Qemu versus Virtualbox

kozzi11

Re:Qemu versus Virtualbox
« Odpověď #15 kdy: 02. 12. 2014, 23:34:29 »
VirtualBox je IMHO mnohem vice user friendly, qemu nema samo o sobe GUI, sice jich par je ale neni to vetsinou uplne ono, nejsnadnejsi je asi gnome boxes ci tak nejak, ale uz jsem ho dlouho nezkouselJa osobne pouzivam na male knfigurace libvirt s virt-manager a na vetsi veci oVirt (to ale pro tve potreby neni vhodne). Btw, delal jsem baklarku na porovnani vykonu ruznych virtualizacnich reseni, sice za F ale i tak kdyby te zajimala muzu ji dat k dispozici

kozzi11

« Odpověď #16 kdy: 02. 12. 2014, 23:43:28 »
Tak se zda ze ta deska VT-d nepodporuje

podporuje tam melo byt

samalama

« Odpověď #17 kdy: 03. 12. 2014, 00:54:18 »
Tak se zda ze ta deska VT-d nepodporuje

podporuje tam melo byt

ja tam vidim no
http://ark.intel.com/products/75019

vt-d != vt-x. ja mam dosku B85M-D2V, kde je moznost povolit/zakazat iba vt-x, aj ked v manuali sa tiez pise, ze sa vraj da nastavit aj vt-d. takze vlastne je to chyba v manuali.
vt-x je vlastnost procesora, vt-d (alebo iommu) je vlastnost chipsetu. v dmesg treba hladat iommu:
Kód: [Vybrat]
[   24.632039] vboxpci: IOMMU not found (not compiled)
skusal som vbox na chipsete c204 (s podporou vt-d), ale nepocitil som ziadny vykonnostny narast (pri beznom pouzivani).
testoval som aj xen, ale tam som len skusal, ci sa da priradit sietovka priamo domU a nebol problem. viac som netestoval...

« Odpověď #18 kdy: 03. 12. 2014, 08:43:24 »
No tak chyba v manualu + prakticka zkouska samozrejme leccos osvetluji ohledne nasich odhadu.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

samalama

« Odpověď #19 kdy: 03. 12. 2014, 10:49:52 »
vt-x je vo vboxe potrebne len na beh 64-bit guesta.

imho na realne testovanie treba pouzit nieco ine, napr. xen alebo qemu (podla guglu by sa mal dat rozbehat os x na oboch), pripadne vmware (ale to je zase o inom). vbox ma prilis velku reziu. len spusteny nic nerobiaci guest mi zerie 10% z 2-jadra. konfiguracia xenu nie je zlozita, na webe je toho plno. qemu som nekusal...