Java koder - kolko dolarov na hodinu?

Rejpal

Re:Java koder - kolko dolarov na hodinu?
« Odpověď #15 kdy: 21. 03. 2015, 11:35:08 »
dostal som sa do jedneho startupu z USA a spytali sa ma, kolko by som chcel dostat za hodinu... Chcel by som vediet nejaku rozumnu cenu, nech sa nepredam lacno ale nech to zasa neprestrelim ...

ja nechapem ako je niekto schopny automaticky odhadnut cloveka ktoreho v zivote nevidel

Na základě Vašich logických postupů, které jste předvedl, Vám nabízím, že za příspěvek pouhých 5$/hod se budete moci zúčastnit porad našeho vývojového týmu, budete moci i přihlížet práci svých zkušenějších kolegů a uvidíte vývoj komplexních aplikací v praxi. Po dvou měsících, až se trochu lépe poznáme, se můžeme dohodnout na jiné formě spolupráce.
Upozorňuji, že příspěvek je splatný vždy týden předem. Vyjádřete se prosím, zda máte zájem, pokud ano, obratem Vám zašlu naše platební (tj. na jaký účet máte zaplatit) a kontaktní údaje (tj. místo, kde se budete setkávat s dalšími pracovníky, abychom následně mohli reálně ohodnotit Váš potenciál).

malvin

« Odpověď #16 kdy: 21. 03. 2015, 16:48:07 »
Milujem tychto vsadebolivsetkovideli rootovskych rejpalov, co sa nevedia zmierit s tym, ze niekto by mohol bez 10 rocnej praxe zarabat viac ako oni (a nedajboze BEZ VS!). Vsetci tu robia na core systemoch, vedu ooobrovske projekty a hlavne maju doktorat z ekonomie. Realita asi vsetci vieme aka, takze ak sa nudite, namiesto vysedavania na roote a hateovania sa chodte prebehnut von. 40$ na hodinu som dostaval za php, tak preco to nepytat za javu (od americanov kde je normalne aj 70$ a viac na hodinu)? Btw ak by chceli inda, tak asi si hladaju inda.

Peter

« Odpověď #17 kdy: 21. 03. 2015, 18:05:19 »
Buď odpoveď vieš, a nepotrebuješ sa len tak pýtať, alebo odpoveď nevieš a pýtaš sa. Teraz si potvrdil že si sa sem len prišiel pochváliť že ťa oslovili headhunteri (nejaký robot z napríklad linkedin) a chcel si potvrdiť tvoj odhad. Daj im náhodnú hodnotu. Ak sa ujmeš, tak pri ďalšom projekte zapýtaš viac. Ak nie, tak ďalši nebude.

malvin

« Odpověď #18 kdy: 21. 03. 2015, 18:43:36 »
Ja nie som on. Len tieto reakcie typu "budes nam platit a pozerat sa", alebo 3 roky nie su ziadna prax. Naco su dobre? Kazdy je iny, podla seba sudim teba? Niekto za 3 roky strci do vrecka kadekoho s 2-krat takou praxou. Nie je totiz prax ako prax a kazdy je inak "sikovny". Kazdy o svojom plate mlci, nevidim nic zle na tom mat orientaciu co je vela, co je malo. Uz iba na motivaciu je to dobre. Mohol robit na tpp a tam ta zdieraju, potom si zapytas o cosi viac a nikto ti neveri lebo si pytas prilis malo (zazil som). Aj ked otazka bola zle polozena, lebo je rozdiel ci tpp alebo sro alebo ina forma.

mt

« Odpověď #19 kdy: 21. 03. 2015, 19:36:03 »
musite taky vzit v potaz zivotni naklady v miste/pobliz pracoviste, zatimco plat 3k USD mesicne je tady silnej nadprumer, v nekterych oblastech USA to nestaci ani na dustojny bydleni a jidlo

« Odpověď #20 kdy: 21. 03. 2015, 22:21:41 »
Vsetci tu robia na core systemoch, vedu ooobrovske projekty a hlavne maju doktorat z ekonomie. Realita asi vsetci vieme aka, takze ak sa nudite, namiesto vysedavania na roote a hateovania sa chodte prebehnut von.
Jen že venku neni na ta moudra nikdo zvědavej ... .

pupi1

« Odpověď #21 kdy: 22. 03. 2015, 00:56:40 »
Ked sam nevies ako sa ohodnotit, tak preco vypisujes sem take otazky? Mas pravdu, nepozname ta, nevieme co si robil, a ty sa spytas, ci nie je vela/malo 50$. Prisiel si sa bud pochvalit, alebo len rozbehnut diskusiu. Kazdy, kto ma nejake skusenosti a prax za sebou sa vie ohodnotit. Ty to zjavne nemas...

OMG

« Odpověď #22 kdy: 22. 03. 2015, 09:21:52 »
svata prostoto... clovek ktery neukonci VS ma jiz 3 roky zkusenosti a tady se pta na rady o ktere nestoji... dle me je to genius, ktery by mel dostat alespon $5000 za kazdou minutu sveho zivota a my tady socky jezdici A8 se muzeme strcit jak veliky jsme paka... OMG

malvin

« Odpověď #23 kdy: 22. 03. 2015, 13:01:30 »
On pisal ze neukoncil VS? Narazal som na oblubene temy "diskusii" tu na roote. Spojit si prispevky 2 ludi do 1, to sa moze stat iba na roote. Preto mam diskusie tuna tak rad, priamo to pritahuje roznych *patov a tieto poruchy a celkovo fungovanie mozgu ma vzdy zaujimali.. (stale si mozete pozriet IP a pochopite, jak veliky jste paka)

peter

« Odpověď #24 kdy: 22. 03. 2015, 15:48:28 »
Po ukončení VŠ si headhunteri odchytávajú ľudské zdroje. Ak tam človeka nič neosloví, tak sa aspoň dozvie svoju približnú cenu na trhu práce. A pokiaľ máza sebou už nejakú platenú prax, tak vie aká je jeho cena práce.

