Kam za IT na Karlovarsku?

Robi

Kam za IT na Karlovarsku?
« kdy: 24. 02. 2015, 18:37:55 »
Dobrý den,
brzo budu mít za sebou průmyslovku se zaměřením na IT. Na vejšku se mi nechce, spíš bych do praxe, ale tady u nás na Karlovarsku je to bída. Měl by někdo nějaké doporučení kde tady hledat práci? Díky.

Re:Kam za IT na Karlovarsku?
« Odpověď #1 kdy: 24. 02. 2015, 21:43:51 »
Dobrý den,
brzo budu mít za sebou průmyslovku se zaměřením na IT. Na vejšku se mi nechce, spíš bych do praxe, ale tady u nás na Karlovarsku je to bída. Měl by někdo nějaké doporučení kde tady hledat práci? Díky.
Na vejšku protože jinak budeš tahat kabely.

Korel

« Odpověď #2 kdy: 24. 02. 2015, 21:50:51 »
:D Co je to za blbost? Se střední 80k? Není problém. VŠ je v IT pouze pro děti z bohatých rodin, kteří nemusí řešit nějaké příjmy a ztracený čas na škole.

P.

« Odpověď #3 kdy: 24. 02. 2015, 22:09:47 »
VŠ je v IT pouze pro děti z bohatých rodin, kteří nemusí řešit nějaké příjmy a ztracený čas na škole.

To zas bude flejm. Nejsem z bohaté rodiny, VŠ oceňuji, ve svém okolí krásně vidím rozdíl mezi techniky (SŠ) a inženýry.

:-)

Korel

« Odpověď #4 kdy: 24. 02. 2015, 22:17:32 »
Proč flame? VŠ se finančně moc nevyplatí, ale pokud máš už peněz dost od rodičů, může ti to být jedno. Pořád platí, že se střední žádný kabely tahat nemusíš.

OMG

« Odpověď #5 kdy: 25. 02. 2015, 07:53:04 »
Proč flame? VŠ se finančně moc nevyplatí, ale pokud máš už peněz dost od rodičů, může ti to být jedno. Pořád platí, že se střední žádný kabely tahat nemusíš.
ono je to individualni. Znam lidi se stredni i s VS co vydelavaji 10tis a taky znam lidi se stredni i s VS co vydelavaji 100k+.
Ja treba pracoval a u toho delal VS.

tdvorak

« Odpověď #6 kdy: 25. 02. 2015, 08:10:48 »
Dobrý den,

Já bych se poohlédl za hranicema, pokud se domluvíš německy/anglicky.

ghost

« Odpověď #7 kdy: 25. 02. 2015, 09:22:15 »
To jsou porad kecy typu "muj znamy ma znameho ..." tak ho nekdo vemte na pohovor do firmy a tech 80k se stredni mu nabidnete  8)

« Odpověď #8 kdy: 25. 02. 2015, 09:35:46 »
:D Co je to za blbost? Se střední 80k? Není problém. VŠ je v IT pouze pro děti z bohatých rodin, kteří nemusí řešit nějaké příjmy a ztracený čas na škole.
Je zajímavé,kolik místní opilci berou. Jako pro obsolventa průmyslovky neni problém 80k? A kolik dostane po zapracování? ... místních obligátních 120 bez kterých by většina místních nevztávala z postele? Asi možné to je, Ale spíš bych se obával blesku.

Jinak vysoká škola neni jen o zašívání, chlastání a šuk---í. Na výšce se získávaji kontakty a přátelé kteří to někam v životě dotáhnou a člověk se dozví o věcech o kterých neměl tušení že existují. Dostane sedo jiné společenské vrstvy. I když nepopírám, že bez výšky to nejde a nepopírám, že někteří vysokoškoláci jsou na pracáku.

Ale jinak jako člověk bez praxe se střední školou ber cokoliv IT se najde za jakékoliv peníze jen aby bylo v žvotopise co napsat.

Daemon

« Odpověď #9 kdy: 25. 02. 2015, 09:53:10 »
Dobrý den,
Na vejšku protože jinak budeš tahat kabely.
Možná ani nebude tahat kabely. Tyhle IT střední školy jsou na první pohled fajn, ale člověk na nich nezíská "elektrotechnické vzdělání", takže posléze nemůže získat kvalifikaci podle vyhlášky 50. A ta by mu u dráteníků asi chyběla.
Takže by měl šanci možná jít někam do místní pobočky Alzy prodávat nebo do skladu šoupat krabicema.

DSt

« Odpověď #10 kdy: 25. 02. 2015, 11:58:52 »
Ja mam stredni a delal jsem v T-Mobile Senior Solution Designera v mezinarodnim tymu ... za 55k hrubyho plus bonus cili tak real 65k hrubyho.

Ted teda beru na zivnostak min - cca 50k ...

Mam jen nedokoncenej CVUT ...

« Odpověď #11 kdy: 25. 02. 2015, 12:11:44 »
Dobrý den,

Souhlasím, vyjeď na zkušenou, nemáš to ani daleko - Saská Kamenice, Lipsko.

neruda

« Odpověď #12 kdy: 25. 02. 2015, 12:48:29 »
Dobrý den,

nevim, ma zkusenost je, ze za hranicema UNI = samozrejmost. S dokoncenou SS to tam vypada na pozici skladnika ...
Souhlasím, vyjeď na zkušenou, nemáš to ani daleko - Saská Kamenice, Lipsko.

« Odpověď #13 kdy: 25. 02. 2015, 13:19:23 »
nevim, ma zkusenost je, ze za hranicema UNI = samozrejmost. S dokoncenou SS to tam vypada na pozici skladnika ...

I proto mu to radím, není nad osobní zkušenost i v ujasnění si co je a co není potřeba.

« Odpověď #14 kdy: 25. 02. 2015, 13:33:47 »
Ted teda beru na zivnostak min - cca 50k ...

Mam jen nedokoncenej CVUT ...
... ale hodně praxe.