Garazove firmy

MichaelT

Garazove firmy
« kdy: 10. 01. 2015, 12:02:56 »
Zaujimal by ma vas nazor ohladom garazovych firiem. Hlavne co sa tyka oblasti IT, kde garazovka ma 2-4 zamestnancov a robia na statnej zakazke, ku ktorej nevedno, ako sa dostali. Myslite ze to je ucelom garazoviek? Zalozit si firmu, lebo kamarat mi dohodil zakazku?

Lol Phirae

Re:Garazove firmy
« Odpověď #1 kdy: 10. 01. 2015, 12:39:26 »
Klid... asi mu nepřiklepli zakázku na inventarizaci nadměrnejch zásob bryndzy a kapustnice v Horních Uhrách, tak je z toho přešlej mrazem.  ;D

MichaelT

« Odpověď #2 kdy: 10. 01. 2015, 12:43:47 »
Lol si smiesny. Vacsina garazoviek vznika prave kvoli tomuto, ale potom aj kvalita produktov stoji za hovno. Netvrdim, ze je to vas pripad, su aj vynimky. Ked sa tu tak obuvas, tak mi povedz ake je vase kredo spolocnosti. Tipujem, ze peniaze. Vacsina ludi to robi len kvoli prachom

« Odpověď #3 kdy: 10. 01. 2015, 12:56:16 »
... Tipujem, ze peniaze. Vacsina ludi to robi len kvoli prachom

No a pak ještě chodí po světě jedinci, co peníze nepotřebují, neb jídlo nekupují, hadry nenosí, účty neplatí, rodinu neživí a bydlí pod tím širým nebem ...

MichaelT

« Odpověď #4 kdy: 10. 01. 2015, 13:03:08 »
vies, vela firiem, ktore nemaju nejaku myslienku, tak aj rychlo zhasne. Je dost dolezite, PRECO nieco robim. A PRECO nie su peniaze. Peniaze su len produkt, z toho, PRECO nieco robim. Apple zacinalo s nejakou myslienkou, podobne MS, SouthWest airlines, WallMart, vsetko toto vzniklo s nejakou myslienkou. S cim vznikaju dnesne firmy? Co najviac nakradnut, zotrocit ludi a zarobit na nich.

« Odpověď #5 kdy: 10. 01. 2015, 13:16:46 »
Zaujimal by ma vas nazor ohladom garazovych firiem. Hlavne co sa tyka oblasti IT, kde garazovka ma 2-4 zamestnancov a robia na statnej zakazke, ku ktorej nevedno, ako sa dostali. Myslite ze to je ucelom garazoviek? Zalozit si firmu, lebo kamarat mi dohodil zakazku?
To je naprosto zcestnej způsob uvažování. Několikačlenné firmy jsou stejně různé jako jsou různé megakorporace - máš tam Zappos, Ikeu, Microsoft i Shell... Stejně tak mezi malými firmami máš polopodvodné firmy sjednávající pojištění nebo poskytující absurdní "finanční poradenství" stejně jako naprosto poctivé a perfektně fungující autoservisy.

Doporučuju napnout intelektuální úsilí jiným směrem, než přemýšlet nad touhle otázkou ;)

pb.

« Odpověď #6 kdy: 10. 01. 2015, 13:34:07 »
Já mám "garážovou" firmu z celkem prostého důvodu - abych oddělil svoje aktivity od své osoby. Nějakou dobu jsem fungoval jako OSVČ a některé moje projekty už začínaly smrdět průserem - dlouhá podpora, vysoké smluvní pokuty a nutnost zapojit do vývoje další lidi. Lépe se spí, když vím, že případné problémy se svezou po mém sro, ale nepošlou do exekuce mě osobně.

Firma se mi jeví i jako celkem rozumný způsob, jak realizovat některé projekty ve spolupráci s někým jiným - dceřinná společnost majitele neohrožuje, dá se dobře dohodnout rozdělení případných zisků mezi společníky a po dokončení projektu je možné firmu zrušit.

Představa, že když budu vědět "PROČ" něco dělám, můžu z garážové firmy vyrůst do rozměrů Apple, je úsměvná.

IDKFA

« Odpověď #7 kdy: 10. 01. 2015, 13:40:09 »
Klid... asi mu nepřiklepli zakázku na inventarizaci nadměrnejch zásob bryndzy a kapustnice v Horních Uhrách, tak je z toho přešlej mrazem.  ;D

Asi, jinak Apple taky začínal v garáži!

