Zálohování po pomalé lince

Re:Zálohování po pomalé lince
« Odpověď #90 kdy: 23. 11. 2015, 17:31:14 »
Mě by například zajímalo, jak zálohovat pouze rozdíly při záloze obrazů virtuálních strojů.
Můžete použít klasický rsync nebo třeba mít obrazy virtuálních strojů na souborovém systému btrfs a zálohovat jeho snapshoty.

crown

« Odpověď #91 kdy: 24. 11. 2015, 12:27:29 »
Mě by například zajímalo, jak zálohovat pouze rozdíly při záloze obrazů virtuálních strojů.
Můžete použít klasický rsync nebo třeba mít obrazy virtuálních strojů na souborovém systému btrfs a zálohovat jeho snapshoty.

Tohle je zrovna velky problem. (ja ho pro me neresim, protoze tam tak velke soubory nemam)

1) hloupe uloziste neposkytuje sluzby jako rsync
2) jak jsem byl poucen, webdav neumi nahravat soubory po castech
3) cely soubor pokazde nahravat nechceme

Nekde v predchozich prispevcich byl odkaz na program, ktery umi nahravat soubory po castech, pokud to filesystem podporuje.

Pripadne muze zkust Borg backup. Ten podle popisu podporuje hloupe uloziste, ale nahrava data ve svem formatu (tj, neprectej je bez toho programu)

« Odpověď #92 kdy: 24. 11. 2015, 14:45:31 »
Tohle je zrovna velky problem. (ja ho pro me neresim, protoze tam tak velke soubory nemam)

Nekde v predchozich prispevcich byl odkaz na program, ktery umi nahravat soubory po castech, pokud to filesystem podporuje.

Pripadne muze zkust Borg backup. Ten podle popisu podporuje hloupe uloziste, ale nahrava data ve svem formatu (tj, neprectej je bez toho programu)
Tohle byl ale nový dotaz, dotyčný tam nepsal nic o tom, že nemůže použít rsync. A pokud použije btrfs snapshoty, bude ukládat jen přírůstkové soubory, takže od úložiště potřebuje jenom to, aby umělo uložit soubor.

To je problém téhle diskuse, že už jsou tady postupně tři dotazy a každý na něco jiného…

Honza

« Odpověď #93 kdy: 24. 11. 2015, 14:46:33 »
Napada me silenost typu:

1) udelate dump celeho fs
2) prenesete na druhou stranu a udelate restore
3) na primaru udelate snapshot a pak pres dump delate puze incrementy (dump umi levelovani)
4) prenesete na druhou stranu a delate restore.
5) body 3-4 delate porad do kola a sem tam to prolozite full backupem (pro sichr)

Nikde v praxi jsem to nevidel a je to bastl :). V enterprise sfere se pouziva bud incremental forever (TSM), jurnal incremental forever(taky TSM) sem tam nekde subfile backup (pouze na urcitejch adresarich). Je dobre si tez spocitat/odhadnout jak velke jsou prirustky a jak dlouho se vam budou prenaset.

crown

« Odpověď #94 kdy: 24. 11. 2015, 17:01:49 »

Tohle byl ale nový dotaz, dotyčný tam nepsal nic o tom, že nemůže použít rsync. A pokud použije btrfs snapshoty, bude ukládat jen přírůstkové soubory, takže od úložiště potřebuje jenom to, aby umělo uložit soubor.

To je problém téhle diskuse, že už jsou tady postupně tři dotazy a každý na něco jiného…

Souhlas, je v tom zmatek. Predpokladam ale, ze kdyby mu na druhe strane bezel rsync, tak uz se nepta. (plus odpovidal na muj prispevek, tedy na podvlakno s hloupym ulozistem)
Sehnat uloziste s rsync je ale docela slozite, pokud nemate svuj vlastni server.