Zdielané priečinky Samba

Zdielané priečinky Samba
« kdy: 22. 02. 2015, 12:57:46 »
Dobrý deň,Mám problém s pripojením sa na moje zdielané priečinky na Samba servery...A to konkrétne taký, že keď sa prihlásim do pc s windows tak sa automaticky uživatel monika pripojí na svoj priečinok (meno a heslo sú rovnaké na sambe aj na pc s windows) ale potom sa nemôžem pripojiť na svoj priečinok roderik s iným kontom a heslom s tým že vraj "viacnásobné pripojenia nie sú povolené" viz. obrázok... Problém je v tom že neviem ako sa odpojiť z predchádzajúceho priečinka alebo nastaviť systém tak aby podporoval viacnásobné pripojenia s jedným kontom... Bol by som rád keby ste mi poradili ako nastaviť windows aby povolil viacnásobné pripojenia s jedným kontom alebo ako sa mám odpojiť od predchádzajúceho priečinku... obrázok s chybovou hláškou tu: http://s11.postimg.org/ta1zgsayr/cant_logon.png (na googli som už hladal)
« Poslední změna: 22. 02. 2015, 19:39:09 od Petr Krčmář »

H0ax

Re:zdielané priečinky samba
« Odpověď #1 kdy: 22. 02. 2015, 13:06:07 »
net use delete by mohlo pomoct

« Odpověď #2 kdy: 22. 02. 2015, 13:27:46 »
to funguje diki moc  :) , ale zaujímalo by ma či sa dá nastaviť tak aby podporoval tie viacnásobné pripojenia s jedným kontom...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 22. 02. 2015, 14:00:33 »
ale zaujímalo by ma či sa dá nastaviť tak aby podporoval tie viacnásobné pripojenia s jedným kontom...

Pokud vim, lze toho dosahnout leda tim, ze se Widle upgraduji na Linux. Jinak brani vam neco ve zrizeni vlastniho uctu a ucet monica ponechat Monice?

« Odpověď #4 kdy: 22. 02. 2015, 14:12:41 »
ale zaujímalo by ma či sa dá nastaviť tak aby podporoval tie viacnásobné pripojenia s jedným kontom...

Pokud vim, lze toho dosahnout leda tim, ze se Widle upgraduji na Linux. Jinak brani vam neco ve zrizeni vlastniho uctu a ucet monica ponechat Monice?

Ja na tom pc skoro nie som, iba občas by som si tam potreboval otvoriť tú zdielanú zložku... No to pc by som rád hodil na Linux ale je to P4 s 1GB ram a XP tam behá najlepšie...

H0ax

« Odpověď #5 kdy: 22. 02. 2015, 14:20:34 »
to funguje diki moc  :) , ale zaujímalo by ma či sa dá nastaviť tak aby podporoval tie viacnásobné pripojenia s jedným kontom...
Using FQDN, hostname and IP address, you can have three connections with different credentials to the same server.

E.g.:

net use \\pc1.domain.net\Shared\DirA /user:user_of_DirA@domain.net pwd1
net use \\pc1\Shared\DirB /user:user_of_DirB@domain.net pwd2
net use \\1.1.1.1\Shared\DirC /user:user_of_DirC@domain.net pwd3

prostě na ten server můžeš lézt třemi různými způsoby a tak použít pro každý share jiný login

TKL

« Odpověď #6 kdy: 22. 02. 2015, 14:23:27 »
No to pc by som rád hodil na Linux ale je to P4 s 1GB ram a XP tam behá najlepšie...

Tak se podívejte třeba na Lubuntu nebo jakoukoliv jinou lightweight distribuci, vhodnou pro starší počítače.

Peter

« Odpověď #7 kdy: 22. 02. 2015, 14:25:03 »

Ja na tom pc skoro nie som, iba občas by som si tam potreboval otvoriť tú zdielanú zložku... No to pc by som rád hodil na Linux ale je to P4 s 1GB ram a XP tam behá najlepšie...

S chybami nepodporoavného OS sa môžeš kedykoľvek obrátiť na helpdesk firmy MS,radi Ti cystavia faktúru za podporu po životnosti.Obávam sa však že je cena bude niekoľkonásobne prevyšovať nadobúdacie náklady na nový počítač.A je aj dosť veľká pracdepodobnosť že sa ten nový počítač splatí už len znížením ceny za el.energiu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 22. 02. 2015, 14:39:50 »
No to pc by som rád hodil na Linux ale je to P4 s 1GB ram a XP tam behá najlepšie...

Nejak nechapu, proc by na tom jako nemel behat Linux. Mam P4 s 2GB RAM, jede tam Debian stable s LXDE. Predtim na tom dokonce kdysi jelo Xfce4. Neni to superrychle, aleda se to, drhne to akorat po spusteni, nez dobehnou joby z anacronu. Opravdu si nemyslim, ze instalaci XP bych ziskal na rychlosti (dokonce na to mam XP licenci). To leda v pripade, ze by tam nebyl antivirak a dost mozna updaty nanejvys tak do SP1.

BTW, mam tu stary notebook s nejakym AMD CPU a 1 GB RAM. Byly tam XP a vzdycky jsem nadaval, jak je to pomale. Ted je tam Kannotix a musim u toho nosit sitku na vlasy, aby se mi z toho fofru necuchaly vlasy.