IDE pro HTML, CSS a JS

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
Re:IDE pro HTML, CSS a JS
« Odpověď #60 kdy: 22. 01. 2015, 13:45:18 »
Proč hned myš, i když ji pochopitelně používám, když mi to přijde praktické. Dnes má každá klávesnice šipky, klávesy jako Home, End, PgDn, PgUp, Del, backspace, a přes terminál tohle projde, použití těchto kláves je většinou stejné a hlavně intuitivní. Já sem zase měl ve své době ovládání WordStar editoru, které přebírala spousta dalších editorů jako Text602 a Turbo Pascal.

shell (už si nepamatuju co to bylo konkrétně) na HP-UX mě děsně sral, základní grify jako historie, auto kompletace byly jinak než v bashi a navíc ty z bashe dělaly něco jiného, což mě přivádělo k šílenství.

https://www.jetbrains.com/idea/features/

atarist

« Odpověď #61 kdy: 22. 01. 2015, 14:05:06 »
Proč hned myš, i když ji pochopitelně používám, když mi to přijde praktické. Dnes má každá klávesnice šipky, klávesy jako Home, End, PgDn, PgUp, Del, backspace, a přes terminál tohle projde, použití těchto kláves je většinou stejné a hlavně intuitivní. Já sem zase měl ve své době ovládání WordStar editoru, které přebírala spousta dalších editorů jako Text602 a Turbo Pascal.

shell (už si nepamatuju co to bylo konkrétně) na HP-UX mě děsně sral, základní grify jako historie, auto kompletace byly jinak než v bashi a navíc ty z bashe dělaly něco jiného, což mě přivádělo k šílenství.

https://www.jetbrains.com/idea/features/

moje klavesnice sipky nema :) ono taky co se zbytecnyma klavesama uplne mimo zakladni postaveni prstu
(Poker II)

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 22. 01. 2015, 15:07:26 »
75% času trávím v IntelliJ IDEA a tam mi stojí za to naučit se zkratky, v programu co používám hodinu týdně opravdu ne.

Možná to bude tím. Vim používám průměrně 4-6 hodin denně.
Pokud nekdo potrebuje pouzivat vim jednu hodinu tydne, tak je opravdu zbytecne, ucit se velke mnozstvi klavesovych zkratek - na rozdil od vetsiny graficky UI totiz ta textova jsou malokdy intuitivni pro zacatecniky (zadne menu obsahujici i klavesove zkratky a postupne tak ucici uzivatele).

K čemu je dobré IntelliJ IDEA?
K programovani v Jave (Scale a asi dalsich JVM jazycich).

Jdou v tom psát zdrojáky v Pythonu, Fortranu a PHP?
Ne*, neni to univerzalni nastroj. Vynika v jedne oblasti (napr. moznostmi refaktorovani a naseptavani se k ni, myslim, nikdo ani nezacal priblizovat).

*: No, oni asi jsou nejaka rozsireni, ale nevim, proc pouzivat klacek na rezani, kdyz muzu mit pilu - primo od JetBrains jsou myslim IDE jak pro Python, tak pro PHP.

Jdou v něm i testovat?
Ano, podoruje spousteni testu v Jave (i Scale).

Dá se v tom napsat kniha nebo článek?
Asi da, ale nevidim duvod, proc by to nekdo delal. V hexa editoru se taky "da" programovat ve strojovem kodu.

Dá se v tom udělat 3D obrázek?
Pochybuji, neni to ucel programu. Stejne, jako mi nevadi, ze cat neumi vyrendrovat obrazek z Blendru, tak mi nevadi, ze IDEA neumi delat 3D obrazky.

Radeji budu pouzivat nastroj, ktery je nejblize idealu v dane oblasti, nez se spokojit s prumernym nastrojem, ktery muzu obcas pouzit i na jine cinnosti.

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 22. 01. 2015, 15:17:38 »
IDEA toho umí hodně: Java, Scala, Groovy, Clojure, Kotlin, PHP, Python, Ruby, SQL. Je to jejich všeobjímající produkt, původně pro Javu, používám to už 11 let, mají měsíční trial, každý si to může zkusit, je to v Javě - pojede na Windows, OS X i Linuxu. Pokud někdo vystačí jen s něčím může ušetřit nákupem některého z ostatních produktů PHPStorm/WebStorm/RubyMine/PyCharm.

