Zdravim,
sledujem root fora snad 4 roky a dufam ze som podobny post neprehliadol, a ak nahodou predsalen, pls posunte mi link nech vas tu nezatazujem.
NEchcem vas tlacit zbytocnym backgroundom ale budem vecny:
- chcel by som vediet robit kvalitne weby (design 80%, additional modularita tak 20%)
- posledne trendy reisenia paralaxove ma lakaju najviac
Otazky:
- mne osobne sa paci smer CMS wordpress + template + customizacia az do spokojnosti, je to ok approach?
- moje znalostli vo web developmente su nulove, som javista, ale chcel by som to zmenit
- ak je WS ok appraoch, ako najlepsie zacat vidiet do webdevelopmentu?
- stiahnut WS, nahodit a modulovat?
- alebo ak je WS naprd approach, am mzacat s blank page a robit nadstavby az raz zistim ze potrebujem CMS?
Problem:
ja som javista a vzdy ked som nieco potreboval tak som si kukol kniznicu, best practise, co a ako uz je a supho uz to ficalo. Pri webdevelopmente som akysi strateny: HTML5, CSS, JS, AJAX a a a a.... kde zacat? ako zacat? s cim zacat? rovno CMS? alebo vynachadzat koleso znova?
Som tam nie doma, technologii je strasne vela a som z toho nestastny ze sa v nich nevyznam az tak aby som co i len vedel ktorym smerom ist...
A ano co chcem:
Lakaju ma designove, paralaxove, responzivne custom weby, krasne JS nascriptovane, nie typicke ale skor nieco super custom/design. 80 design : 20 additional funkcnost. Je je pre mna primarne riesit backend a ja neviem loadbalancing, chcem proste pekny web

priklad:
http://www.mdotapp.com/To je pre mna cista bomba. Kukam na to, a hovorim si - vyzera to uzasne, nemoze to byt rocket science tak preco sa to nenaucit, len najhorsie je ze netusim ako a kde .... nemate nejake nadstavbove tutorialy (s najnovsim datumom a postupmi?)