Je PHP nutné k uplatnění?

Fodrek (not logged in)

Re:Je PHP nutné k uplatnění?
« Odpověď #105 kdy: 16. 12. 2014, 13:13:32 »

;D  ;D  ;D
A přesně o tom to je!
Getry/Setry ...

PS: Není to Dvarc, ale Švarc. (otázku, na kolik je to dobré a pro koho tu nebudu řešit (ani to zřejmě nejde))

Ano to bol moj preklep S za D. Aj ked ja by som to pisal Schwarz s ohladom na moje rodne mesto a jeho historiu

Po oficiálnom sčítaní obyvateľov v rokoch 1850 až 1851 bolo v Bratislave 42 238 obyvateľov, z toho 31 509 (74,59%) Nemcov, 7 586 (17,9%) Slovákov a 3 154 (7,4%) Maďarov. Veľa Židov bolo zarátaných medzi Nemcov alebo Maďarov.

V roku 1890 prebehlo ďalšie sčítanie a tu sa už prejavila silná maďarizácia. V meste malo žiť 52 441 obyvateľov, z toho 31 404 Nemcov, 10 433 Maďarov a 8 709 Slovákov.

V roku 1907 tu žilo vyše 70-tisíc obyvateľov, z čoho tretinu tvorili Maďari, polovicu Nemci, sedminu Slováci, okrem toho ešte Chorváti, Srbi, Bulhari, Rumuni, a iné národnosti.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Bratislava

Aj ked je to skor v style piesne Tesinska
http://www.supermusic.sk/skupina.php?idpiesne=687&sid=

Kolemjdoucí

« Odpověď #106 kdy: 16. 12. 2014, 13:29:18 »

Zmetské gettery a settery se tedy používají proto, že jazyk/IDE k nim poskytuje extravuřty, jež nejsou součástí OOP.
To je pak všechno jasné.

Hmmm

« Odpověď #107 kdy: 16. 12. 2014, 14:07:53 »
Kit: rozumiem tomu suplovaniu public metody jednoriadkovymi gettermi/settermi, ale ja, napriklad, mam rad ked je uz na nulty pohlad poriadok v tom co sa da pouzit a ako. Preto mi je proti srsti kombinovanie public vlastnosti a getterov/setterov a potom nasledne hadanie co este public je a co uz musim volat getterom.

To uz radsej mam vsetko private a obsluhovane gettermi a settermi, ale len ak je naozaj treba z vonku tieto atributy menit. Ak nie, tak getter/setter ani nepisem.

Kit

« Odpověď #108 kdy: 16. 12. 2014, 14:19:04 »
Kit: rozumiem tomu suplovaniu public metody jednoriadkovymi gettermi/settermi, ale ja, napriklad, mam rad ked je uz na nulty pohlad poriadok v tom co sa da pouzit a ako. Preto mi je proti srsti kombinovanie public vlastnosti a getterov/setterov a potom nasledne hadanie co este public je a co uz musim volat getterom.

public vlastnosti nepoužívám.
Citace
To uz radsej mam vsetko private a obsluhovane gettermi a settermi, ale len ak je naozaj treba z vonku tieto atributy menit. Ak nie, tak getter/setter ani nepisem.

Také mám všechno private, ale bez getterů a bez setterů.

NooN

« Odpověď #109 kdy: 16. 12. 2014, 15:37:39 »
Citace

Tiez mam bicykel, ale nosim ho v krabici na chrbte...

Kit

« Odpověď #110 kdy: 16. 12. 2014, 15:52:31 »
Citace

Špatně jsi to pochopil. Viditelnost public atributům nedávám.

Hmmm

« Odpověď #111 kdy: 16. 12. 2014, 16:00:50 »
Citace

Ani ja public vlastnosti nepouzivam. Ak potrebujem, tak k tej vlastnosti mam napisany getter/setter a ak nepotrebujem, tak ani jedno.

Pripada mi prasacke mat cast vlastnosti, ktore su public a cast, ku ktorym je getter/setter. Ked sa k takej triede vratim po pol roku, tak stale musim pozerat, ze co musim volat priamo a co cez getter/setter.
Na druhu stranu, bez public vlastnosti viem, ze vsetko je private a ze obsah kazdej vlastnosti ziskam cez get metodu.

Public je klucova viditelnost, pri metodach. Pri vlastnostiach proste jeho vyuzitie nevidim. Aj ked rozumiem tomu, ze niekomu sa moze pacit opacny pristup.

Kit

« Odpověď #112 kdy: 16. 12. 2014, 16:06:15 »
Public je klucova viditelnost, pri metodach. Pri vlastnostiach proste jeho vyuzitie nevidim. Aj ked rozumiem tomu, ze niekomu sa moze pacit opacny pristup.

Proč pořád píšeš o public vlastnostech, když je ani jeden z nás dvou nepoužívá?

Hmmm

« Odpověď #113 kdy: 16. 12. 2014, 16:11:27 »

Proč pořád píšeš o public vlastnostech, když je ani jeden z nás dvou nepoužívá?
Lebo som reagoval na NooNa, ktory ich, zrejme, pouziva a cudoval sa nad ich nepouzivanim.

Kolemjdoucí

« Odpověď #114 kdy: 16. 12. 2014, 16:14:45 »
Pripada mi prasacke mat cast vlastnosti, ktore su public a cast, ku ktorym je getter/setter. Ked sa k takej triede vratim po pol roku, tak stale musim pozerat, ze co musim volat priamo a co cez getter/setter.

Je naprosto normální mít public členské proměnné.
To že se pak některým přistupuje přímo a k některým přes getter/setter je chyba návrhu jazyka, v ideálním případě se k property přistupuje pořád stejně, nezávisle na tom zda je to členská proměnná nebo getter/setter.

Kit

« Odpověď #115 kdy: 16. 12. 2014, 16:20:26 »

Je naprosto normální mít public členské proměnné.
To že se pak některým přistupuje přímo a k některým přes getter/setter je chyba návrhu jazyka, v ideálním případě se k property přistupuje pořád stejně, nezávisle na tom zda je to členská proměnná nebo getter/setter.

Máš na mysli styl používání getterů/setterů, který je běžný v C# a PHP?

Kolemjdoucí

« Odpověď #116 kdy: 16. 12. 2014, 16:45:50 »

Jistě, styl C# toto řeší uspokojivě.

Kit

« Odpověď #117 kdy: 16. 12. 2014, 17:02:25 »

A zkusil jsi to už někdy bez nich? Tedy bez getterů, setterů, properties i public viditelnosti?

Přiznám se, že někdy "gettery" používám v PHP u primitivních úloh, u kterých se mi nevyplatí dělat výstupní šablonu. I když je vlastně nemohu jako gettery označit, protože mi v jejich názvech chybí ta předpona "get". Vypadá to podobně jako použití property v C#.

Větší aplikace však navrhuji tak, abych gettery, settery, property ani public atributy vůbec nepotřeboval.

NooN

« Odpověď #118 kdy: 16. 12. 2014, 17:03:50 »

Presne tak som to myslel aj ja, kde public vlastnost (Property (get/set)) sprostredkovava pristup k private attributom.

Staci si ujednotit nazvoslovie

Kolemjdoucí

« Odpověď #119 kdy: 16. 12. 2014, 17:15:52 »
A zkusil jsi to už někdy bez nich?
Větší aplikace však navrhuji tak, abych gettery, settery, property ani public atributy vůbec nepotřeboval.

Zkusil jsem vše. Property a související věci vznikly právě za účelem zvýšení přehlednosti, není znám důvod proč je zavrhnout jako celek.