Fotky smazané z karty

Jose

Fotky smazané z karty
« kdy: 29. 04. 2015, 19:27:35 »
Dobrý den,
Mám velký problém. Byl jsem na dovolené v zahraničí a samozřejmě jsem fotil.
Po příletu jsem fota stáhnul z paměťové karty do notebooku. Z karty jsem je blbec vymazal jelikož jsem PC věřil.
Včera sem musel u PC restartovat Windows a bohužel jsem si fota nestáhnul na paměťovku.
Po zapnutí PC jsem si fotky vyhledal pomocí programu Recuva, ale bohužel nejdou zobrazit  :'(...
Nevíte prosím někdo co s tím?? Děkuji mnohokrát kdyby to nešlo zdarma klidně se i domluvíme na ceně fota jsou pro mě moc důležitá....
« Poslední změna: 29. 04. 2015, 20:34:26 od Petr Krčmář »

ac

Re:Prosím pomoc!!!
« Odpověď #1 kdy: 29. 04. 2015, 19:36:06 »
Ahoj,

mrkni na photorec:
http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec

asi je to jasne, ale vsechny zapisy je potreba provadet na jine zarizeni nez na to, ktere obnovujes...

« Odpověď #2 kdy: 29. 04. 2015, 20:11:18 »
úplně nerozumím tomu, co se stalo, ale nezapomeň že data lze obnovovat jak z počítače tak z paměťovky
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

Olaf

« Odpověď #3 kdy: 29. 04. 2015, 20:32:15 »
Pokud jste fotky z karty pouze smazal nebo jste kartu pouze zformátoval, ALE NA KARTU JSTE NEZAPISOVAL (nefotil atd.), dá se k karty dostat vše, co na ní bylo. Pokud se na kartu již zapisovalo, šance na obnovu jsou menší.

Kartu dejte stranou; pokud se jedná o SD, kartu pro jistotu zamkněte. Pak se můžete Vy nebo někdo kvalifikovanější pokusit o obnovu.

PS: Odkud jste?

Fantomas

Re:Fotky smazané z karty
« Odpověď #4 kdy: 29. 04. 2015, 20:58:21 »
Co znamena restartovat windows? Tedy krome normalniho restartu pocitace. Prilis jsem nepochopil, proc vlastne nejdou ty fotky najit a zobrazit. Navic recuva dokaze data v pohode najit a vytahnou na druhy disk, jak z fat tak ntfs. Navic, jestli se na pametovku nezapisovalo, tak pujdou fotky vytahnou i z ni.

« Odpověď #5 kdy: 29. 04. 2015, 21:41:37 »
Mám Windows 8.1 a znovu jsem ho musel přeinstalovat bohužel přes program Recuva se mi sice fotky načtou ale nejdou zobrazit když se pokusím je otevřít objeví se nápis: Program Windows Prohlížeč fotografií nemůže otevřít tento obrázek, protože soubor je pravděpodobně poškozen nebo je příliš velký. A to se mi ukáže pomalu u každé fotky děkuji  :'(

nobody

« Odpověď #6 kdy: 29. 04. 2015, 21:42:06 »
zasadni rada... dej pametovku do trezoru a nesahej na ni driv nez budes vedet co udelat aby jsi to nepodelal, nebo si na to nekoh nenajdes, nejvice skody ted muzes udelat bezmyslenkovitejma pokusama ;)

nobody

« Odpověď #7 kdy: 29. 04. 2015, 21:50:16 »
pokud jsi preinstaloval windows, zapomen na to ze obnovis uspesne fotky co na disku byli (predpokladam ze windows i fota byli na spolecnem disku C: )

mas velkou sanci dostat fota z karty, pokud si na ni uz nezacal znovu fotit (nebo neco jineho proste zapisovat)
idealni (nedoslovny) postup:
1. nastartovat LiveCD Linux (napr GPartedLive)
2. vlozit kartu
3. vytvorit zalozni obraz karty(image) na HDD pomoci dd
4. pustit photorec na tento obraz pro dohledani smazaneho

body 3 a 4 lze rozepsat, otazka je jestli jses schopny/ochotny do toho jit, nebo to radeji prenechas nekomu kdo vi co dela

« Odpověď #8 kdy: 29. 04. 2015, 22:13:21 »
Pro pana Olafa: Z Českých Budějovic
Pro pana hu: hlavně že vy jste Génius že?? Hold vy jste asi z bohaté rodiny a měl jste přístup k PC já ho bohužel neměl :-( a každý může udělat chybu nebo vy jste neomylný? Takže další hloupé připomínky si raději nechte pro sebe nebo si založte vlastní téma a nekažte mi mé děkuji a neberte to ve zlém, ale snažím se zde sehnat informace

hu

« Odpověď #9 kdy: 29. 04. 2015, 22:39:31 »
Quod erat demonstrandum.;

