to ze je dnes zvyk vse nabijet 1-2x za den, neznamena ze se musi pouzivat jen zarizene ktere se nabijej 1-2x za den 
hlavne, jasne psal ze chce neco na tuzkove baterky, tak proc mu to rozmlouvat ? ja vim ze to je takovej colorit, misto poradit v ramci pozadavku rozmlouvat pozadavky 
jak app spatne schanet ? stahne si OpenChess http://palmopenchess.sourceforge.net/ a hotovo 
displej rozhodne nebude hure citelnej, jednak visory a palm iii maji potenciometr na kontrast lcd, druhak ty displeje nejsou crt ktere se vysviti 
joecz2222: muzu nabidnout nejake Palm III (IIIe, IIIx, IIIxe)
Ale jo, já mu to neberu. Jen mi to přišlo jako drbání se levou rukou za pravým uchem zkratkou přes rozkrok...

Přišlo mi jednodušší mít jedno pádlo než víc pádel (jedno na volání, jedno na šachy, jedno na e-knihy...). Je pravda, že starý krám na tužkovky se člověk nebude bát kamkoliv si s sebou vzít.
Je fakt, že důvodem může třeba být i konkrétní aplikace. Na Palmy byly ve své době super aplikace. Sám jsem Palma vyměnil za smartphone až někdy v roce 2007 či 2008.
Ad displej, neměl jsem na mysli vysvícenost (která není zdaleka jen záležitostí CRT technologie - zkus srovnat pár let starou denně používanou "placku" s novou). Za bernou minci beru svého stařičkého GameBoye, kde i přes potenciometr na kontrast je ten displej prostě hůře čitelný než před 20ti lety - prostě všechno tak nějak splývá nehledě na úroveň kontrastu a je to námaha pro oči. Technologie to bude podobná, oboje to zobrazuje víc odstínů šedi. Ono ani staré dobré pasivní LCD nemá nekonečnou životnost. Proto bych si na ten displej dal pozor.