Prodám Raspbery Pi B se zoom kamerou

Pavouk106

• 2 399
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Prodám Raspbery Pi B se zoom kamerou
« Odpověď #30 kdy: 20. 11. 2014, 13:20:06 »
Protože o Bibli vím jen to, že má hodně stránek a nepoutavý příběh, tak se radši zdržím další diskuze na toto téma :-)

OP: Nemůžeš se divit, prodáváš to fakt za celkem vysokou cenu. Tím pádem tady nemůžeš očekávat kupce. Když si vzpomenu, jak tu nedávno nabízel komplet PC sestavu za 5000 a nakonec slevil na 4500 (nebo 4000/3500?), tak to byla dobrá nabídka... Takových tu je fakt málo. Zkus to na Aukru, obal to spoustou hezkých slov (jako "výkonný minipočítač" nebo "s kompletním příslušenstvím", ať už to znamená cokoliv...) a máš to pryč do týdne. Na foru, kde všichni ví, o čem je řeč, to jen tak nedáš. To bys musel s cenou na skutečnou úroveň (kterou si nedovolím odhadovat).

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 20. 11. 2014, 14:14:27 »
Mozna trochu prehanis, Pavouku. Uvaz, ze ALZA RPi prodava za 1390 a to v te cene neni ani SD karta, natoz krabicka ani dalsi kramy. Tak mu rovnou nenasazuj psi hlavu. No, vhodny biblicky citat me nenapada.

Pavouk106

• 2 399
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #32 kdy: 20. 11. 2014, 14:22:49 »
JardaP: Možná máš pravdu.

Já na to koukám i z tý strany "Získám RPi, ale chci k němu tuhle krabičku? Potřebuju tenhle kabel? Neválí se mi doma použitelná karta?"

Možná to má oprávněnou cenu (jako komplet), ale najde se pro to (vše najednou) vhodnej kupec?

V týhle souvislosti vzpomínám ještě na ten Kindle, někdo ho tu dával asi rok starej za 2000. Novej stál tou dobou asi 2300, bez reklam 2700 a z Německa (amazon.de) 1500 => za 2000 neprodejná věc.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 20. 11. 2014, 14:35:23 »

Já na to koukám i z tý strany "Získám RPi, ale chci k němu tuhle krabičku? Potřebuju tenhle kabel? Neválí se mi doma použitelná karta?"

Možná to má oprávněnou cenu (jako komplet), ale najde se pro to (vše najednou) vhodnej kupec?

Tak jiste, chce to stesti a najit nekoho, kdochce tohle vsechno nebo aspon skoro vsechno. BTW, na ALZA nejaka kamera pro RPi, nevim, jestli ta sama, stoji asi litr. Takze RPi plus kamera a uz jsme okolo 2400 a jeste nemame ani krabicku a SD. Takze pokud mas moznost koupit jinde a levneji, tak dobry. Ale pokud jsi odkazan na obchody typu ALZA nebo horsi, tak je to zajimava prilezitost.

Pavouk106

• 2 399
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #34 kdy: 20. 11. 2014, 14:45:57 »

Tak jiste, chce to stesti a najit nekoho, kdochce tohle vsechno nebo aspon skoro vsechno. BTW, na ALZA nejaka kamera pro RPi, nevim, jestli ta sama, stoji asi litr. Takze RPi plus kamera a uz jsme okolo 2400 a jeste nemame ani krabicku a SD. Takze pokud mas moznost koupit jinde a levneji, tak dobry. Ale pokud jsi odkazan na obchody typu ALZA nebo horsi, tak je to zajimava prilezitost.
Neexistuje zápis Alza || horší, existuje pouze Alza == horší (pro mě osobně). Jo, já neříkám, že by to nestálo podobný prachy (jak tu bylo rozepsáno). Jen to, že jde o jetý věci a ne každej může chtít celej balík. Po kusech to ale bude ještě mnohem neprodejnější. A za tím Aukrem si stojím, onehdá jsem tam prodal půl roku starou grafiku za cenu tý samý nový ;D

karol

« Odpověď #35 kdy: 20. 11. 2014, 15:47:55 »

sam pisal, ze kameru a ostatne prislusenstvo kupoval z ciny, takze nemozes porovnavat cenu z alzy, ked tam mas aj nejaku zaruku, zaujimalo by ma ako bude niekto reklamovat kameru z ebayu, ktoru este kupil niekto iny. a hlavne tie veci z ciny predava pravdepodobnejsie drahsie ako kupil

« Odpověď #36 kdy: 20. 11. 2014, 16:39:00 »
Ja myslim, ze ma Pavouk celkem pravdu...
Tak jiste, chce to stesti a najit nekoho, kdochce tohle vsechno nebo aspon skoro vsechno.
...cimz se pocet tech lidi (tady) bude limitne blizit nule, protoze kdyz to chci jako minidesktop, tak asi nechci kameru. Kdyz to chci jako fotopast, tak asi nepotrebuju kabel.  Kdyz to chci pripojit pres wifi, tak asi nepotrebuju BT dongle a naopak.