Je lepší začít v garáži než nezačít vůbec.
Kdo to zkusí, kdo začne, tak je rád, že je rád.
Když mu ta garáž krachne, tak má dluhy a je pár let v hajzlu, prostě jde se svou kůži na trh.
Sebrat prachy od investorů, založit firmu a když to krachne, tak se smát, je možná správnější způsob, ale ne nutně lepší.
IT je zrovna obor, kde potřebuješ lidi dostat k jejich počítači, když si IT firmu založí pár schopnejch lidí někde v garáži, můžou dokázat ohromný věci, navíc mají nízké náklady, takže můžou(ne nutně) pracovat levně a dobře.
GRRRRRRRRR!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 10. 01. 2015, 13:41:56 »
Apple zacinalo s nejakou myslienkou, podobne MS, SouthWest airlines, WallMart, vsetko toto vzniklo s nejakou myslienkou. S cim vznikaju dnesne firmy? Co najviac nakradnut, zotrocit ludi a zarobit na nich.

Tak Applu jeho modni hracky vyrabeji v podstate otroc v naprosto neetickych podminkach. MS si za ta leta nakradl az az. O WallMartu je dost spiny i na Wikipedii. Takze jak to myslis s tou myslenkou? Bych to s tou ikonizaci zas moc neprehanel.

IDKFA

« Odpověď #9 kdy: 10. 01. 2015, 13:49:40 »
Kamarád měl taky garážovku, spravovali počítáky u zákazníka.

Citace
Volejte od 7:00 do 24:00, my přijedeme k Vám a počítač buď na místě opravíme nebo zajistíme náhradní po dobu opravy, příjezd a identifikace závady je zdarma mezi 8:00 a 16:00. Když to neopravíme, nic neplatíte. Cena 250,- Kč/hod. Drobný support přes vzdálenou plochu je zdarma.

Garážovka mu nakonec klekla a byl rád, že je rád, vydělal si sotva na zaplacení energií a kdyby byl v nájmu, skončil by na ulici.
Lidi nevolali, většinou raději odpojují kabely a táhnou pixlu někam do servisu. Ale zkoušel to, něco dělal a těch pár zákazníků, které si získal, tak hrozně brečelo, že skončil, protože to pro ně bylo hrozně jednoduchý, stačilo zvednout telefon a on přiběhl. Byl to člověk ocertifikovaný od hlavy až k patě, velmi kvalitní a mohl dělat šéfa IT v nějaké bance, jenže chtěl dělat na sebe. Teď se má dobře, pořád má firmu a dělá v IT, jen nepucuje pecka koncákům.

Naše garážovka se chytla lépe, ale taky to bylo těžký.
A pak přijde nějakej šmejd a začne nás urážet.

« Odpověď #10 kdy: 10. 01. 2015, 14:12:40 »
Sorry, ale na zivnost delat za 250,- a jeste drobny support zdarma? At se nedivi, ze zkrachoval.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Tomáš Roll

« Odpověď #11 kdy: 10. 01. 2015, 14:43:21 »
Ked sa tu tak obuvas, tak mi povedz ake je vase kredo spolocnosti. Tipujem, ze peniaze. Vacsina ludi to robi len kvoli prachom

Ale mě v podnikání nešlo o prachy. Mě šlo o BALÍK PRACHÚ.

Podnikání je činnost za účelem vydělání peněz. Pokud chceš vegetovat, najdi si zaměstnání. Pokud si chceš zkoumat, zašij se na univerzitě. Pokud chceš prachy, běž podnikat.

« Odpověď #12 kdy: 10. 01. 2015, 14:47:30 »
Ale mě v podnikání nešlo o prachy. Mě šlo o BALÍK PRACHÚ.
Tenhle způsob uvažování, že každé podnikání musí být o chamtivosti, snaze okamžitě vydělat obrovské peníze - a ničem jiném, to je zhouba a jedna z příčin naší dlouhodobé stagnace.

Viz http://video.aktualne.cz/dvtv/politolog-kroupa-klaus-nasmeroval-cesko-do-slepe-ulicky/r~1a0ef456821a11e4a9bd002590604f2e/

Nějak nám tady chybí slova jako kreativita, radost, etika, zodpovědnost... :(

Tomáš Roll

« Odpověď #13 kdy: 10. 01. 2015, 14:51:46 »
Pokud chceš vydělat, musíš být kreativní, radostný, etický, zodpovědný. Ale hlavně musíš vědět, proč to děláš. Ne abys udělal svět lepší, jako v tom blbém americkém seriálu, ale pro prachy. Musíš dělat něco, co je někdo jiný ochoten zaplatit. A ten někdo jiný by pokud možno neměl být stát, protože se můžeš rychle ocitnout na suchu.

Tomáš Roll

« Odpověď #14 kdy: 10. 01. 2015, 14:53:01 »
V EU nemůže nový Apple vzniknout, protože by úřady firmu v garáži nepovolily.