Roundcube neodesílá mimo server

JSOB

Roundcube neodesílá mimo server
« kdy: 18. 01. 2015, 21:54:38 »
Dobry den.
Chtel bych pozadat o radu. Mam VPS u Wedosu s sablonou ISP config na Debianu 6. Mam problem s odesilanim mailu z web prostredi Roundcube. Na domeny, ktere jsou provozovany na stejnem serveru, mail v pohode z Roundcube odeslu. Ale mimo server (napr. centrum.cz nebo gmail.com) mail neodeslu. Pritom vyskoci hlaska ze zprava byla odeslana. Mail se presune i do slozky "Odeslana posta". Nic mi vsak nedorazi. Kdyz vsak pouziji Thunderbirda pres SMTP/IMAP tak vse funguje OK. Dorucovani mailu funguje taky OK. Logy jsem prochazel, ale do oci me vylozene nic neprastilo.
Dekuji za jakoukoliv radu nebo nakopnuti spravnym smerem.
« Poslední změna: 18. 01. 2015, 22:36:21 od Petr Krčmář »

Fantomas

Re:Roundcube neodesílá mimo server
« Odpověď #1 kdy: 18. 01. 2015, 23:02:50 »
Co tahle direktiva? $config['smtp_server']='localhost'
Defaultne je v configuraci nevyplnena.

JSOB

« Odpověď #2 kdy: 18. 01. 2015, 23:22:02 »
Direktiva je ok. A musim poupravit diky sve blbosti dotaz.  :-[
Maily odchazeji uplne vsude, akorat jsem se nepodival do spamu. Omlouvam se nejak me to nenapadlo, kdyz z Thunderbirdu nebyl problem.
Otazka teda zni: Proc kdyz odeslu z Roundcube spadne email do spamu a kdyz z Thunderbirdu tak v pohode do "Dorucene posty"?
Vyzkouseno na dvou emailech na centrum.cz a gmail.com. Chovani je stejne.
Osobne si myslim ze to bude starou verzi roundcube nebo mozna zmenit neco v konfiguraku.
Dekuji predem.

Fantomas

« Odpověď #3 kdy: 18. 01. 2015, 23:43:13 »
Možná nekorektne nastavena výchozí doména pro odesilani. Myslím, ze direktiva je mail_domain.

« Odpověď #4 kdy: 19. 01. 2015, 10:49:09 »
Posli rovnaky email (text, komu...) raz cez Thunderbird a potom cez ten Roundcube - potom si porovnaj hlavicky co je ine...ak to nebude zjavne tak to daj sem...