Instalace Win8 - nemůže připravit PC k restartování

peto

Zdravim,

mam tu cudzi Compaq CQ58. Chcel by som tam nainstalovat Win8, ktory tam bol, nez odisiel disk. Nejake zalozne medium nemam, instalujem z USB kluca s Win8.1.

Pri instalacii ale po vybere particie (vlastne ziadna nie je, ide o cisty disk) naskoci obrazovka s kopirovanim suborov a tam to hned vypise

Citace
Systém Windows nemůže počítač připravit k restartování, aby bylo možné pokračovat další fází instalace. Chcete-li systém Windows nainstalovat, restartujte instalaci.

Restart instalacie nejak nepomaha. Zdrojaky k tomu nie su :-/.

Co som skusal je tu - hviezdickou su oznacene original nastavenia:
Prepnut UEFI* / BIOS (Legacy boot).
Vypnut / zapnut* Secure Boot
V boot order dat USB kluc na zaciatok / na koniec*
Formatovat disk / nechat disk tak po predchadzajucich pokusoch* (to sa ale ani nezacne instalovat)

Co s tym robit, aby sa to instalovalo a nepisalo to tu hlasku?
Uvitam aj tipy. Vdaka
« Poslední změna: 18. 05. 2015, 21:26:39 od Petr Krčmář »

McFly

• 633
    • Zobrazit profil
Re:Instalace Win8 - nemuze pripravit PC k restartovani
« Odpověď #1 kdy: 16. 05. 2015, 14:45:04 »
Rozmanitá chybová hláška, toho je schopen snad jen Windows. :-)

Ten systém Windows 8 je legální? Pokud ano, zkusil bych napsat na podporu MS, ať se laskavě uráčí poradit. Jednou jsem musel mluvit s českou podporou MS a měl jsem štěstí na nějakou totální krávu, která mne neskutečně vytočila svou arogancí a neochotou...

peto

« Odpověď #2 kdy: 16. 05. 2015, 16:33:51 »
Ten systém Windows 8 je legální? Pokud ano, zkusil bych napsat na podporu MS, ať se laskavě uráčí poradit. Jednou jsem musel mluvit s českou podporou MS a měl jsem štěstí na nějakou totální krávu, která mne neskutečně vytočila svou arogancí a neochotou...
Kedze tam bol ten system original nainstalovany a je to napisane aj v UEFI, tak asi legalny je. Kvoli tomuto je to OEM, takze podla ich hotline FAQ to nema narok na podporu ( https://support2.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;sk;hotlinefaq ).

Zkus Debian Jessie, ten určitě půjde.
Hlavne to nie je pre mna. Je to pre cloveka, ktoremu odchadza kazdy disk do pol roka a plati to aj po vymenach notebookov. Neviem co s tym robi, ale pri Linuxe by za to urcite mohol ten zly Linux.

To není možné. Lael říkal, že index spokojenosti s Woknous Dlaždice dosahuje 318 %.
Snad sa tu Lael ukaze aj mimo trollingu.

Fantomas

« Odpověď #3 kdy: 16. 05. 2015, 17:42:31 »
Nedavno nejaky muj znamy resil taky takovou podobnou blbinu ve win 7 a nakonec to fungovalo pri instalaci z dvd.

janci

« Odpověď #4 kdy: 16. 05. 2015, 18:41:24 »
je možné, že to má problém s GPT oddielmi, skús úplne vyčistiť disk tak, aby sa odstránila aj MBR/GPT tabuľka.
napr bootni nejaký lunex a zadaj:
dd if=/dev/zero of=/dev/sdX
kde /dev/sdX je ten príslušný HDD
po chvíli to zastav CTRL+C
pozor zmaže to všetko z disku

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16. 05. 2015, 19:52:18 »
... instalujem z USB kluca s Win8.1.

A ten byl pripraven nejakou MS metodou? Ja jsem kdysi esil USB klic s instalaci Widli 7 a zadnym nastrojem z Linuxu se mi nepodarilo vytvorit funkcni verzi. Musel jsem si sehnat stroj s Widlemi 7 a pouzit widlacky navod, ktery zahrnoval format USB klice z prikazove radky, ktery uzasnym MS nastrojem trval jenom asi 12 hodin - takze pozor, neberte prilis velkou flashku/oddil nebo se z toho .....

