Záchrana dát z rozsypaného mobilu

Záchrana dát z rozsypaného mobilu
« kdy: 19. 10. 2010, 19:27:33 »
Ahojte

Frajerka má (mala) Samsung z240e. Včera sa jej totálne rozsypal, displej odletel. Zapnúť sa dá, ale nie je vidno vôbec nič.
Má tam nejaké telefónne čísla, možno aj nejaké sms, o ktoré by nerada prišla. Skúšam bitpim, ale nezvládol to. Problém môže byť aj to, že na displej nevidím a neviem teda, či odo mňa pýta nejaké heslo alebo potvrdenie...

Any idea?
« Poslední změna: 19. 10. 2010, 20:14:55 od Petr Krčmář »

Re: Záchrana dát z rozsypaného mobilu
« Odpověď #1 kdy: 19. 10. 2010, 21:58:30 »
podobne sa stalo aj mne s n95, aj ked na nom mi blbne grafika, ale v podstate to iste ako tebe= nevidim na display.

N95 ma tv vystup ten som pripojil  a stastim som  sa dostal do synch. menu a cez ubuntu one som si synchronizoval kontakty(na to je potrebne doinstalovat aplikaciu z ubuntuone), z ubuntuone som potom konakty prekopiroval do evolutionu a tak rozne...

cize skus pozret do krabice od fonu ci tam nemas kabel na tv vystup:)(pokial viem samsung to ma)

« Odpověď #2 kdy: 20. 10. 2010, 09:44:55 »
Bohužial, tento mobil je v takom štandarde, že som rád usb káblu...

aaa

« Odpověď #3 kdy: 20. 10. 2010, 10:44:28 »
zdravim,

nie je to sice "systemove" riesenie ;-) ale nemas k dispozicii Windoze? vyrobcovia telefonov zvyknu dodavat M$ win only synchronizacny soft, ten by ti mohol dostat data von. casto je vystup v XML, s tym sa potom mozes pohrat v akomkolvek systeme (grep-sed-awk napriklad, pripadne si napis vlastny parser ;-) )

« Odpověď #4 kdy: 20. 10. 2010, 11:16:02 »
zdravim,

nie je to sice "systemove" riesenie ;-) ale nemas k dispozicii Windoze? vyrobcovia telefonov zvyknu dodavat M$ win only synchronizacny soft, ten by ti mohol dostat data von. casto je vystup v XML, s tym sa potom mozes pohrat v akomkolvek systeme (grep-sed-awk napriklad, pripadne si napis vlastny parser ;-) )

windoze síce jeden v zálohe mám, ale 7, tak som zvedavý, či tam ten soft pôjde. Nokia maps loader a nokia pc suite tam sčasti idú, ale nefungujú. Predpokladám, že aj so samsungom to bude takto.
Chcel som sa vyhnúť windowsom, lebo vždy som sa nas..l keď som tam musel niečo spraviť, hlavne s tou nokiou. Raz som strávil 12 hodín kvôli nahodeniu mapy.

Každopádne skúsim to

alfi

« Odpověď #5 kdy: 20. 10. 2010, 11:25:35 »
i na linuxu jsou programy typu gammu a další, které si umí povídat s mobilem.. a pokud má usb, bývá to rozhraní - alespoň pro tel. čísla a smsky - docela univerzální.
jen to chce mít zkušenost, příp. vyzkoušet na jiném kusu, jak se telefon chová po připojení kabelu - jestli chce potvrdit typ připojení (modem, mass storage apod..) a poslepu jej potvrdit-vybrat. pokud se pak objeví správné /dev/ttyněco (USB nebo ACM), smsky a telefonní seznam by mohly jít přečíst :-)

« Odpověď #6 kdy: 20. 10. 2010, 13:25:50 »
j, /dev/ttyACM0 alebo také niečo tam po pripojení je, ale bitpim mi hovorí, že sa to nedá pripojiť. Keď sa snažím odtiaľ dostať dáta, nastane exception.

« Odpověď #7 kdy: 20. 10. 2010, 19:56:34 »
Tak som na windowse. Ako som očakával, ten software stojí za prd. Keby som ja odovzdal software v takejto kvalite, nedostanem výplatu. To platí pre Nokiu aj Samsung.

S tým mobilom je tu ďalší problém - keďže je to vyklápačka, je tam nejaký senzor na zistenie, či je zavretý alebo otvorený. No a teraz si myslí, že je zavretý, takže nemôžem zadať ani pin, a ani keby sa pýtal na nejaké potvrdenia, nemôžem potvrdiť nič :( Ten senzor sa nachádza (ak som správne pochopil) na tej odpadnutej časti a info dáva cez odtrhnuté spoje, čiže neexistuje jednoduchý spôsob, ako simulovať otvorenie.