Fantomas

« Odpověď #10 kdy: 29. 04. 2015, 23:02:34 »
Mám Windows 8.1 a znovu jsem ho musel přeinstalovat bohužel přes program Recuva se mi sice fotky načtou ale nejdou zobrazit když se pokusím je otevřít objeví se nápis: Program Windows Prohlížeč fotografií nemůže otevřít tento obrázek, protože soubor je pravděpodobně poškozen nebo je příliš velký. A to se mi ukáže pomalu u každé fotky děkuji  :'(
Tak jestli jsi to resil na laptopu, tak to jsi prehrkal celou partition, to se muzes s fotkami rozloucit, recuva najde po nich nejake stopy, ale to budou fragmenty. Radeji se drz te pametovky. Ostatne, kdyz umis zachazet s recuvou, proc nestrcis tu kartu do laptopu a nezkusis recuvou najit smazane fotky na ni?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 29. 04. 2015, 23:06:40 »
@JoseZvondis16: Tak ja mel vzdycky holou zadek, nicmene kdyz neco pouzivam, tak se snazim pochopit, jak to funguje. Krome toho tehdy nebyla PC na kazdem rohu, pokud nekdo mel ZX Spectrum, tak byl stastny clovek. Takze pokud nechapete, jak veci funguji a ani se o pochopeni nesnazite, chyba je ve vas. Nikdy si neporizujte nic slozitejsiho, nez gramofon na kliku. Pocitace jsou, navzdoru dojmu, ktery se snazi vyvolat MS a Apple, komplikovana zarizeni, kde lze udelat chybu a to tim snaze, cim mene jim rozumite a i tezky hacker se nekdy utne. Pocitace navic muzou selhat. Takze pokud u vas dojde k jedne ze zminenych udalosti, je vase chyba, ze jste se spolehl na to, ze mate jednu kopii dat, protoze jedna kopie se muze snadno stat zadnou kopii.

Radsi napiste, kde bydlite a zkuste zaskemrat, jestli by se na to za flasku nepodival nekdo, kdo vi, co dela.

Olaf

« Odpověď #12 kdy: 30. 04. 2015, 00:43:06 »
Pro pana Olafa: Z Českých Budějovic ...

Tak to je pro mne bohužel trochu z ruky.

... Z karty jsem je blbec vymazal ...

Jak? Smazal jste jednotlivé fotky (soubory) z karty ve Windows nebo foťáku? Formátoval jste ji? Zapisoval jste na ni (fotil)?

Tou Recuvou jste to tahal z karty nebo z notebooku?

Na tohle musíte odpovědět, ať Vám může někdo konkrétně poradit.

PS: Na rádoby latiníky nereagujte, nerozčilujte se … Slunce v duši :)

NooN

« Odpověď #13 kdy: 30. 04. 2015, 09:11:49 »
Pro pana Olafa: Z Českých Budějovic
Pro pana hu: hlavně že vy jste Génius že?? Hold vy jste asi z bohaté rodiny a měl jste přístup k PC já ho bohužel neměl :-( a každý může udělat chybu nebo vy jste neomylný? Takže další hloupé připomínky si raději nechte pro sebe nebo si založte vlastní téma a nekažte mi mé děkuji a neberte to ve zlém, ale snažím se zde sehnat informace
Kto je "b...b", ten zostane a nepomozu ziadne vyhovorky. Ja tiez nie som z bohatej rodiny, a tiez som nemal ziaden PC. Ale kto chce, tak si cestu vzdy k nejakému nasiel aj ked na ukor svojho volneho casu. Za mojich mladych casov ak som si chcel napr. programovat, tak som si to musel pisat doma na papier a ked bol pristup k PC tak som to musel prepisat z poznámok a pri chybe zasa hladat v papieroch vecer doma. To ze si lenivy b.b, za to nikto okrem teba nemoze a nevyhovaraj sa na pomery.
A nie som pan hu

trubicoid2

« Odpověď #14 kdy: 30. 04. 2015, 09:17:00 »
tak nejlepsi by bylo asi strcit kartu do pocitace, udelat jeji obraz pomoci http://sourceforge.net/projects/win32diskimager

(tlacitko READ)

a ten nam nahrat treba na uloz.to, a my ty fotky vytahnem, klidne i ja

jestli ta karta nebyla nikdy uplne plna, tak bys to mohl jeste zazipovat, aby to bylo mensi, ale asi  to moc nepomuze