Sdílení výkonu dvou serverů

Bot

Sdílení výkonu dvou serverů
« kdy: 10. 04. 2015, 16:12:23 »
Ahoj,
Mam 2 pocitace jeden 16Gb mem s i7 a jeden 8Gb mem s i5. Mohu je nejak zvirtualizovat, aby se tvarily jako jeden stroj? Potrebuji to k vypocetnimu vykonu (crack WPA2 handshaku -> samozrejme v labu). Na jednom mi uz bezi ESXi 6 a na druhem VMWare workstation, mozna jestli neni nejaky linux, ktery by byl schopen pracovat v clusteru a rozkladat zatez na vice stroju ? (Pyrit by mel umet multicore)
Dekuji,
Bot
« Poslední změna: 10. 04. 2015, 20:51:53 od Petr Krčmář »

zdfasdfasdfas

Re:Sdileni zdroju ze 2 serveru?
« Odpověď #1 kdy: 10. 04. 2015, 16:28:07 »
pokud na nich mas linux, tak udelej cluster a zkus mosix, mpi....

source

« Odpověď #2 kdy: 10. 04. 2015, 18:27:40 »
Pomocí GPU je to daleko rychlejší. Taky můžeš problém rozdělit na dva a nechat každý PC dělat svou část.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 10. 04. 2015, 20:05:59 »
By mne zajimalo, jestli ma cenu se o to vubec pokouset na 2 PC. Pokud tam nema nekdo uplne blbe heslo nebo nepouziva TKIP, tak by to mela byt uloha na tisicileti a to i pri pouziti GPU navic k CPU. Treba ja mam pekne dlouhe heslo z nahodneho bordelu a to bych tedy chtel videt.

Jenda

Re:Sdílení výkonu dvou serverů
« Odpověď #4 kdy: 11. 04. 2015, 01:33:59 »
Proč nemůžeš prostě rozpůlit keyspace (nebo slovník) a spustit dva naprosto samostatné crackery?

Sten

« Odpověď #5 kdy: 11. 04. 2015, 02:24:36 »
Jediný mě známý systém, který umí ze dvou počítačů udělat jeden, je Amoeba, ale dost pochybuju, že pro něj existuje WPA2 cracker.

Pyrit lze velmi snadno spustit na více strojích. Přečtěte si alespoň úvodní stránku.

peter

« Odpověď #6 kdy: 11. 04. 2015, 09:21:46 »
Mám matný dojem, že zdieľanie prostriedkov medzi počítačmi umožňuje aj napríklad plan9, ale tiež sa nepresadil. Takže ostáva už len vytvoriť cluster alebo si prenajať kreknutie toho hesla u profesionálov. Od čias dúhových tabuliek to vychádza lacnejšie ako plaiť za elektriku.

Bot

« Odpověď #7 kdy: 11. 04. 2015, 10:43:16 »
ahoj,
diky za odpovedi

@zdfasdfasdfas
zkusim, uvidim

@source
ano to je reseni pokud pouziju slovnik, ale ja myslel bruteforce kdy mi crunch generuje retezce a ty presmeruji do pyrit/aircrack-ng

@JardaP
Na i7 pri pouziti 8 jader ve VM jsem mel benchmark 6500 klicu/s u i5 tipuji polovinu u Core2Duo jsem mel 2100. Pokud mas takove heslo tak ti ho nikdy necracknu, ale ja uprime nikdy nevidel na wifi heslu neco jineho nez cisla a pismena a vetsinou se drzeli minima 8 znaku a s tim uz se da pracovat.

