Průhledný textový editor

Ralis

Průhledný textový editor
« kdy: 08. 11. 2014, 10:50:45 »
Zdravim,

chci se jen prosím poptat, zda někdo neznáte nějaký textový procesor, který umožňuje průhlednost pozadí?
Něco jako průhledný Terminál, ale textový procesor...

Díky ;)
« Poslední změna: 08. 11. 2014, 13:21:05 od Petr Krčmář »

Kit

Re: Pruhledný texťák
« Odpověď #1 kdy: 08. 11. 2014, 11:07:54 »
Vim.

Re: Pruhledný texťák
« Odpověď #2 kdy: 08. 11. 2014, 11:14:53 »
? ? ?

To je snad záležitost nastavení prostředí, ne? (správce oken?)
Jinak samozřejmě třeba ten vim spuštěný v tom průhledném terminálu ...

Re:Průhledný textový editor
« Odpověď #3 kdy: 08. 11. 2014, 13:42:36 »
Průhlednost může nastavit window manager. Já mám třeba v Awesome nastavený, že okna, který nemají focus, jsou průhledný. Musí samozřejmě běžet xcompmgr.

Že jsem tak smělej, k čemu to potřebuješ? Text v průhledným editoru bude hůř čitelnej.

VK

« Odpověď #4 kdy: 08. 11. 2014, 14:19:30 »
Tak třeba v KDE4 lze nastavit a zapamatovat průhlednost každého okna zvlášť (aktivní průhlednost, neaktivní průhlednost) a spoustu dalších nastavení. Nejedná se jen o textový procesor, ale i cokoliv jiného.

Trident

« Odpověď #5 kdy: 08. 11. 2014, 19:36:25 »
Zdravim,

chci se jen prosím poptat, zda někdo neznáte nějaký textový procesor, který umožňuje průhlednost pozadí?
Něco jako průhledný Terminál, ale textový procesor...

Díky ;)

To je IMHO pro ergonomii prace uplne nanic. Pro cloveka neni prirozene na necem delat a pak pres to koukat na neco jineho. Clovek je lovec-predator, takze se zameruje pouze na jeden objekt. Ta pruhlednost je dobra tak maximalne abych vedel co mam okna pod tim. Mnohem lip nez tyto gelousove kraviny se mi vic osvedcilo mit vic monitoru kdyz nemam misto. A kdyz clovek cestuje tak tablet+notas nahrazuji dve obrazovky.

RDa

• 2 933
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 08. 11. 2014, 20:46:02 »
Ja treba casto pouzivam "Always on top" pro zdroj kdyz opisuji neco z aplikace A do B a ta cilova nejde pohodlne zmensit (jsou tam velke toolbary nebo se jedna o app v remote desktopu). Ale musite mit vetsi monitor at se vam to tam vejde.