VNC server do VirtualBoxu

VNC server do VirtualBoxu
« kdy: 23. 03. 2015, 14:23:53 »
Aky vnc server na virtualnom linuxe (xubuntu) aj s grafickym prostredim cez vboxheadless (virtualbox bez grafickeho prostredia). Viete poradit co na zdielanie takehoto virtualneho X okna? bez realnej grafiky...vdaka
« Poslední změna: 23. 03. 2015, 14:32:22 od Petr Krčmář »

Re:VNC server do VirtualBoxu
« Odpověď #1 kdy: 23. 03. 2015, 14:52:24 »
definuj pojem VirtualBox.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #2 kdy: 23. 03. 2015, 15:08:09 »
VBox má zabudovaný RDP.

« Odpověď #3 kdy: 23. 03. 2015, 15:10:28 »
Mirku jsi si touto odpovedi jisty dokud neodpovi na muj dotaz?

« Odpověď #4 kdy: 23. 03. 2015, 15:18:10 »
Mirku jsi si touto odpovedi jisty dokud neodpovi na muj dotaz?
Jisté není v tomto údolí stínu smrti nic ;)

nobody

« Odpověď #5 kdy: 23. 03. 2015, 16:55:04 »
OMG, jeden nechape a tak zpochybnuje tazatele, druhej doporucuje neco co je v rozporu z dotazem :-D

server: "x11vnc", imaginarni graficka karta: "xserver-xorg-video-dummy"

« Odpověď #6 kdy: 23. 03. 2015, 16:57:11 »
Ptam se protoze IMHO VirtualBox jako takovy nema RDP funkcni a je potreba mit od Oracle extension pack (a nevim jestli ten lze dat do VirtualBox OSE, nikdy jsem to nezkousel).

Mozna jsem jen neco spatne delal, ale me se to v OSE proste nepodarilo rozjet a asi milion dotazu a navodu na google je na tom stejne.

« Odpověď #7 kdy: 23. 03. 2015, 18:16:30 »
druhej doporucuje neco co je v rozporu z dotazem :-D
Citace
co na zdielanie takehoto virtualneho X okna? bez realnej grafiky

Ptam se protoze IMHO VirtualBox jako takovy nema RDP funkcni
Zjevně máš pravdu, dík za upřesnění.

« Odpověď #8 kdy: 23. 03. 2015, 19:32:41 »
https://www.virtualbox.org/manual/ch08.html

toto ci sa to vola virtualbox, vbox...tak to nejako neriesim....mam nainstalovany vboxheadless na debiane...a urobil som si tam virtualne xubuntu.
Cez vboxheadless sa da zapnut vrde a na to pripojit pomocou rdp klienta (pouzivam remmina).

A na to xubuntu by som sa rad dostaval cez vnc (kedze rdp mi blbne, a hlavne z mobilov, taktiez s mysou su problemy)....takze este raz sa pytam ma s tym niekto skusenosti a co z tych troch moznosti odporuca. Grafika je tam pravdepodobne virtualizovana cez ten vbox...ale to neviem povedat. Preto prosim o radu.
Dakujem.

« Odpověď #9 kdy: 23. 03. 2015, 19:42:32 »
A na to xubuntu by som sa rad dostaval cez vnc (kedze rdp mi blbne, a hlavne z mobilov, taktiez s mysou su problemy)
Je dost pravdepodobny, ze VNC ti "bude blbnout" jeste vic, to neni moc dobrej protokol.

....takze este raz sa pytam ma s tym niekto skusenosti a co z tych troch moznosti odporuca.
Sorry, asi jsem slepej, ale jaky tri moznosti mas namysli?

Grafika je tam pravdepodobne virtualizovana cez ten vbox...ale to neviem povedat.
Grafika s tim nema vubec nic spolecnyho. Pokud trvas na VNC, nainstaluj si virtualni Xserver: https://securedragon.net/clients/knowledgebase/40/HOW-TO-Setup-a-very-basic-Debian-VNC-server-XFCE4-Desktop.html

Sorry, ale neda mi to: to jsi se to vubec nesnazil to vygooglit, nebo v cem je problem?!

« Odpověď #10 kdy: 23. 03. 2015, 19:54:34 »
snazil, skusal som x11vnc, vino...pripajanie cez tigervnc z archlinuxu...a nemozne naviazat spojenie....

co potom odporucate namiesto vnc?

« Odpověď #11 kdy: 23. 03. 2015, 20:06:30 »
snazil, skusal som x11vnc, vino...pripajanie cez tigervnc z archlinuxu...a nemozne naviazat spojenie....
No a proc to propanajana nenapises?! Sorry, na tohle nemam cas, snad poradi nejaky kolega, ktery ma vic casu a pevnejsi nervy...

co potom odporucate namiesto vnc?
Pokud to jde, tak RDP. Pokud ne, za zkousku stoji mozna https://help.ubuntu.com/community/NomachineNX a podobny protokoly. Taky jsi vubec nenapsal, co to je za server a jak k nemu pristupujes. Pokud je to v domaci rychle siti, tak bych klidne pouzil i normalni X protokol (tam by to ale asi tezko slo pres mobil).

Ale obecne na server Xka nepatri. Na server ma clovek pracovat pres ssh.

« Odpověď #12 kdy: 23. 03. 2015, 21:59:07 »
Dakujem za snahu. Samozrejme nikomu nekazem reagovat a uz toboz ked to ma niekoho negativne ovplyvnovat.

Server je debianovy bez X, na tom je vboxheadless. V tom mi bezi xubuntu, z dovodu urcitych programov spustanych cez wine..(aj z mobilu)...a toto xubuntu sa zapina len podla potreby nebezi stale....

« Odpověď #13 kdy: 23. 03. 2015, 22:08:15 »
v zasade z rozumnych moznosti:
1) rdp klasicky pres virtualbox. Kde presne mas problem? Pouzivam ms client ve win, ms client v androidu, remmina v ubuntu a vse perfektni. A dokonce to narozdil od xrdp umoznuje fungovat v Unity.
2) rdp(uvnitr vsak vnc) pres xrdp. chce to poladit prihlasovani a vnc porty aby to navazalo predchozi session, ale da se to pouzivat jako nouzovka.
3) x2go. nezkousel jsem ale slysel jsem spoustu pozitivnich reakci

"je tam vboxheadless" je asi takova informace jako, ze auto ma 4 kola a volant.