HDMI na dlouhou vzdálenost

pavels

HDMI na dlouhou vzdálenost
« kdy: 06. 01. 2015, 20:20:31 »
Ahoj,

mám home server v racku ve spíži a TV vzdálenou cca 18m. Chtěl bych mít plochu ze serveru zobrazenou na TV v 1080p a možnost sledovat FullHD video.

Je instalována Cat6 strukturka, dále dlouhý S/PDIF optický kabel, takže zvuk vzdáleně funguje, a taky USB prodlužovák, takže klávesnice i myš funguje. Teď ještě obraz.

Rozhoduji se mezi:

• 20m HDMI kabel - četl jsem, že nemusí fungovat, protože HDMI na takovou vzdálenost není navrženo
  • HDMI extender over single UTP- funkčnost také nejistá
  • Jiná možnost?

Lol Phirae

Re:HDMI na dlouhou vzdálenost
« Odpověď #1 kdy: 06. 01. 2015, 20:40:54 »
Kristepane... zprovozni si tam nějakej DLNA server.

pavels

« Odpověď #2 kdy: 06. 01. 2015, 21:29:53 »
Kristepane... zprovozni si tam nějakej DLNA server.
Jak DLNA resi vzdalenou plochu?

« Odpověď #3 kdy: 06. 01. 2015, 21:46:43 »
kup si tam za litr androida do hdmi a nainstaluj v nem remote desktop client
Děkuji za možnost editace příspěvku.

czuty

« Odpověď #4 kdy: 06. 01. 2015, 21:56:43 »

Lol Phirae

« Odpověď #5 kdy: 06. 01. 2015, 22:17:39 »
Jak DLNA resi vzdalenou plochu?

Jakou vzdálenou plochu? Ty žádnou vzdálenou plochu nemáš. To, že si někdo dá monitor 20 metrů vod počítače a řeší, jak to propojit, to není vzdálená plocha, ale projev blbosti.

Jan Kulhánek

« Odpověď #6 kdy: 06. 01. 2015, 22:24:27 »
Mě ta "vzdálená plocha" jako blbost nepřipadá, pro čbych nemohl chtít mít počítač někde v komoře a monitor s klávesnicí a myší v pohodlí obýváku...

DLNA je v tomto případě k ničemu, protože streamuje pouze filmy (hudbu, obrázky) a to jen některé formáty, určitě ne plochu počítače.

Dock s Androidem a Remote Desktop (VNC nebo jednoduše TeamViewer) nebude stíhat fullHD video, ale půjde to nakombinovat. Přes DLNA nebo jiné streamování bych pouštěl ze serveru do Androidu video, plochu pak ovládal přes VNC nebo pomalejší, ale snadněji instalovatelný TeamViewer. VNC server totiž v Androidu vyžaduje root, s rootováním androidích TV krabiček nemám žádné zkušenosti.

Pak existují různá bezdrátová řešení, ale nemám vyzkoušeno:
http://digiroom.digizone.cz/clanky/z-pocitace-tabletu-i-mobilu-na-televizni-obrazovku/
http://www.conrad.cz/bezdratovy-prenos-hdmi-signalu.k873879
http://www.nej-ceny.cz/70528/bezdratovy-prenos-av-signalu-vysilac-prijimac-4kanal-2-4-ghz.html

hnusný pes

« Odpověď #7 kdy: 06. 01. 2015, 22:28:23 »
Ahoj,
dělám v audio-video byznysu a congres rental ...a 20m HDMI s kvalitním a bohužel dražsím kabelem (mívají  občas zesilovač signálu uprostřed nebo ve výstupním konektoru, dělají se i 30-40m) funguje, ale nepoužíváme to.
Max 10m, vyjímečně 15.

Kabely co fungují: Extron, Kramer, Clicktronic....
Všeobecně HDMI celkem neradi používáme kvůli HDCP kravinám, nemožnosti zajistit konektor....atd
Na větší vzádelnosti převádíme na HDSDI, popř optiku.

HDMI je určeno do obýváku mezi telku a přehrávač, specifikace je myslím ofiko na 5 nebo 7metrů.

Tento příspěvek berte prosím jako pohled z jiného úhlu a pro informaci.

Lol Phirae

« Odpověď #8 kdy: 06. 01. 2015, 22:29:12 »
Mě ta "vzdálená plocha" jako blbost nepřipadá, pro čbych nemohl chtít mít počítač někde v komoře a monitor s klávesnicí a myší v pohodlí obýváku...

To není vzdálená plocha. Na vzdálenou plochu potřebuješ nějaký jiný počítač (třeba tu Android hračku).

Dock s Androidem a Remote Desktop (VNC nebo jednoduše TeamViewer) nebude stíhat fullHD video

Boha mojho... co to s tím má co dělat? O přehrávání se stará televize, video si tahá za sítě přes to DLNA (NE přes RDP!!!).

Fantomas

« Odpověď #9 kdy: 06. 01. 2015, 22:31:11 »
hdmi repeater, do tisícovky se vlezes.

pavels

« Odpověď #10 kdy: 06. 01. 2015, 22:38:19 »
Citace
Boha mojho... co to s tím má co dělat? O přehrávání se stará televize, video si tahá za sítě přes to DLNA (NE přes RDP!!!).

Tys asi natvrdlej. TV je hloupa a taky nechci kupovat dalsi PC.

Lol Phirae

« Odpověď #11 kdy: 06. 01. 2015, 22:44:38 »
Aha. Dát si hloupou TV 20 metrů vod kompu je opravdu velmi chytré. A vůbec nejlepší bude investovat cca trojnásobek ceny nové nehloupé televize do chytré kabeláže a dalších zařízení.

(Mimochodem, o tom, že ta televize je hloupá a jaksi nic jako DLNA neumí, jses uráčil zmínit po 10 komentářích. Příště doporučuju místo zdejšího fóra k poradám zvolit raději věštírnu.)

eiffel

« Odpověď #12 kdy: 06. 01. 2015, 22:55:37 »
Citace
20m HDMI kabel - četl jsem, že nemusí fungovat, protože HDMI na takovou vzdálenost není navrženo
Takto mám tažený FULL HD projektor a nějakou Nvidii a úplně v pohodě.

Jirka1

« Odpověď #13 kdy: 06. 01. 2015, 23:05:46 »
Všeobecně HDMI celkem neradi používáme kvůli HDCP kravinám, nemožnosti zajistit konektor....atd
Na větší vzádelnosti převádíme na HDSDI, popř optiku.
Ano, to je nejlepší řešení, jen díky cenám není na doma. Taky se tím nedají přehrávat věci chráněné HDCP (třeba BD v PC + PowerDVD), aspoň ke mně se žádný převodník HDMI-HDSDI, který by fungoval i při aktivním HDCP, nedostal.
20m HDMI kabel často nefunguje, takže na doma je asi nejlevnější a obvykle funkční řešení 10m kvalitní HDMI kabel + HDMI repeater + 10m dalšího kabelu. I tak kabel i repeater doporučuji zkoušet s možností vrácení, třeba můj Samsung nechodí víc než s 5m.

hnusný pes

« Odpověď #14 kdy: 06. 01. 2015, 23:07:58 »
20... !nemusí! fungovat. Zkušenost je že to někdy bez zesilovače/repeateru nefunguje ani těch 7m (častěji u DVI) , někdy to proleze 15, někdy 20 a někdy 30...a někdy to má nálady a stejná zařízení půl dne jedou a půl dne ne. Pak taky stačí aby kolem prošel někdo s vysílačkou, zaklíčoval a obraz je fuč :-)