Odstranění obsahu zpravodajských serverů

milo

Odstranění obsahu zpravodajských serverů
« kdy: 02. 02. 2015, 12:04:04 »
V posledním půl roce jsem si všiml nárůstu jevu že zahraniční, ale i české zpravodajské servery často umisťují na přední pozice (určené pro aktuální a významné zprávy) blogy nebo komentáře. Ano sice jsou označeny jako blogy nebo komentáře, ale mnohdy se to člověk dozví až po otevření článku. A protože účel zpravodajských serverů je informovat nechci číst komentáře které se mi vnucují a maskují se za zprávy. Je nějaká možnost jako doplněk prohlížeče nebo jinak jak se takovým nešvarem neobtěžovat?
Díky
« Poslední změna: 02. 02. 2015, 12:34:31 od Petr Krčmář »

Jimm

Re:Odstranění obsahu zpravodajských serverů
« Odpověď #1 kdy: 02. 02. 2015, 13:33:59 »
Ono existuje nějaké české zpravodajství, kde jsou pod těmi žvásty nahoře nějaké užitečné informace? Co já vím, takový plugin by vás jen posunul o dva žvásty níž. Navíc, nechápu jak by to mělo fungovat? Jako plugin pro jakékoliv zprávy, který rozpozná relevanci článku a případně schová? Lol. :)

milo

« Odpověď #2 kdy: 02. 02. 2015, 14:02:37 »
Dobře zpochybňovat české zpravodajství můžeme a možná se zpochybňuje samo.

Nechci hodnotit relevanci článků. Jednalo se mi o nezobrazovaní blogů a komentářů v místech, která jsou určena pro zpravodajství.

Představa jak by to mělo fungovat? Stroj se podívá zda se odkaz nachází v sekci, kde mají být blogy(komentář), pokud odkaz skutečně odkazuje na blog tak ho zobrazí. Pokud odkaz na blok(komentář) je v sekci, která má ukazovat na zpravodajství tak ho vynechá. Samozřejmě by to mohlo fungovat nějak lépe ale to byla moje základní myšlenka.

Samozřejmě bonusová možnost a mnou vítána by byla nezobrazovat zprávy, komentáře a blogy určitých autorů.

Ohledně změny webu(poškození autora) nechci vést debatu zda to je korektní nebo ne. Ale já nezobrazením určité části webu nepoškozuji zpravodajský server, považuji to za stejné jako reklamy v televizi taky na ně nekoukám.

Nešvar míchání a neoddělování jednotlivých slohů má dle mého názoru zcela odlišnou prioritu.

OMG

« Odpověď #3 kdy: 02. 02. 2015, 14:08:00 »

Nechci hodnotit relevanci článků. Jednalo se mi o nezobrazovaní blogů a komentářů v místech, která jsou určena pro zpravodajství.

Představa jak by to mělo fungovat? Stroj se podívá zda se odkaz nachází v sekci, kde mají být blogy(komentář), pokud odkaz skutečně odkazuje na blog tak ho zobrazí. Pokud odkaz na blok(komentář) je v sekci, která má ukazovat na zpravodajství tak ho vynechá. Samozřejmě by to mohlo fungovat nějak lépe ale to byla moje základní myšlenka.

Samozřejmě bonusová možnost a mnou vítána by byla nezobrazovat zprávy, komentáře a blogy určitých autorů.

Ohledně změny webu(poškození autora) nechci vést debatu zda to je korektní nebo ne. Ale já nezobrazením určité části webu nepoškozuji zpravodajský server, považuji to za stejné jako reklamy v televizi taky na ně nekoukám.

Nešvar míchání a neoddělování jednotlivých slohů má dle mého názoru zcela odlišnou prioritu.
kolik lidi to potrebuje nebo chce? 1.
Takze budto si napises nejaky plugin sam, nebo pojedes pres proxy a v ni si definujes pravidla jaka chces...

tdvorak

« Odpověď #4 kdy: 02. 02. 2015, 14:14:04 »
Plugin ti asi nikdo psát nebude. Navíc definice takového nevyžádaného obsahu je dost volná. Zvážil bych, zda půjde chytit takové články vlastním pravidlem v adblocku.