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 22. 01. 2015, 15:37:36 »
Pokud nekdo potrebuje pouzivat vim jednu hodinu tydne, tak je opravdu zbytecne, ucit se velke mnozstvi klavesovych zkratek - na rozdil od vetsiny graficky UI totiz ta textova jsou malokdy intuitivni pro zacatecniky (zadne menu obsahujici i klavesove zkratky a postupne tak ucici uzivatele).
Přesně z tohohle důvodu sem měl radši PINE než Mutt.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 22. 01. 2015, 15:38:01 »
Aha, ja pisu z perspektivy community (free) varianty - na desktopove ne-web veci v Jave/Scale to bohate staci (jako student si opravdu nemohu dovolit zaplatit profi verzi). Prechazel jsem ze sveta .NET (C#) a hodne me prekvapilo, ze vlastnostmi byla IDEA srovnatelna s draze placenymi vecmi kolem .NETu - Visual Studio* s R#.

*: V te dobe nebyla jeste nabizena plna free varianta. Mel jsem pro verzi, bylo to nejak v ramci skoly zdarma, jinak bych to asi ani nezkusil.

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 22. 01. 2015, 15:47:41 »
Mám vykoumaný kam hrábnout do profilu aby šel opakovaně aktivovat ten měsíční trial.

perceptron

« Odpověď #67 kdy: 22. 01. 2015, 16:50:13 »
Citace
K čemu je dobré IntelliJ IDEA? Jdou v tom psát zdrojáky v Pythonu, Fortranu a PHP? Jdou v něm i testovat? Dá se v tom napsat kniha nebo článek? Dá se v tom udělat 3D obrázek?
python ano, fortran wtf, php ano, testy ano, kniha a clanok ano (markdown), 3d obrazok wtf

cele je to o tom, ze kit investoval do zmaknutia vimu x tisic hodin, tak si ich musi zdovodnit, my gui ideckari takisto

« Odpověď #68 kdy: 22. 01. 2015, 18:54:29 »
Kite ses dobrej!
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Kit

« Odpověď #69 kdy: 23. 01. 2015, 08:18:52 »
Citace
K čemu je dobré IntelliJ IDEA? Jdou v tom psát zdrojáky v Pythonu, Fortranu a PHP? Jdou v něm i testovat? Dá se v tom napsat kniha nebo článek? Dá se v tom udělat 3D obrázek?
python ano, fortran wtf, php ano, testy ano, kniha a clanok ano (markdown), 3d obrazok wtf

cele je to o tom, ze kit investoval do zmaknutia vimu x tisic hodin, tak si ich musi zdovodnit, my gui ideckari takisto

Na drcení čísel neznám nic lepšího než Fortran. Na tvorbu 3D animací jsem si oblíbil POV-Ray.

Ano, jsou v tom tisíce hodin práce s nejlepším editorem planety - Vimem.

perceptron

« Odpověď #70 kdy: 23. 01. 2015, 09:20:01 »

Kit

« Odpověď #71 kdy: 23. 01. 2015, 10:10:23 »

« Odpověď #72 kdy: 23. 01. 2015, 12:29:45 »

ten obrazek jsi vytvoril ve vimu? je fakt hezkej, za tim musely byt tisice hodin uceni.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

nula

« Odpověď #73 kdy: 23. 01. 2015, 16:25:59 »
...
Ovládání editoru pomocí myši je něco šíleného. Jak souvisí myš s editováním textu? Proč mám mačkat F10, když chci provést nějaký příkaz z horní lišty? Když chci smazat řádek, napíši dd a je smazán. Když ho chci zarovnat, stačí zadat "=". Proč bych měl něco hledat v nějakém pofiderním menu, které je v každé verzi editorů jinak?

Nekecej, v editacnim rezimu to neudelas. Musis se prepnout. Ja treba v IntelliJ zmacknu ctrl+y a nemusim mezitim mackat esc, nebo jeste nejake horsi kombinace abych se prepnul do jineho rezimu.
Jedna se o to, ze vim neni IDE. Neni a nebude, neumi spoustu veci. Vim je funkcema nadupany hodne obskurni editor. Pouzivam ho k praci uz mnoho let a v nekterych pripadech je nenahraditelny, ale uz fakt zacina byt za zenitem. Jedna z velkych pretrvavajicich vyhod je, ze funguje v terminalu. Horsi je, ze kazdy terminal je jiny a omezenost escape sekvenci uz zacina byt fatalni(hlavne pokud chce clovek pouzivat mys).
Jedna z veci, kde je vim nenahraditelny je programovani C++. Pro novejsi c++ bohuzel neexistuje zadne jine poradne prostredi, ci editor, ktere by se aspon blizilo tomu, co dokaze pro c++ vim. Pro ostatni jazyky uz bych pouzival neco jineho. Napriklad jak tady nekdo radi IntelliJ idea, s pluginama umi uz snad kazdy trochu rozsireny jazyk(krome c++)

Kolemjdoucí

« Odpověď #74 kdy: 23. 01. 2015, 17:14:30 »
Jedna z veci, kde je vim nenahraditelny je programovani C++

Jaké záležitosti konkrétně nelze při práci s C++ nahradit klasikou Visual Studio nebo Code::Blocks ?