Vývojář Java, C# vs. embedded

Muf

Vývojář Java, C# vs. embedded
« kdy: 03. 04. 2015, 17:19:57 »
Zdravím,
 zvažuju po VŠ IT dát se cestou embedded programátora + elektro (bývá často podmínkou znalost), problém akorát vidím v tom, že si nejsem jistý reliabilitou. Znalostí je ptořeba víc, je to obtížnější, ale mám obavy z horšího platu a menší poptávky po takové práci relativně k mainstreamovým programátorů - ISystémy, Java, C# atp.

Má v tom někdo přehled?
« Poslední změna: 03. 04. 2015, 23:49:56 od Petr Krčmář »

Honza

Jo, co můžu posoudit, tak takovej ten bankovní software Java nebo C# se všemi těmi serverovými frameworky a znalostí databáze nese víc, možná tak 1,5x víc (při zhruba stejných schopnostech) než normální programování.

Kolemjdoucí

Vývoj hardware a embedded je v ČR prakticky ukončen, dejte se čistě na software nebo se přestěhujte jinam.

Muf

Příklad takového, který není ukončen a je přímo v Ostravě http://www.roper.cz/kariera/

Kolemjdoucí

Proti tomu co bylo dřív je poptávka zanedbatelná a situace se bude dále zhoršovat.
Doporučuji si srovnat nabízené ohodnocení za tamní neskromné nároky, proti zmíněné bankovní Java.

Muf

Tady je třeba tabulka platů: http://businessworld.cz/business-rizeni-podniku/prehled-platu-v-ceskem-it-7020

Může mi prosím někdo vysvětlit, jak je možné, že projekt manažer má největší plat ze všech? Totálně to nechápu. U nás na škole, celá ta oblast okolo SW Inženýrství je plný lepmplů, kteří nic neumí. Celé je to easy a jen otravné na biflování. Chcete mi říct, že tihleti lidi, co neumí programovat, ani jim to moc nemyslí, budou pak mít větší plat než bedna Java programátor, za čmárání těch jejich UML obrázků, chození v kravatách a řízení projektu podle nějakých instantních pravidel? Tak samo programátor v bance, která ždáme lidi na exekucích, poplatcích, dalších nesmyslech a nevytváří žádnou pořádnou užitnou hodnotu, má větší plat, než člověk, který se podílí na výrobě užitečných věcí. WTF

Tady je třeba tabulka platů: http://businessworld.cz/business-rizeni-podniku/prehled-platu-v-ceskem-it-7020

Může mi prosím někdo vysvětlit, jak je možné, že projekt manažer má největší plat ze všech? Totálně to nechápu. U nás na škole, celá ta oblast okolo SW Inženýrství je plný lepmplů, kteří nic neumí. Celé je to easy a jen otravné na biflování. Chcete mi říct, že tihleti lidi, co neumí programovat, ani jim to moc nemyslí, budou pak mít větší plat než bedna Java programátor, za čmárání těch jejich UML obrázků, chození v kravatách a řízení projektu podle nějakých instantních pravidel? Tak samo programátor v bance, která ždáme lidi na exekucích, poplatcích, dalších nesmyslech a nevytváří žádnou pořádnou užitnou hodnotu, má větší plat, než člověk, který se podílí na výrobě užitečných věcí. WTF

Nabidka, poptavka. Vic v tom nehledej.

Ze by zrovna manager byl nekdo s UML, to si asi pletes s architekty.

A schopny manager (at uz projektak, liniovy...) je pro projekt pozehnani, casto vic nez eso programator. Ale to strasne zalezi na okolnostech.

Muf

Jo pardon, SW architekt, jsem si ho tam nevšiml tak jsem myslel, že je shrnutý v project managementu.

paves

Citace
větší plat než bedna Java programátor
A co teprv bedna C++ programátor? Vycházím z předpokladu, že na C++ musí člověk být větší bedna než na Javu|C#.

Citace
větší plat než bedna Java programátor
A co teprv bedna C++ programátor? Vycházím z předpokladu, že na C++ musí člověk být větší bedna než na Javu|C#.

Jak kdy. Stejne je casto daleko dulezitejsi (a drazsi) domenova znalost nez ovladani o neco lehciho nebo o neco tezsiho jazyka...
Je potreba si uvedomit, ze penize dostavame ne za to, ze delame tezke veci, ale za to, ze delame veci, ktere maji pro nekoho hodnotu.

Muf

Pravda, pravda, takže pro lidi má větší hodnotu jejich banka, aby si u ní mohli půjčit peníze právě na ty užitné věci, kde se při jejich výrobě škudlí. A dobře jim tak! Jdu dělat Java programátora do bankovnictví.

javabank

Banky jsou anomálie. Obvykle tam jsou stejní lemplové jako jinde, jen za násobné mzdy. SW se nedělá proto, aby to někomu pomohlo, ale protože je potřeba něco dělat a miliardové zisky musíš také nějak využít.

technomaniak

Je potreba si uvedomit, ze penize dostavame ne za to, ze delame tezke veci, ale za to, ze delame veci, ktere maji pro nekoho hodnotu.

Tato věta by měla být povinná na naučení a pochopení od základní školy až po postgraduály.

javabank

A koho zajímá? Mně je přece jedno, jestli to nějakou hodnotu má.

Může mi prosím někdo vysvětlit, jak je možné, že projekt manažer má největší plat ze všech? Totálně to nechápu. U nás na škole, celá ta oblast okolo SW Inženýrství je plný lepmplů, kteří nic neumí.
To ti vysvětlím jednoduše. Škola neni praxe a to že někdo "studuje" cosi neznamená, že to bude úspěšně dělat.