Zdravim,
mam aplikaci v PHP ktera vyuziva MySQL databazi. Testoval jsem ji na slabem serveru (virtual - 4 jadra, 1GB pameti), kde je Debian Wheezy a MySQL 5.5.41, vychozi konfigurace.
Pro produkci jsem si pripravil server, kde byl CentOS 7 (ktery znam lepe nez Debian) a MariaDB, taktez 5.5.41. Jenze to, co na testovacim serveru bezi 2 sekundy, na tomhle trva 80 - naprosto shodna konfigurace, zkousel jsem i ruzne co jsem nasel na internetu, doporuceni z MySQL Tuneru, vsechno mozne, jedine ceho jsem docilil bylo, ze se to jeste zhorsilo.
Zkusil jsem pak jeste jiny hosting a nainstaloval tam Ubuntu 14.04 a MySQL server, opet 5.5.41. Uz je to lepsi, query trva 20 vterin, ale stale je to NESKUTECNE pomale. Zkousel jsem ten stroj roztahnout (je to skalovatelny virtual) - dodat vice CPU jader a RAM, ale naprosto beze zmeny, porad stejnych 20 vterin.
Query obsahuje hromadu insertu za sebou, ktere tomu trvaji dlouho. Neni to prilis optimalni, ale jaktoze se vykon tolik (10x-40x) lisi na ruznych strojich s naprosto stejnou konfiguraci? Pomohlo by misto MySQL pouzit jinou databazi, treba PostgreSQL?