Caute, potreboval bych poradit trosku s rozhodnutim, na kterej obor se zamerit. Doposud se tu resili jenom prace/obory zamerene na programovani a spekulace, kterej jazyk lize lepe. Bohuzel mne programovani moc nejde, ikdyz bych ho chtel delat, zda se mi, ze nemam dostatecne analyticko-algorytmicke mysleni (matika mi taky nikdy nesla
). Na skolach pocinaje SS, jsem prosel mnoho programovacich jazyku, ze bych ale umel programovat se rict rozhodne neda.
Proto jsem se zacal venovat hodne Linux serverum, posleze networkingu kde se mi take podarilo najit praci na castecny uvazek pri studiu (nic extra ale aspon jsem si trosku osahal IOS, JunOS).
Momentalne resim dilema, zda-li se nadale venovat sitarine nebo se zamerit vice na servery, mimo Linuxy take na Windows technologie. Co mne teoreticky v zivote lepe uzivi? Oba obory mne bavi, bohuzel mne prijde, ze v obou se prace hleda velmi spatne. Respektive najit slusnou praci (kde nebudu lepit pozadavky zakazniku) jako network engineer mimo prahu moc nelze. Jako linux administrator ani nemluvim (zde se vyzaduje silena praxe). A zacit ucit se Windowsy vyzaduje urcity budget.
Dovedl bych si predstavit stravit napr. 2 roky ve firme podobne Tietu, atd... Nechtel bych se v takove firme zasekat nejak dlouho. Zapalenej do oboru jsem podle mne dostatecne. Volny cas venuji hlavne studiu. Bude to pote ale dostatek (2 roky praxe, nejaky ten certifikat, nadseni) pro nalezeni slusne prace? Kde se nebudou bouchat tikety ale budu se moct napr. podilet na rozvoji sitove infrastruktury, resit securitu, popripade nejakou smysluplnou/kreativni praci, kde budu moct vyjadrit i svuj nazor?
VS mi konci za dva roky ale uvazuji o predcastnem ukonceni, bohuzel mne predmety zamerene na programovani nici (jak jsem psal vyse)... A bez skoly bych mel vice casu na studium danneho oboru a trosku osobniho zivota...
Co si myslite vy? Budu rad za kazdej nazor...