepenině terminálu se ssh-klientem, nikdy nebude taková jako k openssh.
Nakonec jsme našli společnou řeč, ve woknech mám jen virtualBox a v něm mám mint, chlebodárce se cítí bezpečně a já pohodlně :-)
ALE:
občas potřebuji připojit nějaké USB zařízení, nic zvláštního, flash-disk, usb-modem, zařízení která umí linux obsloužit a možná i lépe než windows,
Zatím to řeším tak:
1.zařízení zapojím
2.wokna začnou něco tvořit, netuším co,
3.ve virtualBoxu, USB Devices, si převezmu zařízení.
4.občas toto zařízení linux uchopí a zpracuje, občas ne, ale když ho zapojim doma do stroje s čistým linuxem tak funguje pokaždé na 100%
Nejspíš okna začnou nějak zařízení inicializovat a v okamžiku přepojení je v nějakém stavu který neodpovídá právě připojeném zařízení.
OTÁZKA:
Poradíte nějakou možnost, nejlépe přesný postup, jak wokna nastavit tak, aby si zařízení si daným usb-profilem vůbec nevšímali, případně aby ho jen daly virtualboxu a neaktivovali žádný driver ?
Předem dík za odpovědi i za to že se držíme tématu ;-)