Mazanie nepotrebných súborov

Mazanie nepotrebných súborov
« kdy: 08. 10. 2010, 08:53:38 »
Ahojte

Budem potrebovať mazať nepotrebné obrázky - napríklad tie, na ktoré sa už dlho nikto nepozrel (cez apache). Našiel som takúto vec
Kód: [Vybrat]
find -atime +30 -exec 'unlink {}\;' Lenže sa mi to zdá až príliš pekné a jednoduché. V reáli som to nikdy nepoužil, tak neviem, aké "skryté hrozby" tam môžu číhať. Ako prvé čo mi napadlo sú rozdielnosti filesystemov. Neviem, na akom bude bežať aplikácia.
Máte niekto skúsenosti a rady?
« Poslední změna: 08. 10. 2010, 10:18:05 od Petr Krčmář »

David Strejc

Re: mazanie nepotrebných súborov
« Odpověď #1 kdy: 08. 10. 2010, 09:04:27 »
man find

Pro totalni lenochody - toto znamena, ze se smazou vsechny subory, ke kterym bylo pristoupeno pred vice nez triceti dny. Smazou se vsechny, ne jen obrazky.

Ten, ktery neumi find tam a zpet nema co v UNIXovem svete delat. Ma si koupit total commandra a planovat ulohy po spusteni.

Xjmeno363as

Re: Mazanie nepotrebných súborov
« Odpověď #2 kdy: 08. 10. 2010, 18:20:04 »
ježiš ty seš taky magor

j.

« Odpověď #3 kdy: 08. 10. 2010, 18:27:46 »
No, vzhledem k tomu, ze velka vetsina systemu dnes montuje disky s "noatime" je ten prikaz skvely zpusob jak se zbavit vsech souboru ;)

Re: mazanie nepotrebných súborov
« Odpověď #4 kdy: 09. 10. 2010, 14:28:01 »
man find

Pro totalni lenochody - toto znamena, ze se smazou vsechny subory, ke kterym bylo pristoupeno pred vice nez triceti dny. Smazou se vsechny, ne jen obrazky.

Ten, ktery neumi find tam a zpet nema co v UNIXovem svete delat. Ma si koupit total commandra a planovat ulohy po spusteni.
Hádam nie som taký debil, aby som to pustil len tak hocikde. Áno, aj ja mám poruchu osobnosti :)
No, vzhledem k tomu, ze velka vetsina systemu dnes montuje disky s "noatime" je ten prikaz skvely zpusob jak se zbavit vsech souboru ;)
Toto je odpoveď ktorú som očakával. Čiže ak disk namountujem bez noatime, všetko by malo byť v pohode?
Neviem síce ešte presnú konfiguráciu nového serveru, ale na starom sa atime zapisuje. Nemal by byť problém zapnúť alebo vypnúť čokoľvek. Ale môže to mať nejaký dopad na výkon? Prípadne na niečo iné?

j.

« Odpověď #5 kdy: 09. 10. 2010, 20:18:15 »
Ano, zapis atime ten disk celkem zatezuje - prave proto se skoro vsude vypina. Ale radeji bych si overil, ze Apache pri kazdem pristupu k souborum atime skutecne zmeni, a nepracuje treba s in-memoru cache (fakt nevim, s apacem jsem si hral tak pred 10 lety naposledy).

Jinak ten find by mel fungovat, jen bych tam dal vic omezujicich podminek (typ souboru a pod), jen pro jistotu. Btw, atime meni jenom cteni, pri zapisu na konec souboru nebo prepsani souboru se meni jenom mtime a ctime.