Ahojte.
Ukončil som gympel s maturitou z matiky a informatiky. Mal by som záujem študovať buď informatiku alebo matiku. Mal som vo výhľade univerzity PF UPJŠ, FMFI UK a MUNI.
Zaujímalo by ma, či by som našiel uplatnenie po vyštudovaní matematiky. Mal som takú predstavu, že by som rád riešil nejaké otvorené problémy každý deň, všetko len nie upadnúť do stereotypu. Nechcem skončiť ako teoretik niekde medzi štyrmi stenami a zaoberať sa dokazovaním vlastnej existencie. Skôr by som mal záujem riešiť problémy praxe, aplikovaného výskumu.
Vždy som mal chuť objavovať a pochopiť ako veci fungujú. Hlavne nech si zo školy niečo odnesiem a nie aby ma zahltila nepotrebnými teóriami.
Zaujímala ma aj Matematika na MUNI a konkrétne program Matematika a Informatika pro prax, či tak sa to nejak volá. Je zaujímavé (čo som pozeral na stránky tejto univerzity, že v matematike sa hneď úzko špecializuje. Má niekto skúsenosti so všeobecnou matematikou na MUNI, prípradne tým programom Matematika a Informatika pro prax??
Myslíte že nájdem ako matematik uplatnenie? Alebo skôr by som sa mal zamerať na tú Informatiku?
Akú školu z hore spomínaných UPJŠ, FMFI a MUNI odporúčate a prečo? Študuje niekto na niektorej z nich? Napíšte viac. Ak áno, rozhodli by ste sa pre konkretnu školu znovu, ak by ste si mali dať prihlášku?