RPi je s dokladem z CR se za rukou, ok. Na krabicku se zadna zaruka nevztahuje, a zbytek je z Ciny, takze bez zaruky. Cili zaruka je jenom na RPi a zbytek je na dobry slovo, takze tim jde cena automaticky na polovinu...

Podle me by melo smysl ty veci rozdelit, nebo klidne prodavat jako celek, ale na Aukru a od koruny, protoze cenu tezko odhadovat.

« Odpověď #37 kdy: 20. 11. 2014, 16:41:40 »
Jo a abych nezapomnel!
No, vhodny biblicky citat me nenapada.

Citace
Slyšeli jste, že říkáno jest starým: Nezabiješ. Pakli by kdo zabil, povinen trpěti soud.
Ale jáť pravím vám: Že každý, kdož se hněvá na bratra svého bez příčiny, musí trpěti soud. Kdož by pak řekl bratru svému: Rácha, povinen bude před radou státi; a kdož by řekl: Blázne, musí pekelný oheň trpěti.

« Odpověď #38 kdy: 20. 11. 2014, 16:45:27 »
...
Citace
Slyšeli jste, že říkáno jest starým: Nezabiješ. Pakli by kdo zabil, povinen trpěti soud.
Ale jáť pravím vám: Že každý, kdož se hněvá na bratra svého bez příčiny, musí trpěti soud. Kdož by pak řekl bratru svému: Rácha, povinen bude před radou státi; a kdož by řekl: Blázne, musí pekelný oheň trpěti.

Jáť som zmätený ...

Bla

Nabídka nebo nabídky už padly:

za patnáct, šestnáct stovek bych o tom uvažoval, i když kdo ví, jestli nejsou odpálené piny, protože to ti nevyreklamují.

Tj. má nabídku na 1600,- Kč, takže reálná cena bude mezi 2000 co chce prodejce a 1500 což je zatím nejnižší nabídka.
Kdyby se hoši dohodli, možná to mohlo být kompromisem výhodné pro oba.

Ale nevšiml jsem si, že by se prodejce pokoušel smlouvat, třeba: Fajn, za těch 1600 ti to nechám, ale nechám si kameru a buď wifi dongle nebo BT, ty si prodám zvlášť, tak bych to všechno neházel na Rooťáky, že o to nikdo nemá zájem.

David

« Odpověď #40 kdy: 21. 11. 2014, 12:44:36 »
- slevim max na 1700,-
- vysvetleni k vybave - melo to slouzit ze zacatku jako IP camera - proto wifi,
  kabel pro propojeni s monitorem kvuli intstalaci, bluetooth pro dalsi funkcionalitu

- kamera je CF5647CM-V1 5MP - dokonce na ebay stoji 990,- !!!

http://www.ebay.com/itm/CF5647CM-V1-5MP-Pixel-Camera-Module-Compatible-with-Raspberry-Pi-Camera-Board-/121367771176?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c42153828

- vse plne funkcni

Pavouk106

• 2 399
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #41 kdy: 21. 11. 2014, 16:05:53 »
David: Mělo to sloužit... A sloužilo to tak? Teď to třeba začíná bejt teprve zajímavý. IP kamera za 1700 ovládaná přes BT už zní dobře. Pro kutila o to víc (a kutilové tady jsou). Proto se ptám, zda to fungovalo. Nebo jsi narazil na nějakou překážku, která to znemožnila? Aby si zase někdo nepředstavil funkční celek a nakonec třeba nenarazil na to samý co Ty...

David

« Odpověď #42 kdy: 21. 11. 2014, 16:24:15 »
David: Mělo to sloužit... A sloužilo to tak?

Melo to slouzit...
Streamovani pres mplayer sem rozjel a fungovalo to,
pak sem ale narazil na problem ze ten pro koho to delam nema verjnou IP takze sem celou tuhle ideu opustil (mozna by to slo vyresit i tak, ale na to sem nemel cas)
Ale pro cloveka - kutila s verejnou IP a trochu casu na spravne nakonfigurovani je to kompletni sestava.

David

« Odpověď #43 kdy: 21. 11. 2014, 16:26:57 »
samozrejme ze by to slo rozsirit na IP kameru s ruznejma teplotnima cidlama atp.

« Odpověď #44 kdy: 21. 11. 2014, 16:53:58 »
Ale pro cloveka - kutila s verejnou IP a trochu casu na spravne nakonfigurovani je to kompletni sestava.
Verejna IP je ten posledni problem...