Aplikovaná informatika FIS VŠE

Šalalajec

Aplikovaná informatika FIS VŠE
« kdy: 23. 12. 2014, 23:07:56 »
Zdravím,
co si myslíte o tomhle oboru? Zajímala by mě hlavně náročnost studia, protože se hodlám dostat na PrF UK a tohle by mi připadalo jako vhodnej... zájmovej kroužek možná? :D Zkrátka jestli jsou tyhle dva obory podle vás skloubitelný, aniž by člověk skončil v duševním stádiu průměrnýho studenta FIT VUT. Případně uvítám tipy na vyhovujícící alternativy k FIS.
Díky.

toneres

Re:Aplikovaná informatika FIS VŠE
« Odpověď #1 kdy: 23. 12. 2014, 23:23:59 »
A smysl to má jaký? České školy jsou k ničemu, tak si vemeš hned dvě? A jaký zájmový kroužek? Proč bys tam teda chodil? Podle papíru stejně práci nedostaneš, tak nechápu, proč ztrácet čas na škole, která ti připadá jako kroužek. Pokud jde o IT.

Šalalajec

« Odpověď #2 kdy: 24. 12. 2014, 00:08:58 »
Zase bych tolik nepaušalizoval. Je pravda, že se i (nebo hlavně?) na solidních VŠ lijou do hlavy kopy subjektivně nezajímavých a v praxi nevyužitelných znalostí (i když člověk nikdy neví přesně, kde nakonec skončí, že), ale že by byly kvůli tomu k ničemu, to rozhodně ne. Jenom díky tomu vyžadujou větší úsilí, většinou bezvýsledné. Pokud teda nepovažujeme samotné zdárné ukončení studia za výsledek.

Jaký to má smysl, jaký to má smysl... Já ti ani nevím, asi se mi prostě chce. Mimo to, nějakou tou znalostí navíc člověk nic podle mě neposere, přinejhorším ji nevyužije. Dobře, to spojení "zájmový kroužek" bylo ode mě zbytečně nadsazené. Jenom jsem tím chtěl vyjádřit, že práva jsou v tomhle případě priorita a FIS by byla "ta druhá" škola. Což rozhodně neznamená, že bych se tam nechtěl nic naučit (odtud to adjektivum zájmový, "zájem"...). Jenom holt netoužím po hardcore zkušenost typu zmiňovanej VUT, protože, ruku na srdce, tu školu bych nebyl schopnej dodělat.

Ano, klišé o zbytečnosti papíru z VŠ, zas a znova... Tohle je téma do úplně jinýho topicu. Do nějakýho, u kterýho mi zaprasení flejmem nebude vadit, ideálně.

toneres

« Odpověď #3 kdy: 24. 12. 2014, 01:32:44 »
Jsem ti chtěl jen naznačit, že jak práva, tak ten FIS je spíše pro lemply. Pokud tě baví se učit věci nazpaměť, tak si to klidně dej. Jen mě zajímal ten důvod. Zdárné zakončení studia samozřejmě nic neznamená. Takže asi žiješ v jiném světě, kde věci mají jinou hodnotu než obvykle. Proto jsem se ptal po smyslu :)

Samozřejmě právníka bez školy nemůžeš dělat, ale to je do toho jiného tématu.

Šalalajec

« Odpověď #4 kdy: 24. 12. 2014, 01:51:41 »
Já žiju ve světě, kde je uchazeč o místo s papírem většinou ve výhodě oproti uchazečovi bez papíru. Nehledě na to, že uchazečem bez papíru se občas nemusí vůbec nikdo zabývat. Dost pravděpodobně žiješ ve stejným světě.

Nebetyčně čurákovskej postoj a ukazování prstíkem "tohleto je na hovno a pro lemply, protože jsem informatik" se snad ani nedá kloudně komentovat, snad jenom říct, že přesně takový komentáře zrovna nepotřebuju. (Protože je nepotřebuje nikdy nikdo, kurvafix.)

pičus

« Odpověď #5 kdy: 24. 12. 2014, 01:52:52 »
Zdravím,
co si myslíte o tomhle oboru? Zajímala by mě hlavně náročnost studia, protože se hodlám dostat na PrF UK a tohle by mi připadalo jako vhodnej... zájmovej kroužek možná? :D Zkrátka jestli jsou tyhle dva obory podle vás skloubitelný, aniž by člověk skončil v duševním stádiu průměrnýho studenta FIT VUT. Případně uvítám tipy na vyhovujícící alternativy k FIS.
Díky.

