Zdravim,
stavim si takovy hudebni budik s R-Pi a 4-mistnym segmentovym displayem. Koupil jsem si na to model od Adafruit ktery se ovlada prez I2C a jede to krasne. Takze sem zacal delat v Pythonu nejakou tridu do ktere bych to ovladani pekne zabalil a narazil jsem na to, ze vlasnte nevim jak blika dvojtecka u digitalnich hodin. Obvykle se tim udavaji sekundy, ale ja nevim jestli ta dvojtecka blika:
* sudou sekundu sviti / lichou nesviti
a nebo treba tak ze prvni 0.5 sekundy sviti a 0.5 sekundy nesviti. To yb ale pak blikala s frekvenci 2Hz

Mohl bych to resit tak ze proste udelam nejakou uplne pitomou metodu ktera bude tu dvojtecku stridave rozsvecet a zhaset s tim ze na konci bude nejaky time. sleep(1)
Jenze pak to samozrejme nebude synchroni s hodinami. A vubec, jak casto mam ty hodiny aktualizovat ? Udelal sem nekonecnoun smycku a nakonci dal zase delay time.sleep(0.1) a koukam ze mi jen tento blby process zere 30% CPU na R-Pi
Jak to tady ted sepisuju tak mi dochazi ze resim asi kravovinu. Implementuju BUDIK a ne STOPKY

takze na nejakou synchronizaci s hodinami bych se mel asi vykaslat. A udelat update s frekvenci 1Hz kde si prez datetime.datetime.now() vytahnu aktualni cas.
Nebo mi poradi nekdo nejake chytrejsi reseni ? Za pripadne konstruktivni rady budu moc rad, legraci a rypani si prosim odpusste, diky !