Debian - chyba sekundárního monitoru

Debian - chyba sekundárního monitoru
« kdy: 20. 04. 2015, 15:50:12 »
Ahoj,

mám takovej problém s nastavením debianu wheezy (7.8), prostředí Gnome. Jde přesně o toto:
https://www.youtube.com/watch?v=4xPJpiAFGEY
Mám desktop s AMD procesorem a AMD grafikou (R7 240) a k němu připojený 2 monitory. Jeden s rozlišením 1920x1200 a druhej 1680x1050, ale to asi není úplně důležitý. Ovladače ke grafice jsem nainstaloval z oficiálních stránek AMD z balíku amd-driver-installer-14.20-x86.x86_64.run.

Nevíte někdo, co s tím?

Děkuji moc za každou radu.

Lol Phirae

Re:Debian - chyba sekundárního monitoru
« Odpověď #1 kdy: 20. 04. 2015, 17:32:27 »
S tím ti neporadím. Můj problém s nemožností nastavení rozlišení u sekundárního monitoru (full-HD LCD píchnuté k notebooku) vyřešila likvidace systemd.  ::)

co_to

« Odpověď #2 kdy: 20. 04. 2015, 17:46:00 »
Pro začátek bych zkusil jinou verzi AMD driveru. Pokud nepomůže, testnul bych nouveau. Tím neříkám že je to řešení, ale může nám to napovědět... :)

« Odpověď #3 kdy: 20. 04. 2015, 17:53:44 »
Pro začátek bych zkusil jinou verzi AMD driveru. Pokud nepomůže, testnul bych nouveau. Tím neříkám že je to řešení, ale může nám to napovědět... :)
nouveau pro AMD kartu? Co nám to napoví?

Ivan Nový

« Odpověď #4 kdy: 20. 04. 2015, 19:22:48 »
Zkontrolujte zda nejedete v režimu zrcadlení monitorů, v tomto režimu musí mít oba monitory stejné rozlišení.

nobody

« Odpověď #5 kdy: 20. 04. 2015, 21:52:57 »
zrcadleni tezko, na videu je jasne videt ze jde o "rozsirene" plochy a ze pri pretahnuti na vedlejsi plochu se cast co by mela byt videt na vedlejsi neprekresluje, dokud neaktivuje systemmenu...

Fantomas

« Odpověď #6 kdy: 20. 04. 2015, 22:16:56 »
Asi chyba v Gnome, v Lxde nebo Xfce to delat asi nebude, ale to musis vyzkouset. Na chybu v X ani v driverech bych to nevidel. Co takhle jeste zkusit nejake livko debian 8?

co_to

« Odpověď #7 kdy: 21. 04. 2015, 02:34:44 »
Chybička se vloudila, neuvědomil jsem si to. Na zbytku si trvám. :)

nouveau pro AMD kartu? Co nám to napoví?

Fantomas: Na driver bys to neviděl, ale dokud to nemůžeš vyloučit, imho je dost předčasné to vyloučit... Já bych to na driver klidně viděl. :)

gamer

« Odpověď #8 kdy: 21. 04. 2015, 07:51:51 »
Používám wheezy s gnome na dvou monitorech a funguje to normálně s integrovanou Intel grafikou:
Kód: [Vybrat]
lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
Takže bych to viděl na chybu driveru grafické karty.

« Odpověď #9 kdy: 21. 04. 2015, 08:30:35 »
No je to ještě tak, že když prohodím monitory tak, aby sekundární byl primární a naopak, tak ten problém dělá zase druhej monitor. Myslím si, že problém je v komunikaci gnome prostředí s ovladačema, takže zkusím nějaký beta ovladače a uvidím.

Díky za nápady.

« Odpověď #10 kdy: 21. 04. 2015, 08:35:13 »
Myslím si, že problém je v komunikaci gnome prostředí s ovladačema, takže zkusím nějaký beta ovladače a uvidím.
Tipoval bych to spíš na nějakou střední vrstvu grafickýho stacku. S cairo už jsem podobných opruzů zažil tolik...

Než vrtat do driveru bych spíš prvně zkusil nějaký co nejjednodušší prostředí - xfce nebo ještě líp třeba fluxbox.

« Odpověď #11 kdy: 21. 04. 2015, 08:50:47 »
zkusil jsem nainstalovat Xfce, vrátilo mi to chybu
Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
tak snad se mi to celý nesesype. Jdu to restartovat.

« Odpověď #12 kdy: 21. 04. 2015, 08:54:32 »
Aha, takže tahle chyba je fatální, protože pořád můžu vybrat jen gnome a gnome classic..

Fantomas

« Odpověď #13 kdy: 21. 04. 2015, 09:07:15 »
Aha, takže tahle chyba je fatální, protože pořád můžu vybrat jen gnome a gnome classic..
No a gnome classic session funguje?

« Odpověď #14 kdy: 21. 04. 2015, 10:26:19 »
 :o funguje  ;D
kdo by to byl řekl.. díky moc!
jen je tady všechno 2x. Nabídka s aplikacema, místa, dole spuštěný aplikace, miniatury ploch, atd. ale to vychytám.