Jestli chceš na UK tak nechápu proč pokládáš tento dotaz. A jestli si chceš na VŠE kvůli menší náročnosti, nestuduj informatiku. Nemáš na to.

toneres

« Odpověď #6 kdy: 24. 12. 2014, 02:03:10 »
Nebetyčně čurákovskej postoj a ukazování prstíkem "tohleto je na hovno a pro lemply, protože jsem informatik" se snad ani nedá kloudně komentovat, snad jenom říct, že přesně takový komentáře zrovna nepotřebuju. (Protože je nepotřebuje nikdy nikdo, kurvafix.)

To je normální postoj. Práva jsou pro hlupáky, protože je tam hromada tupých textů ve větší míře než jinde. Na to nikdo chytrý nepůjde. U informatiky ti nestačí umět milion knížek nazpaměť, protože pak jsi tak trochu k ničemu. Takže buď chceš být právník a v obrovské většině k ničemu a nebo chceš dělat IT a potřebuješ pořádné vzdělání. Které samozřejmě na běžných školách nedostaneš.

Šalalajec

« Odpověď #7 kdy: 24. 12. 2014, 02:18:36 »
Když ti to teď odkývu, přestaneš psát do tohohle topicu?

x

« Odpověď #8 kdy: 24. 12. 2014, 05:29:14 »
Zajímala by mě hlavně náročnost studia, [..] Zkrátka jestli jsou tyhle dva obory podle vás skloubitelný,
V době, kdy jsem na VŠE chodil, to byla škola, která 1) nebyla příliš časově náročná, pokud člověk nešel po co nejlepších výsledcích, a 2) se dala velmi dobře skloubit s dalším studiem díky množství paralelek přednášek i cvičení. Dívám se do studijního plánu a nezdá se, že by náročnost moc stoupla. Myslím si, že sis vybral docela dobře, i z toho pohledu, že mít k čemukoliv nějaké základy ekonomie a IT se zatraceně hodí.

Pozor na placení, pokud jednu ze škol nedoděláš!

Nemam papir, like a boss.

« Odpověď #9 kdy: 24. 12. 2014, 06:19:33 »
Citace
Já žiju ve světě, kde je uchazeč o místo s papírem většinou ve výhodě oproti uchazečovi bez papíru.
Já žiju ve světě, kde je uchazeč o místo ten, co nosí papír mě a přijímací test píšou všichni. Důležitý je, co člověk umí, třeba zde Mirek Prýmek (nebo to je uživatel hawran?) vystudoval sociologii a programování se doučil praxí. Teď má výhodu a může dělat next level se zákazníkama a management.

Jakýkoliv studium informatiky je lepší, než nic ale zase si nenasazuj hřenínek.

Trollik

« Odpověď #10 kdy: 24. 12. 2014, 12:18:20 »
Pokud tam uci Cobol tak to nema cenu.

« Odpověď #11 kdy: 24. 12. 2014, 12:29:53 »
Pokud tam uci Cobol tak to nema cenu.

:o

Co máš proti učitelům ze Slovenska?
Máš problémy se slovenčinou?

« Odpověď #12 kdy: 24. 12. 2014, 12:35:00 »
Citace
Já žiju ve světě, kde je uchazeč o místo s papírem většinou ve výhodě oproti uchazečovi bez papíru.
Já žiju ve světě, kde je uchazeč o místo ten, co nosí papír mě a přijímací test píšou všichni. Důležitý je, co člověk umí, třeba zde Mirek Prýmek (nebo to je uživatel hawran?) vystudoval sociologii a programování se doučil praxí. Teď má výhodu a může dělat next level se zákazníkama a management.

Jakýkoliv studium informatiky je lepší, než nic ale zase si nenasazuj hřenínek.

Snad géniové zodia káli, snad osmapadesátá vyšší inteligence spikli se proti ubohému starci, možná, že zmýlil jsem se v planetární klasifikaci považuje drchničku a zazichu za rostlinu Saturnovu, kterou je bezesporu fenykl.
Třeba se v nepřátelském znamení Štíra střetl mikrokosmos s makrokosmem.
Zkrátka, mám problém s pochopením příspěvku,  ;D

« Odpověď #13 kdy: 24. 12. 2014, 13:08:55 »
Důležitý je, co člověk umí, třeba zde Mirek Prýmek vystudoval sociologii a programování se doučil praxí.

Omyl, Mirek vystudoval jak tu sociologii, tak tu informatiku :-)

nejenpraxe

« Odpověď #14 kdy: 24. 12. 2014, 14:14:44 »
Hlavně učit se praxí je tak maximálně pro lemply. Teoretický základ je vždy potřeba.