Ještě k tomu Planu 9 bych chtěl říci, že stojí za vyzkoušení, je to hodně zajímavý systém, bohužel se mi nepovedlo ho nainstalovat na můj hardware a tím pádem ani vyzkoušet 9P protokol,
Ja sa priklanam k MenuetOS. Typek sa chvali, ze je cely napisany v Assembleri. Uz som ho chcel vyskusat, ale nikdy som nemal volne zelezo.
Citace: Pan Hribik 08. 02. 2015, 23:49:42Ja sa priklanam k MenuetOS. Typek sa chvali, ze je cely napisany v Assembleri. Uz som ho chcel vyskusat, ale nikdy som nemal volne zelezo.Takovyhle veci se prece nezkousi na zeleze
Citace: JardaP . 08. 02. 2015, 16:50:46Citace: Zafann 08. 02. 2015, 16:31:47Ten ReactOS je spíše na hraní, docela obdivuji, že ti vývojáři mají na to žaludek všechno psát od nuly a dodržovat kompatibilitu s M$ Windows, byť je částečnou.Tak oni to tak od nuly asi nepisi. Jestli se nepletu, puvodni snaha byla napsat Widle z nuly, ale dnes uz je to spis jakesi divne linuxove distro. Jede to na linuxovem jadre a v tom je v podstate nacpane jaksi upravene Wine. Nebo jsem nekde blbe cetl?Nene, je to skutečně napsáno od nuly. https://www.reactos.org/ Já bych se z toho asi zbláznil tohle dělat. Podle mého je to pěkně nevděčná a nikdy nekončící práce.
Citace: Zafann 08. 02. 2015, 16:31:47Ten ReactOS je spíše na hraní, docela obdivuji, že ti vývojáři mají na to žaludek všechno psát od nuly a dodržovat kompatibilitu s M$ Windows, byť je částečnou.Tak oni to tak od nuly asi nepisi. Jestli se nepletu, puvodni snaha byla napsat Widle z nuly, ale dnes uz je to spis jakesi divne linuxove distro. Jede to na linuxovem jadre a v tom je v podstate nacpane jaksi upravene Wine. Nebo jsem nekde blbe cetl?
Ten ReactOS je spíše na hraní, docela obdivuji, že ti vývojáři mají na to žaludek všechno psát od nuly a dodržovat kompatibilitu s M$ Windows, byť je částečnou.
Pokud se nad tim zamyslite neortodoxne (podari se Vam odhlednou od toho ze to je klon vysmivanych Win), tak Vam dojde jak obrovsky potencial to ma: "XPcka" s aktualizacemi by se v soucasne dobe "uzivily" na milionech PC. [...] ale kdyz uz na tom makaj skoro dvacet let, tak by byla chyba to ted zahodit. Minimalne to zvysuje rozmanitost na trhu se svobodnymi OS.
Nechce sa mi veriť, že ešte nikto nenapísal QNX ... Používali sme ho v jadrovej elekrárni
Ano, pokud by to fungovalo, tak by to mělo spoustu využití. Nepřijde ti trochu signifikantní právě to, že už na tom makají dvacet let a pořád to není vůbec použitelné? Pokud to do aspoň trochu použitelného stadia dostanou za deset let, tak už to bude k ničemu, protože pro XP nebude žádný software... Je to sice super myšlenka, ale obávám se, že od začátku odsouzená k neúspěchu. Lepší by imho bylo víc sil a peněz vrazit do wine.
Bezva. Jen co dostavím tu domácí jadernou elektrárnu, tak se na to kouknu.
Citace: Lol Phirae 09. 02. 2015, 14:01:57Bezva. Jen co dostavím tu domácí jadernou elektrárnu, tak se na to kouknu. Náhodou třeba s ChibiOS nebo FreeRTOS si můžeš doma docela pěkně pohrát.
Pokud vím, tak ujebali mraky času na zprovozňování na různém HW (ladění ovladačů). Z mého pohledu by stačil jediný - Virtualbox, pak by po tom skočil kdekdo.
já to věděl, že na toho Roota nemám psát, když tu není to HTTPS...