Pískání v PC

Lol Phirae

Re:Pískání v PC
« Odpověď #15 kdy: 29. 04. 2015, 08:36:09 »
Asi tak nějak. Jinak bych doporučil zajít na ušní. Tam ti řeknou, že máš tinnitus a ať si přestaneš hulit to tuc-tuc do škeble ze sluchátek.  :P

Kolemjdoucí

« Odpověď #16 kdy: 29. 04. 2015, 09:00:12 »
Asi tak nějak. Jinak bych doporučil zajít na ušní. Tam ti řeknou, že máš tinnitus a ať si přestaneš hulit to tuc-tuc do škeble ze sluchátek.  :P

Pískání ATX zdroje přestane po odpojení od elektrické sítě, tudíž to nemůže být tinnitus.

TiB

« Odpověď #17 kdy: 29. 04. 2015, 09:14:30 »
Tak, to že ten krásný zvuk vychází ze zdroje, múžu říct s naprostou jistotou. Vytáhl jsem ho ven ze skříně, pozapájel kabely, zapl PC a teď si ten krásný zvuk užívám až jsem z toho erektilní. Co mi ale opravdu vrtá hlavou, je ta nepravidelnost kdy to dělá. Nechal jsem běžet prime, ale snad po deseti minutách zazněla stará známá. Pokud je PC v klidu, to samé, lehká zátež, to samé. Chvíli jsem nechal zdroj zapojený i samostatně, nicméně to byla opravdu jen chvíle a nechci zatím vyhlašovat rozsudek než to tímto zpúsobem vyskouším pořádně. Každopádně se mi podařilo najít pár fór, kde lídé podobný problém řešili v souvislosti se zapnutým C1E, takže mizím do BIOSu, snad něco oběvím.

No. Neznas LED pro nevidome. Jak jinak pak poznaji, ze jde do desky napajeni.  ;D

Pošuk200

« Odpověď #18 kdy: 29. 04. 2015, 09:27:49 »
Ale jo, znam to tez. Zacalo na zdroji zhruba po 2 letech celkem slabyho provozu.

Ale bacha na viry ve firmwarech! Co si to tam piskate, vy svabi? Ale nic, jen nejaky krypto klice...
http://www.jocm.us/index.php?m=content&c=index&a=show&catid=124&id=600

Lol Phirae

« Odpověď #19 kdy: 29. 04. 2015, 09:52:16 »
Pískání ATX zdroje přestane po odpojení od elektrické sítě, tudíž to nemůže být tinnitus.

Tak určitě. A pískání LED přestane potom, co vysadim na pár dní LSD.  ;D

Kolemjdoucí

« Odpověď #20 kdy: 29. 04. 2015, 09:56:29 »
A pískání LED přestane potom, co vysadim na pár dní LSD.  ;D

LED nepíská trvale.
Co se týká LED osvětlení, tak píská spínaný zdroj proudu pro LED.

Lol Phirae

« Odpověď #21 kdy: 29. 04. 2015, 10:05:53 »
LED nepíská trvale.

Normálním lidem LED nepíská nikdy. Zato tazatel kvůli tomu vyreklamoval již několik základních desek...  ;D

V2kt0r

« Odpověď #22 kdy: 29. 04. 2015, 10:16:48 »
Blahopřeji k objevení příčiny.

To mne však zároveň přivádí k jinému tématu:
...po zpuštení ...oběvuje. púvodní
Pokus se prosím psát "objevovat", "spuštění" a "původní".

StraGan

« Odpověď #23 kdy: 29. 04. 2015, 15:23:48 »
Problém je (zdá se) vyřešen. Nový zdroj funguje v pořádku. Děkuji všem za reakce.

Lol Phirae

« Odpověď #24 kdy: 29. 04. 2015, 16:10:08 »
Problém je (zdá se) vyřešen. Nový zdroj funguje v pořádku. Děkuji všem za reakce.

No, já bych ještě pro jistotu vydloubal LEDky z bedny, síťové karty, základní desky a tak... jeden nikdy neví.  ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 29. 04. 2015, 20:11:32 »

To urcite nevydrzi. Urcite zacne piskat nejpozdeji den po konci zaruky.

MilanK

« Odpověď #26 kdy: 30. 04. 2015, 12:57:35 »
Blahopřeji k objevení příčiny.

To mne však zároveň přivádí k jinému tématu:
...po zpuštení ...oběvuje. púvodní
Pokus se prosím psát "objevovat", "spuštění" a "původní".
Také mne to zaujalo. Vono to asi ňák souvisí s tím pýskáním.

e3k

« Odpověď #27 kdy: 30. 04. 2015, 21:39:08 »
mal som raz davno taky piskavy zdroj. bola to sunka za par korun. piskanie som pocul hlavne v noci ked bolo ticho. po vytiahnuti el. kabla to preslo. odporucam kupit kvalitnejsi zdroj. piska tam pravdepodobne nejaky kondenzator. vacsina ludi nepocuje tak vysoku frekvenciu zvuku preto sa predosli diskutujuci nechytaju...

« Odpověď #28 kdy: 30. 04. 2015, 21:57:25 »
Mi v Pc nepíská ale píská mi v hlavě z tohoto  http://forum.root.cz/index.php?topic=11132.0  8)

Trident

« Odpověď #29 kdy: 01. 05. 2015, 09:39:45 »
Tento článek poslu deckam do počítačového kroužků aby jim stouplo sebevědomí. Také do kroužku mladých elektrotechniku.
Jako když akvarista dělá spuštění datacentra. Druhá napájecí vetev nejede protože je nízké pH...