Pojďme společně pozvednout úroveň fóra

Re:Pojďme společně pozvednout úroveň fóra
« Odpověď #60 kdy: 18. 02. 2015, 08:45:39 »
Pokud příde člověk a neumí si ani myšlénky uspořádať, tak mu ani dokonalé jazikové schopnosti nepomůžou.
A naopak: nemusím být zrodilý Čech a můj jazik může být móc špatný, ale přesto mě pochopíte gdyž dokážu zformulovat myšlenku.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

Ikar

« Odpověď #61 kdy: 18. 02. 2015, 10:28:32 »
Pokud příde člověk a neumí si ani myšlénky uspořádať, tak mu ani dokonalé jazikové schopnosti nepomůžou.
A naopak: nemusím být zrodilý Čech a můj jazik může být móc špatný, ale přesto mě pochopíte gdyž dokážu zformulovat myšlenku.

Jak brát vážně někoho, kdo napíše "Jazikové"  ::) a jeho projev naznačuje jednoduchou bytost, která nepochopila ani učivo základní školy?

JSH

« Odpověď #62 kdy: 18. 02. 2015, 13:04:41 »
Jak brát vážně někoho, kdo napíše "Jazikové"  ::) a jeho projev naznačuje jednoduchou bytost, která nepochopila ani učivo základní školy?
To "jazikové" je jediná chyba, které sis všiml? Vždyť je na tom celkem jasně vidět, že jsou tam ty chyby nasekané schválně.

Jimm

« Odpověď #63 kdy: 18. 02. 2015, 13:28:34 »
Pokud někdo úmyslně píše jako hlupák, nakonec tím ze sebe toho hlupáka udělal.  ;) Nebo existuje jiný důvod, proč ostatním znepříjemňovat čtení textu a dělat ze sebe blba? Nebo to že ze sebe někdo udělá blba má podpořit nějaké argumenty?

Ikar

« Odpověď #64 kdy: 18. 02. 2015, 13:29:42 »
Samozřejmě že všiml a kohokoliv, kdo takový projev napíše, je těžké brát vážně.

Ikar

« Odpověď #65 kdy: 18. 02. 2015, 13:37:29 »
Hele, Jimovi chybí v textu pravidelně čárky.
Já sám mám občas problémy s mě a mně i s čárkami. V mužském životném rodě se tuším ve třetím a sedmém pádě píše Y jinak I, to je pro mě velká záhada. Před nebo se čárka píše, pokud obě části nejsou ekvivalentní. Tj. dáš si kafe nebo čaj? VS Dáš si kafe, nebo už půjdeš? Za viz se nepíše tečka, protože to není zkratka, ale sloveso atd. Velká písmena v názvech jsou záhada i pro řadu odborníků, protože se tato pravidla mění podle počasí a politické situace ("Na břehu" vs "Na Břehu").

Jenže to jsou chyby, které tuším prudí jen gramar nazzi.

Oproti tomu "viskočil" nebo "vinalezl" nebo "gdyš" jsou chyby primitivů.
U IT vzdělaných lidí, tj. často spíš s logickým mozkem než lingvistickým, neočekávám perfektní a bezchybný projev, ale projev, který nebude dramaticky vybočovat z normy řekněme středoškolského průměru.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #66 kdy: 18. 02. 2015, 14:28:17 »
Hele lidi, já do toho nechci moc kecat, ale zatím jsem si tady přečetl informace jen o mně samém. Pořád čekám na odpověď od těch chytráků, co doteď předvedli jen kecání!

Mirek Prýmek: Koukni ještě do deníku, tam je vyfocená i s brašnama (a se mnou - já tam vypadám lehce jako kokot, týden před focením se mi vrtali v puse skalpelem a pořád to ještě nebylo ono...).

死神

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 18. 02. 2015, 14:36:11 »
Já sám mám občas problémy s mě a mně i s čárkami.

To je jednoduché, používej místo mě mne a místo mně mi. V tom už snad chyby dělat nebudeš a časem si zapamatuješ, že ke krátkému se páruje dlouhé, a bude po problému 8).

Jimm_neprihlaseny

« Odpověď #68 kdy: 18. 02. 2015, 14:38:48 »
No a ze jsme u toho Pavouku, co dvere. Opraveny? ;)))

Ja to nejak vzdal, na to ze si o sobe alespon nekteri vic reknou jsem byl krizovan i kamenovan...
Jsi asi jediny komu se nezda ze to situaci zhorsi... :)

Tomáš Roll

« Odpověď #69 kdy: 18. 02. 2015, 14:47:05 »
Já sám mám občas problémy s mě a mně
Nahraď
mě - tě (vidíš mě, vidím tě)
mně - tobě (jdeš ke mně, jdu k tobě)

« Odpověď #70 kdy: 18. 02. 2015, 14:50:07 »
Jenže to jsou chyby, které tuším prudí jen gramar nazzi.
Udělat dvě chyby v "grammar nazi", to už je přímo grammar terrorism! ;)

a se mnou - já tam vypadám lehce jako kokot, týden před focením se mi vrtali v puse skalpelem a pořád to ještě nebylo ono...).
https://www.youtube.com/watch?v=VIXOOwthtaE :))

P.S. Víc se mi líbí bez brašen, víc vynikne. Měl jsem ještě minulou sezonu třiapůlu 638, ale nebavilo mě ji neustále řešit, jsem rád, že jsem se ji zbavil (na tohle motoristický kutění nejsu).

Lucas

« Odpověď #71 kdy: 18. 02. 2015, 15:08:00 »
Když už se tady řeší offtopic i ve vlákně o pozvednutí fóra, tak proč se nepřidat. Úroveň jazyka podle mých zkušeností silně koreluje se schopností psát přehledný, uspořádaný kód. Kdo bez mrknutí oka prasí vlastní rodný jazyk, ten bude s vysokou pravděpodobností stejně bezstarostně prasit i jazyk programovací - on to ten člověk/počítač pochopí i tak, proč si s tím dělat vrásky...

« Odpověď #72 kdy: 18. 02. 2015, 15:09:56 »
Když už se tady řeší offtopic i ve vlákně o pozvednutí fóra
To je přísně on topic! Topic byl "kdybysme se víc znali, pozvedlo by to úroveň fóra". Tak se poznáváme. Akorát nám to nějak sklouzlo od IT ;)

« Odpověď #73 kdy: 18. 02. 2015, 15:15:10 »
Hele lidi, já do toho nechci moc kecat, ale zatím jsem si tady přečetl informace jen o mně samém.

No, mohu sem dát odkaz na CV (https://uochb.academia.edu/JakubGalgonek/CurriculumVitae), ale jaké holky se mi líbí se tam nedočteš ;)

Jo a stejně jako ty používám Gentoo.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #74 kdy: 18. 02. 2015, 15:17:29 »
Mirek: Jednou toho budeš litovat... Nicméně už je pozdě :-)

Jimm: Chvíli jsem musel přemýšlet, na co se vlastně ptáš. Teď mi pro změnu vrtá hlavou, kde jsi na to přišel. Každopádně - ne, ještě ne. Nový brát nechci (drahý), oprava je nemožná a starší se zatím nepodařilo sehnat.

Jakub Galgonek: Tak ty holky napiš sem ;D