Palm Handspring Visor

Palm Handspring Visor
« kdy: 14. 03. 2015, 15:09:31 »
Ahoj, nemáte někdo k prodeji funkční PDA: Palm Handspring Visor popřípadě nějaké jinší PDA jdoucí na tužkové baterie?

Re:Palm Handspring Visor
« Odpověď #1 kdy: 14. 03. 2015, 20:18:23 »
Ahoj,

nejstarší, co někde v krabici mám je Palm Zire 31. Zakládáš muzeum? :)

Pokud chceš něco opravdu bezvadnýho a k tomu na baterky, tak se podívej po PDA jménem Atari Portfolio. Běží na tom stařičká verze DOSu. Už ho ale bohužel nemám...

« Odpověď #2 kdy: 14. 03. 2015, 21:03:24 »
muzeum ne  :D chtěl bych to na učení šachových zahájení... nahrál bych si tam nějaký program co by dokázal otevřít pgn soubory. Atari portfolio jsem uz videl, ale chtel bych spis neco přenositelnějšího ve stylu palmu

« Odpověď #3 kdy: 15. 03. 2015, 09:35:29 »
Asi blbá otázka, ale pokud to chceš na tohle, tak proč prastarý Palm? Pro každou dnešní mobilní platformu najdeš program, co to umí. Asi nějak nevidím výhodu použití takovéhle archeologie.

nobody

« Odpověď #4 kdy: 15. 03. 2015, 12:28:00 »
Protoze mu to na 2xAAA vydrzi par tydnu az par mesicu ? a kdyz dojdou tak koupi nove v trafice ? ;)

m

« Odpověď #5 kdy: 15. 03. 2015, 12:31:36 »
http://aukro.cz/palm-handspring-visor-edge-i5178208578.html
Jsou tam dost často. Neříkej, že tě to nenapadlo.

nobody

« Odpověď #6 kdy: 15. 03. 2015, 12:38:21 »
m: a do visor edge narves tuzkove baterky bez pouziti kladiva jak ? :-D

« Odpověď #7 kdy: 15. 03. 2015, 13:55:53 »
Protoze mu to na 2xAAA vydrzi par tydnu az par mesicu ? a kdyz dojdou tak koupi nove v trafice ? ;)

A v dnešní době je problém dát si něco na nabíječku? Smartphone stejně téměř každý má a s sebou všude tahá. :)

Pořád to nějak nevidím, proč si kvůli jedné aplikaci pořizovat extra zařízení a ještě k tomu cca 18 let staré, ke kterému se budou dost mizerně ty aplikace shánět. Nehledě na to, že po takové době může být displej hůře čitelný.

Ale třeba jede na měsíc na čundr... :)

nobody

« Odpověď #8 kdy: 15. 03. 2015, 14:22:30 »
to ze je dnes zvyk vse nabijet 1-2x za den, neznamena ze se musi pouzivat jen zarizene ktere se nabijej 1-2x za den ;)

hlavne, jasne psal ze chce neco na tuzkove baterky, tak proc mu to rozmlouvat ? ja vim ze to je takovej colorit, misto poradit v ramci pozadavku rozmlouvat pozadavky :)

jak app spatne schanet ? stahne si OpenChess http://palmopenchess.sourceforge.net/ a hotovo :)

displej rozhodne nebude hure citelnej, jednak visory a palm iii maji potenciometr na kontrast lcd, druhak ty displeje nejsou crt ktere se vysviti :D

joecz2222: muzu nabidnout nejake Palm III (IIIe, IIIx, IIIxe)

« Odpověď #9 kdy: 15. 03. 2015, 15:51:15 »
to ze je dnes zvyk vse nabijet 1-2x za den, neznamena ze se musi pouzivat jen zarizene ktere se nabijej 1-2x za den ;)

hlavne, jasne psal ze chce neco na tuzkove baterky, tak proc mu to rozmlouvat ? ja vim ze to je takovej colorit, misto poradit v ramci pozadavku rozmlouvat pozadavky :)

jak app spatne schanet ? stahne si OpenChess http://palmopenchess.sourceforge.net/ a hotovo :)

displej rozhodne nebude hure citelnej, jednak visory a palm iii maji potenciometr na kontrast lcd, druhak ty displeje nejsou crt ktere se vysviti :D

Můžeš mi poslat fotky jak vypadají, máš k nim kabel pro připojení k PC a kolik bys za ně chtěl???

Jinak k tom proč chci PDA na tužkové baterie ano je jednak kvůli výdrži a také především nemusím si kupovat novu baterku za nějakých 500 Kč když stará odejde, ale seženu tužkový za pár kaček obyčejný nebo dobíjecí 4ks za nějakou 100

« Odpověď #10 kdy: 15. 03. 2015, 16:11:47 »

Ale jo, já mu to neberu. Jen mi to přišlo jako drbání se levou rukou za pravým uchem zkratkou přes rozkrok... :) Přišlo mi jednodušší mít jedno pádlo než víc pádel (jedno na volání, jedno na šachy, jedno na e-knihy...). Je pravda, že starý krám na tužkovky se člověk nebude bát kamkoliv si s sebou vzít.

Je fakt, že důvodem může třeba být i konkrétní aplikace. Na Palmy byly ve své době super aplikace. Sám jsem Palma vyměnil za smartphone až někdy v roce 2007 či 2008.

Ad displej, neměl jsem na mysli vysvícenost (která není zdaleka jen záležitostí CRT technologie - zkus srovnat pár let starou denně používanou "placku" s novou). Za bernou minci beru svého stařičkého GameBoye, kde i přes potenciometr na kontrast je ten displej prostě hůře čitelný než před 20ti lety - prostě všechno tak nějak splývá nehledě na úroveň kontrastu a je to námaha pro oči. Technologie to bude podobná, oboje to zobrazuje víc odstínů šedi. Ono ani staré dobré pasivní LCD nemá nekonečnou životnost. Proto bych si na ten displej dal pozor.