Co se děje s KDE?

e3k

Re:Co se děje s KDE?
« Odpověď #15 kdy: 05. 04. 2015, 22:09:22 »
KDE 3 som pouzival rad. KDE 4 som musel opustit pretoze uz bolo moc tazke na moj vkus. teraz uz par rokov XFCE.

davkol

« Odpověď #16 kdy: 07. 04. 2015, 10:05:01 »
Správa monitorů je v určitých ohledech parádní. Třeba [na Tablet PC] se změna orientace digitizéru synchronizuje s rotací obrazovky; nastavení více monitorů pro větší plochu je naprosto v pohodě. Co mi trochu vadí, to jsou lehce nešikovné klávesové zkratky pro přepínání zaměření v KWinu, ale to drtivá většina lidí nikdy používat nebude, a klonování obsahu displejů třeba pro projektor (nepochopil jsem, jak to udělat při naprosto odlišných poměrech stran) – nicméně furt se dá použít non-KDE arandr či co.

Sten

« Odpověď #17 kdy: 07. 04. 2015, 15:22:04 »
Správa monitorů je v určitých ohledech parádní. Třeba [na Tablet PC] se změna orientace digitizéru synchronizuje s rotací obrazovky; nastavení více monitorů pro větší plochu je naprosto v pohodě. Co mi trochu vadí, to jsou lehce nešikovné klávesové zkratky pro přepínání zaměření v KWinu, ale to drtivá většina lidí nikdy používat nebude, a klonování obsahu displejů třeba pro projektor (nepochopil jsem, jak to udělat při naprosto odlišných poměrech stran) – nicméně furt se dá použít non-KDE arandr či co.

Při odlišných rozlišeních (ne jen poměrech stran) stačí přetáhnout jeden displej nad druhý, překrývající se část se pak klonuje.

davkol

« Odpověď #18 kdy: 07. 04. 2015, 18:04:15 »
To je jasné, ale nikdy se mi nedařilo mít slajdy v celoobrazovkovém režimu na té menší obrazovce bez oříznutí obsahu. Jako primární nastavená byla [ta menší], tak nevím, jestli šlo o chybu, nebo jsem něco nepostřehl.

Sten

« Odpověď #19 kdy: 07. 04. 2015, 18:57:47 »
To je jasné, ale nikdy se mi nedařilo mít slajdy v celoobrazovkovém režimu na té menší obrazovce bez oříznutí obsahu. Jako primární nastavená byla [ta menší], tak nevím, jestli šlo o chybu, nebo jsem něco nepostřehl.

Nejspíš by šlo to okno přehodit na druhou obrazovku z kontextového menu (výchozí Alt + F3) či klávesovou zkratkou (výchozí není žádná, ale lze nadefinovat). Ale při klonování větší obrazovky na menší lze velmi těžko určit, na kterou obrazovku to vlastně má být roztažené, když je to na obou. Windows to třeba „řeší“ tak, že nelze klonovat obrazovky s rozdílným rozlišením.

davkol

« Odpověď #20 kdy: 07. 04. 2015, 21:06:26 »
Před KScreen 2 se prostě vybralo „klonovat výstup“, to plátno s vizualizací polohy obrazovek se vypnulo, nastavilo se jedno rozlišení a nazdar.