iviak

« Odpověď #6 kdy: 16. 05. 2015, 21:02:17 »
mal som stejný problém na lenovu
potom som si všimol že keď vleziem do uefi / biosu ponúkne mi to priamo tam opravu systému.
Proste tá sviňa malýmäkký tam má skrytú partíciu s inštalačkami odkiaľ si obnovýš systém hocikedy

pozn. - na tom počítači som nerozchodil žiaden iný os z harddisku - live cd/dvd/usb áno, ale inštalácia na hdd nie

skús sa pozrieť do uefi či tam nemáš tú možnosť obnoviť systém

iviak

« Odpověď #7 kdy: 16. 05. 2015, 21:05:09 »
sorry nevšimol som si že odišiel disk... moja odpoveď je tým pádom bezpredmetná (a má kopec gramatických chýb, za čo sa hanbím ...

peto

« Odpověď #8 kdy: 17. 05. 2015, 01:41:35 »
Nedavno nejaky muj znamy resil taky takovou podobnou blbinu ve win 7 a nakonec to fungovalo pri instalaci z dvd.
Diky, toto som skusal cely vecer a zatial neuspesne. Tomu bootovaciemu mediu sa musi trochu pomoct, nech si mysli, ze je OEM (pridat ei.cfg - inak si pyta kluc a neakceptuje ten vycitany z UEFI) a to mam trochu problem zrealizovat na DVD, ked mam len legalne iso. Rucne vykopirovanie boot sektorov a urobenie .iso suboru cez mkisofs bolo neuspesne - pise to nezmyselne hlasky o chybajucom obraze s boot sektormi a pritom k tomu ani nepristupi.

je možné, že to má problém s GPT oddielmi, skús úplne vyčistiť disk tak, aby sa odstránila aj MBR/GPT tabuľka.
napr bootni nejaký lunex a zadaj:
dd if=/dev/zero of=/dev/sdX
kde /dev/sdX je ten príslušný HDD
po chvíli to zastav CTRL+C
pozor zmaže to všetko z disku
Toto snad prebehlo pri zmenach MBR / GPT, ktore som dnes skusal - este to ale skusim. Pri tom rozbitom disku ani nenabehla instalacia a ani nic nenapisala, takze je to snad dobry tip.

... instalujem z USB kluca s Win8.1.
A ten byl pripraven nejakou MS metodou?
Nebol, to mas pravdu. Proste GPT, FAT32 a nakopirovany obsah z DVD. UEFI by malo poznat FAT32 na niecom s GPT a preto to bootovalo.

peto

« Odpověď #9 kdy: 17. 05. 2015, 01:52:28 »
pozn. - na tom počítači som nerozchodil žiaden iný os z harddisku - live cd/dvd/usb áno, ale inštalácia na hdd nie
FYI to aspon niekedy obstojne zvladal rEFInd, aj ked sa grub-efi nechytal. Myslim na urovni "just works".

RH

« Odpověď #10 kdy: 17. 05. 2015, 03:29:33 »
To se mi taky stalo...

Prostě bootni nějaké linux distro a doslova zabij celý disk pomocí fdisku (odstraň všechny oddíly, odstraň tabulku oddílů, ať už je to GPT nebo MBR) a pak to fungovat bude.

peto

« Odpověď #11 kdy: 17. 05. 2015, 10:56:00 »
Tak som to vyriesil tym DVD, prepisovat to som uz ani neskusal. Cez nejaky Windows download tool od MS som stiahol ISO, to dal na DVD a tusim to ide.

Velka vdaka vsetkym, ktori pomahali.

Lael Ophir

« Odpověď #12 kdy: 17. 05. 2015, 12:47:28 »
Tak som to vyriesil tym DVD, prepisovat to som uz ani neskusal. Cez nejaky Windows download tool od MS som stiahol ISO, to dal na DVD a tusim to ide.

Funguje to i z klíčenky s instalačním médiem, ale chce ji to vytvořit tím MS toolem.
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media

peto

« Odpověď #13 kdy: 17. 05. 2015, 19:20:01 »

Funguje to i z klíčenky s instalačním médiem, ale chce ji to vytvořit tím MS toolem.
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media
Co presne robi ten MS tool? (Akurat ma zaujima, ako to funguje, ked to funguje)

Lael Ophir

« Odpověď #14 kdy: 17. 05. 2015, 22:51:19 »
Co presne robi ten MS tool? (Akurat ma zaujima, ako to funguje, ked to funguje)

Přepíše nějakým způsobem ISO image na klíčenku. Dá se to udělat i bez toho nástroje. Nicméně je potřeba označit partition jako aktivní, musí mít správný zavaděč (boot sector, BOOTMGR), a dost možná i volume name. Upřímně jsem od roku 2006 média bez toho toolu nevyráběl, neměl jsem proč.