Zdar
Doposud jsem pořádně nechápal co znamená 3-letá podpora Xubuntu, když používá identické repozitáře jako 5-leté Ubuntu. Před časem tu byla o tom vášnivá diskuse, myslím že bez výsledku, chtěl jsem na ni navázat, ale nepodařilo se mi ji dohledat.
Teď už vím, že 3-letá podpora Xubuntu znamená, že "Xubuntu team" bude po tu dobu udržovat své vlastní zlepšováky, zpravidla pomocí svých ppa, např. xubuntu-dev nebo xubuntu-extras. Právě ukončená podpora Xubuntu 12.04 se projevila tak, že ze svých ppa odstranili všechny balíčky pro precise, vč. např. xfce-4.10. To znamená, že aktuálně není zřejmě žádná rozumná cesta jak provozovat ubuntu s xfce 4.10, protože ve 12.04 je stále jen 4.8 (s 5-letou podporou) a do 14.04 lze dostat jen xfce-4.12.
Pro mě konkrétně to znamená, že v případě nutnosti přeinstalace systému bych musel buď zkousnout návrat k verzi 4.8 (s pár nepříjemnými bugy, které v 4.10 nebyly) nebo upgrade celého systému, o němž vím, že na starších strojích co mám bude fungovat hůř než to co je tam doposud.
Tušíte někdo, jestli lze pro instalaci xfce-4.10 do ubuntu 12.04 použít např. repozitáře z Debianu 8 nebo Mintu 17.1 ?