Problém s síťovou kartou

Problém s síťovou kartou
« kdy: 21. 02. 2015, 15:24:39 »
Zdravím, mám takový problém se svým desktopem HP Compaq 8200 Elite SFF PC a síťovkou Intel 82579LM Gigabit Ethernet (asi).A jde o to že se zaboha nemohu připoji k síti, asi tři minuty se systém snaží připojit, pak to zahlásí něco v tom smyslu že jsem odpojený a pak se to znova snaží připojit.Tak to probíhá do nekonečna, funguje jen droid jako bluetooth/usb modem.Ještě včera normálně běhala, pak jsem dal hibernovat systém (ubuntu 14.04) a druhý den už to nefakčilo.Systémem to asi pravděpodobně není protože jsem tam chtěl hodit LMDE a skončilo to fiaskem (v live systému taky síť neběžela jinak než přes droida jako usb modem).Nyní tam mám Linux Mint 17.1 a problém stále přetrvává.
Předem děkuji za radu.
Předpoklady dělají z lidí blbce.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Problém s síťovou kartou
« Odpověď #1 kdy: 21. 02. 2015, 15:37:31 »
Dmesg a logy jste studoval? Lspci kartu porad vidi?

« Odpověď #2 kdy: 21. 02. 2015, 22:34:15 »
Vidí, vidí.Ale spíš je to na stavbě routeru nebo kabelu jelikož se nedokázalo připojit ani raspberry pi.Síť pořad načítá pak zahlásí chybu zase se začne připojovat a tak to jde si nekonečna.Jen mi neleze do hlavy že přes wlan se jde normálně připojit.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 21. 02. 2015, 23:27:04 »
Aha, takze asi resite nespravny problem?

« Odpověď #4 kdy: 22. 02. 2015, 00:31:17 »
Zítra se tomu podívám na zoubek a uvidím co zjistím.

Jenda

« Odpověď #5 kdy: 22. 02. 2015, 03:35:19 »
Je tam link (ethtool eth0)? Nevypadává? (dmesg ... eth0 link up/down) Zruš network manager, který zjevně používáš, a zkus síť nakonfigurovat staticky ručně (ip a a ADRESA/MASKA dev ROZHRANÍ). Pingneš si na druhou stranu? Slyšíš ARP broadcasty z druhé strany (wireshark)? Máš možnost sniffovat, co se děje na druhé straně?

« Odpověď #6 kdy: 22. 02. 2015, 22:38:43 »
Pánové-gentlemani, poslušně hlásím že problém vyřešen pouhým restartem routeru. Poté už ethernet připojenÍ šlapalo jak luxusní hodinky.
Děkuji za poskytnuté rady a pěkný zbytek dne.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 22. 02. 2015, 23:08:28 »
Smankote, tady by nekdo zaslouzil na zadek.

« Odpověď #8 kdy: 22. 02. 2015, 23:14:20 »
No dobrá, asi jsem kus vola že mě ten restart nenapadl hned a místo toho jsem přeinstaloval systém (tady vždy bývají problémy s proprietárními ovladači od nvidie).

Pan♂P​r​d​e​lka☺

« Odpověď #9 kdy: 22. 02. 2015, 23:23:03 »
Ten s vámi dobře vymrdal ;D
To jste hovno ajtáci, když víte, že se jelitu vždycky má poradit jako první "a zkoušel jsi to restartovat?".

NADĚLAL Z VÁS JELITA!

« Odpověď #10 kdy: 22. 02. 2015, 23:27:19 »
A víceméně router také běží na linuxu, takže to sem i patří (teď na mě asi provedete atentát).