Je zaměstnání v IBM pro introverty?

Re:Je zaměstnání v IBM pro introverty?
« Odpověď #15 kdy: 22. 01. 2015, 12:46:44 »
Kdyz muze byt introvertka herecka... http://www.kafeacigarko.cz/

Ma to svoje pro a proti, je dobre vedet, kde ma clovek limity, co se da obejit a kde uz se narazi. A hlavni je mit v hlave, ze dokud nejde o zivot, jde o kulove ;)

Kit

« Odpověď #16 kdy: 22. 01. 2015, 13:04:44 »
... Pokial sa k sebe ludia nespravaju ako idioti - "ja sa s vami nebavim, lebo som introvert" resp. "my sa s tebou nebavime, lebo s nami nechodis vecer do krcmy", tak by to nebal byt problem.

Proč by se introvert musel bavit s extrovertem? Introvert tu potřebu nemá. Když k introvertovi přijdeš s problémem, tak ho zpravidla rád pomůže vyřešit, ale vykecávat se u piva někde v hospodě - to pro něj prostě není.

hm

« Odpověď #17 kdy: 22. 01. 2015, 13:49:03 »
tady mate ukazkovou agresi proti introvertum primo z vedeni (neni to IBM) ale takhle funguji vice mene vsechny firmy.

http://www.inc.com/lolly-daskal/10-toxic-people-you-should-avoid-like-the-plague.html

1. Arrogant people always know best - s introvertem nevede extrovert dialog zpusobem, kde mu protistrana zacne uhybat nebo dokonce lhat, protoze vedeni dialogu je pro ni dulezitejsi nez obsah. proto introvert jednoduse vysype svuje nazor a tim je hotov. dal nema zajem se s extrovertem bavit. extrovert nicmene vyzaduje formatovaci spolecenskou konverzaci vice nez obsah konverazce.

2. They will never celebrate your confidence - to snad ani nepotrebuje komentar.

da se tak pokracovat s temer kazdou vetou v tom clanku a rozebrat z pohledu introverta v souvislostech spolecenske interakce jako utok.

davkol

« Odpověď #18 kdy: 22. 01. 2015, 15:15:31 »
Hrušky s jabkama…

« Odpověď #19 kdy: 22. 01. 2015, 15:35:06 »
Já mám trochu opačný problém. Pracuji teď v R&D oddělení jedné relativně velké mezinárodní softwarové firmy. A téměř všichni, mimo dvou ze tří managerů, v tomhle oddělení jsou introverti. Od mírnějších, co jen řekněme aktivně nevyhledávají společnost, až k extrémům lidí, co prakticky vůbec nekomunikují. Jít společně na pivo nebo nějaký sport je nemyslitelné, o kolezích nic nevíš, nikoho nezajímá tvůj život.

Né že bych byl nějaký super extrovert, spíš něco mezi introvertem a extrovertem, ale tohle mě doslova ničí. Skoro si říkám, že v tomhle typu společnosti asi vůbec nemůžu pracovat.

Takže odpověď je ano, introvert nebude mít problém, je to normální a určitě to bude časté i v IBM. Samozřejmě záleží i na oddělení, myslím, že i v jiných odděleních u nás je to trochu lepší.

Vertex

« Odpověď #20 kdy: 22. 01. 2015, 15:45:10 »
Já mám trochu opačný problém. Pracuji teď v R&D oddělení jedné relativně velké mezinárodní softwarové firmy. A téměř všichni, mimo dvou ze tří managerů, v tomhle oddělení jsou introverti. Od mírnějších, co jen řekněme aktivně nevyhledávají společnost, až k extrémům lidí, co prakticky vůbec nekomunikují. Jít společně na pivo nebo nějaký sport je nemyslitelné, o kolezích nic nevíš, nikoho nezajímá tvůj život.

Né že bych byl nějaký super extrovert, spíš něco mezi introvertem a extrovertem, ale tohle mě doslova ničí. Skoro si říkám, že v tomhle typu společnosti asi vůbec nemůžu pracovat.