@Jenda
viz nahore, muzu, ale zajimalo me jestli neni nejake lepsi reseni, kdybych chtel treba pocitat neco jineho

@Sten
Ano behem dneska budu zkouset pyrit v modu server-client, Amoebu neznam, neco si o ni nactu

@peter
Na tohle jsem ani nepomyslel :)

source

« Odpověď #8 kdy: 11. 04. 2015, 11:54:35 »
Ono přerozdělování prostředků není žádná sranda. Musí tomu být i uzpůsoben program. Pokud to máš jak píšeš "v labu" a je to součástí výzkumné práce, kde je zadání CPU atd., tak přeji hodně štěstí při zkoušení. Jestli jsi na univerzitě, tak bych se zeptal i nějakých IT expertů, co spravují výpočetní clustery.
Pokud chceš crackovat hashe jenom tak pro radost, tak bych šel do multi-GPU a OpenCL, kterýchž výkon se s CPU nedá srovnávat v takových operacích.
Z hlediska náročnosti asi nejdříve bruteforce 8-12 znaků. Pak slovník a až nakonec další brute pro 13 a více znaků :P

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 11. 04. 2015, 12:34:24 »
@JardaP
Na i7 pri pouziti 8 jader ve VM jsem mel benchmark 6500 klicu/s u i5 tipuji polovinu u Core2Duo jsem mel 2100. Pokud mas takove heslo tak ti ho nikdy necracknu, ale ja uprime nikdy nevidel na wifi heslu neco jineho nez cisla a pismena a vetsinou se drzeli minima 8 znaku a s tim uz se da pracovat.

Tak ja mam na WiFi zasadne hesla typu i9T_WMJNc4TkvRA7VsJTwBema-hNd_, aktualne delky 50 znaku. Takze uspesneho cracku by ses asi nedozil, snad leda az budes v duchodu a budes se u televize cpat mletym masem a stouchanymi bramborami a to jeste jen pokud dojde k pokroku na poli kvantovych pocitacu. :-)

Jenda

« Odpověď #10 kdy: 11. 04. 2015, 16:17:39 »
@Jenda
viz nahore, muzu, ale zajimalo me jestli neni nejake lepsi reseni, kdybych chtel treba pocitat neco jineho
Obecně není (generická multithreadová aplikace může záviset na rychlých přesunech dat mezi thready a různých zámcích a to by i po 10Gb ethernetu bylo pekelně pomalé). Pro některé případy může být alespoň z uživatelského hlediska použít nějaké distribuované mapreduce, třeba SGE, Hadoop atd. Viz materiály k http://ufal.mff.cuni.cz/course/npfl102/summer-2014

Jenda

« Odpověď #11 kdy: 11. 04. 2015, 16:20:04 »
Z hlediska náročnosti asi nejdříve bruteforce 8-12 znaků. Pak slovník a až nakonec další brute pro 13 a více znaků :P
Těch 8 znaků je u WPA2 stěží datelných i na velkém clusteru. Podívej se na benchmarky. https://code.google.com/p/pyrit/

Izak

« Odpověď #12 kdy: 11. 04. 2015, 16:54:51 »
Mosix ani OpenMosix nabrat ;-)) zastarale ... single image clustery, ale zase nepotrebuji upravit aplikaci.

lepsi jsou aplikacni clustery jako PVM ... musi se proti nim zkompilovat.

MPICh neni cluster, ale nastroj, jak paralelizovat vypocty do vice vlaken, dale to umi Fortran90 a lepsi.

Dftzjgdr

« Odpověď #13 kdy: 11. 04. 2015, 18:11:56 »
Mpi neni cluster, ale na jednom kompu to jaksi nema smysl pouzivat.
takze si udelame cluster a na nem pustime apku napsanou paralelne s mpi.

« Odpověď #14 kdy: 13. 04. 2015, 16:42:54 »

Dobře, čísla + znaky, 8 znaků. Budeme si fandit a dáme si výkon 16K klíčů / s.

8 znaků z čísel a znaků to máme nějakých 41b, od toho odečteme 16K tedy 14b = 41-14 = 27. Potřebujeme tedy 2^27 sekund. To jsou 4 roky a nějaké drobné. Pokud budeme mít štěstí, tak se to najde klidně v první sekundě, pokud budeme mít smůlu, tak v té poslední. Průměr 2 roky.

(Pokud jsem se někde sekl, opravte mě.  :) )

Mě osobně wifi ap vygenerovalo heslo dlouhé 16 znaků. Pokud není chyba v generátoru náhody, tak tj 18*10^12 let, tedy asi tak 1500x déle než je dosavadní stáří vesmíru.