Z te zminovane PET flasky take nikdo novou PET flasku nevyrobi. Nebo vy budete ty flasky vymyvat, susit, strhavat papirove nelepky a smyvat lepidlo pod nimi, ktere ani nejde poradne nicim rozpustit nebo odstranovat plastove nalepky, ktere nejsou PET? A musel byste dat stranou i spunt, ktery je z polyetylenu, takze by se vam ve smesi nehodil.
To lepidlo lze dobře odstranit acetonem. Na to rozdělení existují stroje, které si s tím poradí. Největší problém je s jiným odpadem vyhozeným do sběrných nádob pro plasty, na to stroje zatím nestačí a jsou potřeba lidé.
Btw. PET je také druh polyethylenu

Takze jedine, co jsem zatim z recyklovanych PET flasek videl, byly nakupni tasky. Take jsem videl, jak jich valcuji vrstvu pod nove stavenou dalnici. Z jinych plastu namichanych dohromady jsem zase videl vylisovana "prkna" na lavicky do parku. Hnusne, ale funguji.
Jednorázové nákupní tašky se většinou dělají z polymerizovaného škrobu (PLA; mimochodem stejný materiál se používá do 3D tiskáren), protože ten je kompostovatelný. Dříve se dělaly z LDPE či ty na více použití z HDPE. Nevím o tom, že by se někdy dělaly z PET, z toho se dělá spíš oblečení (taková fleesová mikina je většinou 100 % PET z několika desítek recyklovaných lahví).
U dálnice se směs plastů (není potřeba čistý PET) používá na protihlukové stěny nebo odvodňování. Teoreticky je lze použít i pro základy, ale nevím, jestli se to dělá, naši stavaři AFAIK stále preferují cementobeton, který se nemusí při pokládání nahřívat.
Zajimalo by me, jestli nekdo plasty opravdu krakuje a ze vzniklych uhlovodiku neco dela. Tohle totiz vyzaduje vybudovani novych provozu a lidi maji tendenci problem resit spis tak, ze se to vyveze na skladku nebo do spalovny. Krasnou ukazkou "recyklace" je napriklad Sardinie. Maji tam vsude kontajnery na sklo, ale pak prijede jeden kamion, vysype vsechny kontajnery dohromady vcetne skla a odveze na skladku.
Krakování se příliš nedělá, protože je náročné, a když z toho nakonec stejně vyrobíte zase ten samý plast, je levnější to vytřídit a přetavit. AFAIK se dělá jen u nebezpečných odpadů, kdy se tím zjednoduší čištění.
Italové na to taky doplatili.Jinak ja jezdim recyklovanym Ferrari. 
Interiér vašeho auta je, pokud je mladší než deset let, z velké části pravděpodobně z recyklovaných PET lahví