Nelze se přihlásit přes OpenID

Filip Jirsák nepřihlášený

Nelze se přihlásit přes OpenID
« kdy: 27. 03. 2015, 14:43:10 »
Do diskusního fóra se nelze přihlásit přes OpenID. Podobnou chybu jsem zaznamenal cca týden dva zpět, nevím, zda to mezi tím fungovalo a opět přestalo, nebo zda jsem mezi tím používal jen jiný prohlížeč, kde bylo přihlášení ještě zapamatované.

Na přihlašovací stránce vyplním „Open-ID“, zaškrtnu „Zůstat stále přihlášen“ a kliknu na „Přihlásit“. Vůbec nedojde k přesměrování na OpenID poskytovatele, místo toho se rovnou znovu objeví přihlašovací formulář s červenou chybou hláškou „Musíte vyplnit uživatelské jméno.“ × což je nesmysl, přes OpenID se přihlašuju proto, abych uživatelské jméno na Rootu nemusel znát.

Re:Nelze se přihlásit přes OpenID
« Odpověď #1 kdy: 27. 03. 2015, 14:54:39 »
Nahlásím adminům, díky.

« Odpověď #2 kdy: 07. 04. 2015, 11:21:08 »
Dnes ke stejné chybě došlo v dalším prohlížeči. Zkoušel jsem vymazat všechny cookies z domény forum.root.cz, ale nepomáhá to.

Dadko

« Odpověď #3 kdy: 07. 04. 2015, 12:18:19 »
Z rovnakeho dovodu som prestal na root.cz, lupa.cz a digizone.cz pouzivat prihlasovanie cez google openid ucet. Zo dna na den to totiz prestalo fungovat.

« Odpověď #4 kdy: 07. 04. 2015, 13:10:48 »
Takovou chybu je potřeba vždycky nahlásit, protože si toho nemusíme sami všimnout. Já mám na Rootu klasický účet asi 12 let, takže si třeba problému s OpenID nevšimnu. Nejlepší je napsat o takové věci mail na redakce at root.cz.

Dadko

« Odpověď #5 kdy: 07. 04. 2015, 13:44:01 »
Viem, ze by bolo potreba to nahlasit hned, ale nejako mi to az tak moc nevadilo a pouzival som nadalej len obycajny ucet na vsetkych serveroch.

Petr Magnusek

« Odpověď #6 kdy: 07. 04. 2015, 14:36:46 »
Tohle se mozna bude adminum hodit:

https://developers.google.com/accounts/docs/OpenID

(google migruje openID 2.0 na OpenID connect (OAuth2) )

« Odpověď #7 kdy: 07. 04. 2015, 17:02:59 »
To jsou dvě nesouvisející věci.

Jedna věc je, že tady na fóru nefunguje přihlášení přes OpenID, protože formulář pro přihlášení vyžaduje přihlašovací jméno pro místní účet, přestože se chci přihlásit přes OpenID. To je chyba toho formuláře (validace je asi umístěná ještě před rozhodnutí, zda se uživatel chce přihlásit přes OpenID nebo místní účet). Na OpenID vůbec nedojde.

Druhá věc je, že Google přestává podporovat OpenID – a uživatelům, kteří se takto pokoušejí přihlásit, Google už nějakou dobu zobrazuje varování. S tím zdejší administrátoři nic neudělají (leda by doplnili další autentizační metodu). Je to chyba uživatele, že se pokouší přihlásit přes OpenID od poskytovatele, který OpenID neposkytuje :-)

LukasBeran

« Odpověď #8 kdy: 15. 07. 2015, 16:00:49 »
Opět nefunguje přihlášení přes MojeID (OpenID) - stejný problém, vůbec mě to nikam nepřesměruje a rovnou to napíše, že jsem nezadal uživatelské jméno.

« Odpověď #9 kdy: 15. 07. 2015, 18:04:43 »
Já jsem to tedy už delší dobu nezkoušel, ale řekl bych, že to není "opět", ale že to nefunguje celou dobu od minulého hlášení. To, že jsem tady přihlášený, je dané jenom tím, že si mne v tomhle prohlížeči Root pamatuje.