KDE applet se speciálními znaky

ZAJDAN

• 2 091
    • Zobrazit profil
KDE applet se speciálními znaky
« kdy: 11. 05. 2015, 12:27:24 »
Ahoj,
v Gnome 2 jsem měl na panelu super applet/gadget se speciálními charaktery/symboly a mohl jsem si vytvářet i vlastní skupiny, stačilo na vybraný symbol kliknout a přenesl se do systemové schránky, ovšem v KDE nemohu nic podobného najít.
díky za tip
« Poslední změna: 11. 05. 2015, 12:47:05 od Petr Krčmář »
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

wamba

Re:KDE applet se speciálními znaky
« Odpověď #1 kdy: 11. 05. 2015, 13:10:36 »
kcharselect z kdeutils, popř. existuje i kdeplasma-addons-applets-charselect z kdeplasma4-addons
(jména jsou brána z balíčků pro Manjaro)

ZAJDAN

• 2 091
    • Zobrazit profil
Re:KDE applet se speciálními znaky
« Odpověď #2 kdy: 12. 05. 2015, 10:47:25 »
díky, ale není to stále ono.....nemohu si tam vytvořit vlastní skupiny, dále najít tam třeba německé znaky je natolik zdlouhavé....uffff
hledal jsem něco takovéhoto jako to bylo v Gnome2:
https://lh3.googleusercontent.com/-dpsZgp_Qp6M/Tif6sW9ypiI/AAAAAAAAFeI/PzAV3VuXGp0/s2000/chars-indicator.png
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.