75% času trávím v IntelliJ IDEA a tam mi stojí za to naučit se zkratky, v programu co používám hodinu týdně opravdu ne.
Možná to bude tím. Vim používám průměrně 4-6 hodin denně.
Pokud nekdo potrebuje pouzivat
vim jednu hodinu tydne, tak je opravdu zbytecne, ucit se velke mnozstvi klavesovych zkratek - na rozdil od vetsiny graficky UI totiz ta textova jsou malokdy intuitivni pro zacatecniky (zadne menu obsahujici i klavesove zkratky a
postupne tak ucici uzivatele).
K čemu je dobré IntelliJ IDEA?
K programovani v Jave (Scale a asi dalsich JVM jazycich).
Jdou v tom psát zdrojáky v Pythonu, Fortranu a PHP?
Ne*, neni to univerzalni nastroj. Vynika v jedne oblasti (napr. moznostmi refaktorovani a naseptavani se k ni, myslim, nikdo ani nezacal priblizovat).
*: No, oni asi jsou nejaka rozsireni, ale nevim, proc pouzivat klacek na rezani, kdyz muzu mit pilu - primo od JetBrains jsou myslim IDE jak pro Python, tak pro PHP.
Jdou v něm i testovat?
Ano, podoruje spousteni testu v Jave (i Scale).
Dá se v tom napsat kniha nebo článek?
Asi da, ale nevidim duvod, proc by to nekdo delal. V hexa editoru se taky "da" programovat ve strojovem kodu.
Dá se v tom udělat 3D obrázek?
Pochybuji, neni to ucel programu. Stejne, jako mi nevadi, ze
cat neumi vyrendrovat obrazek z Blendru, tak mi nevadi, ze IDEA neumi delat 3D obrazky.
Radeji budu pouzivat nastroj, ktery je nejblize idealu v dane oblasti, nez se spokojit s prumernym nastrojem, ktery muzu obcas pouzit i na jine cinnosti.