Potom je to uz len o tom ci je dana spolocnost doveryhodna
Ano, přesně o tom to je - jestliže k podepisování používáš soft třetí strany, je to celé jen otázka důvěryhodnosti a kompetentnosti té třetí strany. Je to asi tak jako bys jim dal klíče od šuplíku, ve kterém máš razítko a poprosil je, ať tam zaskočí a razítko dají na tenhle papír, který jim dáš...
vzhladom na to ze disig je aj certifikacna autorita a su registrovani NBU (aj ked vzhladom na nbusr123 to tiez nieje bohvieaka zaruka :-) tak by som ich osobne za doveryhodnych povazoval.
To už je samozřejmě na zvážení každého soudruha. Já pokud mám možnost papír orazítkovat sám, tak to raději udělám sám, než bych někomu dával klíče od razítka.
Ak teda som schopny overit ze ten applet ktorym sa to podpisuje je naozaj OK a nieje podvrhnuty, tak by som to dokonca povazoval za bezpecnejsie ako podpisovanie aplikaciou ktoru mam nainstalovanu, prave z dovodu mozneho virusu alebo podobne.
Opět ne. Pokud máš zavirovaný počítač, tak ti může libovolný kód prezentovat jako podepsaný onou autoritou. Čili pokud máš zavirovaný počítač, všechno ostatní padá a nic to nemůže zachránit, zejména ne nějaký podpis nějakého apletu