Naozaj si myslíš že tie tri roky praxe niesú len cviká na nedokončenej škole?

#

« Odpověď #25 kdy: 22. 03. 2015, 18:29:37 »
Nevite kolik si nakonec odnesl ten dekoder, kdyz nam to vlakno smazali? A ten mp3 enkoder?

Jozko

« Odpověď #26 kdy: 22. 03. 2015, 18:33:10 »
Mozes sa ich spytat,

nejako vyjednavat, ze nie si z USA a nevies ake su tam living costs ...
A, ze ti zalezi na tej praci a nerad by si prisiel o takuto prilezitost, dufam, ze ti nejde iba o $$$...
Tak som to spravil ja a dohodli sa, dokonca som ich prekvapil... (ina krajina)

indis

« Odpověď #27 kdy: 22. 03. 2015, 18:51:33 »
No docela pochybuji že se tam kvůli tomu bude stěhovat protože pracovní vízum mu na nějaký startup nikdo nevyřídí a turistické ... tak že náklady na život jsou irelevantní. A i kdyby dostal vízum a stěhoval se tam tak dělat ze sebe troubu že neví co stojí nájem, no to dělá tak možná hloupej pepík.

asd

« Odpověď #28 kdy: 22. 03. 2015, 19:30:03 »
Mozes sa ich spytat,

A, ze ti zalezi na tej praci a nerad by si prisiel o takuto prilezitost, dufam, ze ti nejde iba o $$$...
Tak som to spravil ja a dohodli sa, dokonca som ich prekvapil... (ina krajina)
Orientační náklady si může zjistit celkem jednoduše. Třeba tady:
http://www.numbeo.com/cost-of-living/

Ceny nájmů najdeš na kdejakém realitním serveru.
Další zdroj je spousta webů krajanů.
Pokud se někam stěhuješ za prací, tak sice všechny HR oddělení propagují jak ti pomůžou s nalezením ubytování, ale v konečném důsledku ti max tak pošlou odkaz na pár realitních webů.
Na druhou stranu... Když si nedokážeš ani sám najít bydlení, tak jak pak můžeš dokázat samostatně řešit úkoly?
Já to řešil v životě v cizině 2x. Je to jen o tom nebýt líný, což je největší problém mladých.

Beztak je to ale nepodstatné. Kvůli startupu pracovní vízum nedostane, takže bude dělat z domova.
Když se kouknu třeba na freelancer.com, tak tam je Javistů se znalostí Linuxu s větší praxi, ověřenou účastí na projektech a ověřenýma referencema za cenu do $10/h asi 25. Já myslím, že ani oni nebudou chtít jít moc přes tuhle částku. Proč taky, že jo. A pokud neumí držet náklady na uzdě už od začátku, měl bych o té firmě pochyby.´

Takže můj závěr je... $10-$15/h. Víc bych nedal. Za $20 si myslím, že se najde už celkem dobrý Ind (Číňan, Vietnamec...).
Podivej se třeba na tohodle:
https://www.freelancer.com/u/indroneel.html
17 let praxe, hodnocení 4,9/5, 21 recenzí -> $20/h

Bobous

« Odpověď #29 kdy: 22. 03. 2015, 20:41:31 »
Malá poznámka od "starého zbrojnoše".
Kdysi jsem po škole odešel do ciziny, nejednalo se sice o USA, alébrž o Německo, ale myslím, že na tématu, které chci okomentovat, toto nemá žádný vliv.
Tak tedy, ze své vlastní osobní zkušenosti - pokud jsi mladej a nemáš rodinu, kterou bys musel život a pokud se chceš dopracovat k nějakému slušnému profesnímu výdělku, tak v první řadě potřebuješ nabrat zkušenosti s prostředím, kde hodláš působit a hlavně potřebueš dostat příležitost - získat tzv. "otevřené dveře". A toto se dá realizovat pouze na místě působení, nikoliv na dálku z Česka. Dle mého názoru v první řadě potřebuješ dostat se legálně do USA, trochu se tam rozkoukat, "nasát" do sebe místní poměry, jakštakš se tam etablovat, dostat znalost jazyka na nějakou v praxi slušně uplatnitelnou úroveň.... toto všechno je podstatně důležitější než nějaký domluvený nástupní plat. Já dnes situaci vidím tak, že pobyt v cizině má rozhodně velkou cenu i kdyby tam měl zpočátku člověk pracovat jen za byt a stravu.
Jakmile totiž získáš pracovní povolení, naděláš si vmístě nějaké kontakty, rozkoukáš se tam, dobře se domluvíš místním jazykem,..... tak už si v případě zájmu klidně najdeš nějaké lepší místo, příp. svému šéfovi "položíš nůž na krk" - buď lepší odměny, nebo odcházím jinam.
Strašně důležité je získat příležitost "zachytit se drápkem", což z Česka nemáš šanci zařídit, teda, pokud nejsi nějaká světově známá programáorská celebrita, což by samozřejmě byla úplně jiná situace, v takovém případě by příležitosti nejspíš přicházely za tebou.
Takže já věc vidím tak, že jaká bude hodinová odměna za první job, to vůbec není podstatné. Až se pořádně rozkoukáš, tak to pak už dostaneš na požadovaný level. :-p