Takže odpověď je ano, introvert nebude mít problém, je to normální a určitě to bude časté i v IBM. Samozřejmě záleží i na oddělení, myslím, že i v jiných odděleních u nás je to trochu lepší.
A čo by si ako chcel vedieť o kolegoch? Prečo by mal každý chcieť rozoberať svoj život s cudzími ľuďmi v práci?

lobo

« Odpověď #21 kdy: 22. 01. 2015, 16:37:56 »
Jít společně na pivo nebo nějaký sport je nemyslitelné, o kolezích nic nevíš, nikoho nezajímá tvůj život.

co ja viem, mne kolegovia nenahradzuje rodinu a kamaratov natolko aby som nemohol zit mimo ich okruh pozornosti...
ked ideme na pivo, tak zvacsa s ludmi z ineho teamu, lebo oni maju 'pivnu kulturu' (anglicania - tam staci poslat okolo stvrtej /piatej mail so subjectom " it's beer'o clock" a hned mas 4-5 ludi na pivo). Inac vychadzame v ramci teamu vyborne, len proste nechodime spolu na pivo

podlesh

« Odpověď #22 kdy: 22. 01. 2015, 17:27:59 »
Tato diskuse vyvolala nostalgické vzpomínky... Pamatuje na to velké pozdvižení a bouřlivé odsuzování amerického justičního systému, který neprávem perzekuoval Hanse Raisera protože je introvert?

A je to už skoro sedm let...

hmmm jinej

« Odpověď #23 kdy: 22. 01. 2015, 19:14:41 »
re: podlesh

Klidne bud konkretnejsi. Ja si pamatuju jenom to, ze zavrazdil manzelku.

peter

« Odpověď #24 kdy: 22. 01. 2015, 20:14:26 »
re: podlesh

Klidne bud konkretnejsi. Ja si pamatuju jenom to, ze zavrazdil manzelku.

Tak toto si ja nepamätám. Ale spomínam na to ako to priznal a vládne botnety začali pritvrdzovať. Asi dostal ponuku ktorá sa neodmieta: buď pre nás budeš pracovať, alebo vyrobíme ďalšie dôkazy.

Mimochodom, nezdá sa mi že by Nina nevyužila Hansa ako odrazový môstik a skysla by po jeho boku. Bol to odborník, ale rozprávky z jeho búrlivého sociálneho života sú ako argumenty trochu mimo. Tento názor som za tie roky nezmenil.

Semetralka

« Odpověď #25 kdy: 22. 01. 2015, 20:30:54 »
Pokud je nekdo takovej krypl, aby se ozenil, je vporadku, ze to pouzijou proti nemu. Nemel se srat do ciziho zeli a spolupracovat od zacatku, mel by holky a prachy.

davkol

« Odpověď #26 kdy: 22. 01. 2015, 21:03:56 »
Co to je zase za konspirační teorii? Tuhle neznám.

hm

« Odpověď #27 kdy: 22. 01. 2015, 21:28:59 »
Pokud je nekdo takovej krypl, aby se ozenil, je vporadku, ze to pouzijou proti nemu. Nemel se srat do ciziho zeli a spolupracovat od zacatku, mel by holky a prachy.

poslys a mas ty uz aspon vypracovanou tu ulohu smrade malej drzej?

e3k

« Odpověď #28 kdy: 22. 01. 2015, 21:34:43 »
Dobry den, chtel jsem se zeptat, jestli IBM (IT pozice) je vhodna pro introverta, jehoz komunikacni a prezentacni dovednosti nejsu dobre.
v ibm sa na prezentacne alebo '''selfmarketing''' schopnosti vyzaduju od kazdeho. niektori maju na tom zalozenu svoju karieru. do tejto firmy by som nastupoval len vtedy ak by tvoje prezentacne schopnosti boli natolko vyvinute ze vies poslat ludi do prdaku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 23. 01. 2015, 07:28:53 »
(anglicania - tam staci poslat okolo stvrtej /piatej mail so subjectom " it's beer'o clock" a hned mas 4-5 ludi na pivo).

A pak si povidate o pocasi a fotbale?