Malá poznámka od "starého zbrojnoše".
Kdysi jsem po škole odešel do ciziny, nejednalo se sice o USA, alébrž o Německo, ale myslím, že na tématu, které chci okomentovat, toto nemá žádný vliv.
Tak tedy, ze své vlastní osobní zkušenosti - pokud jsi mladej a nemáš rodinu, kterou bys musel život a pokud se chceš dopracovat k nějakému slušnému profesnímu výdělku, tak v první řadě potřebuješ nabrat zkušenosti s prostředím, kde hodláš působit a hlavně potřebueš dostat příležitost - získat tzv. "otevřené dveře". A toto se dá realizovat pouze na místě působení, nikoliv na dálku z Česka. Dle mého názoru v první řadě potřebuješ dostat se legálně do USA, trochu se tam rozkoukat, "nasát" do sebe místní poměry, jakštakš se tam etablovat, dostat znalost jazyka na nějakou v praxi slušně uplatnitelnou úroveň.... toto všechno je podstatně důležitější než nějaký domluvený nástupní plat. Já dnes situaci vidím tak, že pobyt v cizině má rozhodně velkou cenu i kdyby tam měl zpočátku člověk pracovat jen za byt a stravu.
Jakmile totiž získáš pracovní povolení, naděláš si vmístě nějaké kontakty, rozkoukáš se tam, dobře se domluvíš místním jazykem,..... tak už si v případě zájmu klidně najdeš nějaké lepší místo, příp. svému šéfovi "položíš nůž na krk" - buď lepší odměny, nebo odcházím jinam.
Strašně důležité je získat příležitost "zachytit se drápkem", což z Česka nemáš šanci zařídit, teda, pokud nejsi nějaká světově známá programáorská celebrita, což by samozřejmě byla úplně jiná situace, v takovém případě by příležitosti nejspíš přicházely za tebou.
Takže já věc vidím tak, že jaká bude hodinová odměna za první job, to vůbec není podstatné. Až se pořádně rozkoukáš, tak to pak už dostaneš na požadovaný level. :-p