« Odpověď #5 kdy: 02. 02. 2015, 14:15:55 »
Doporučuju se nejdřív podívat, zda ten web má rozdělené RSS na blogy / názory / články (některé to mají). Tím by byl celý problém převeden na hledání vyhovující rss čtečky. Já jsem titulku některých webů neviděl několik let, jdu rovnou na článek.

milo

« Odpověď #6 kdy: 02. 02. 2015, 14:26:02 »
to:OMG
No kolik lidí to potřebuje to nevím, tedy vím pouze o jednom.
Moc nevím jak by to proxy  mohla řešit co se zobrazí na nějakém weby, ale obecně se nezabývám webovými službami. Tedy možné to je.

to:tdvorak
Mě se nejedná o kontrolu obsahu, chci pouze kontrolu toho že odkaz který je umístěn v sekci zpravodajství ukazuje na zpravodajský članek a komentáře budou v komentařích.  Servery takto zvyšují návštěvnost. Nevědel jsem že adblock by dokázal blokovat a zadat pravidlo ohledně obsahu( tedy umístění odkazu v sekci a kam skutečně odkazuje).

to:crhonek
Asi máte pravdu většina to má. Možná že tam bude řešení.

karel

« Odpověď #7 kdy: 02. 02. 2015, 14:40:14 »

neni problem napsat doplnek pro firefox, zaplatis to ?

milo

« Odpověď #8 kdy: 02. 02. 2015, 15:29:41 »
Vše je otázka ceny.
Ale nepřišel smlouvat, doufal jsem, že něco podobného již existuje, ale já osobně to neustále přehlížím.

Jaká by byla tvoje cena? Nevím v jaké stavu bych to považoval za ukončený projekt, protože dnes by to fungovalo a zítra už nemuselo.

Pokud by to to fungovalo na 5 největších periodicích v každe zemi EU + USA a navždy. Tak bych rád dal sumu srovnatelnou s ročním předplatným libovolného seriozního deníku(tam se to ale tak často nevyskytuje). A za tuto cenu zase chápu, že podpora a funkčnost nebude navždy.

bob

« Odpověď #9 kdy: 02. 02. 2015, 15:41:26 »
Zkus si vytvořit vlastní CSS.
Zjisti který prvek (div) na stránce chceš blokovat a do CSS potom neco takového:
#blogy {display:none;}

Budeš si to muset udělat samozřejmě pro každý web zvlášť.

Vlastní CSS si můžeš nastavit přes nějaký doplněk prohlížeče,nevím který používáš.
Vlastní filtry v Adblocku mi nefungovaly podle mých představ.

tomasfuk

« Odpověď #10 kdy: 02. 02. 2015, 15:45:54 »
Já to taky chci. Blokovat ježkovo blog na diitu a PR články na rootu  ;D

Tonda

• 584
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 02. 02. 2015, 17:33:20 »
Na to by se dal udělat jednoduchý Greasemonkey skript a to CSS by taky asi šlo, za předpokladu, že ta daná vlastnost nějak jde poznat z z URL. Samozřejmě pak je otázka to udržovat - doplňovat a udržovat pravidla pro další weby, ale to by si uživatel se znalosti RegExpů mohl zvládat sám.

Každopádně by mě pro lepší pochopení a představu zajímal zajímal příklad konkrétního českého webu s uvedením, které linky jsou OK a které ne.

karel

« Odpověď #12 kdy: 02. 02. 2015, 18:15:34 »
souhlasim chtelo by to predpripravit aspon pro jeden web co je ok a co ne,
no a mozna by to chtelo od vice lidi, a zjistit zda se schodnou co  je ok a co ne

Lol Phirae

« Odpověď #13 kdy: 02. 02. 2015, 18:17:34 »
Já to taky chci. Blokovat ježkovo blog na diitu a PR články na rootu  ;D

Jo, a ještě startup zvratky na Lupě.

VIM editor master

« Odpověď #14 kdy: 02. 02. 2015, 18:23:56 »
A co si proste dat do zalozek specializovane weby s informacemi z okruhu co te zajima? Implementace takovehoto reseni je par sekund a efektivita se blizi 90% s logaritmickou slozitosti.