Hudba pro programování

dkghjv

Hudba pro programování
« kdy: 05. 11. 2014, 23:36:27 »
aku hubdu pocuvate, ked programujete? pocuvate vobec nieco, alebo pozadujete uplny klud? ja pocuvam najma psytrance a techno. dlhe opakujuce sa a melodicke linky ma udrziavaju v koncentracii. zaujima ma, ako to maju ostatni, diky
« Poslední změna: 06. 11. 2014, 09:14:20 od Petr Krčmář »

Mirek

Re:aka hudba pri programovani?
« Odpověď #1 kdy: 05. 11. 2014, 23:49:48 »
aku hubdu pocuvate, ked programujete? pocuvate vobec nieco, alebo pozadujete uplny klud? ja pocuvam najma psytrance a techno. dlhe opakujuce sa a melodicke linky ma udrziavaju v koncentracii. zaujima ma, ako to maju ostatni, diky
Tak to bude mít každý jinak. Já bych třeba s tou tvou muzikou neudělal vůbec nic. A navíc se to u mně často mění, záleží na co mám náladu.

Lol Phirae

« Odpověď #2 kdy: 05. 11. 2014, 23:52:09 »
ja pocuvam najma psytrance a techno. dlhe opakujuce sa a melodicke linky ma udrziavaju v koncentracii.

S tebou bych chtěl sdílet open space... Asi bych už z basy nevylez.  ;D

JmJ

• 332
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 06. 11. 2014, 07:00:52 »
Kdyz prgramovani, tak jedine hity z 8bitu a vybrane mody ;-) to mam pak pocit, ze je mi zas deset let a koduju jen tak pro radost :-)

« Odpověď #4 kdy: 06. 11. 2014, 07:56:58 »
U mne jsou to zase z velke casti herni soundtracky, ty, alespon pro mne, navozuji nejlepsi soustredeni. Mezi nejoblibenejsimi pak ty se serie Elder Scrolls.

Dobre jsou take starsi veci trebas od Mika Oldfielda jako Orchestral Tubular Bells nebo Hergest Ridge.

Obecne to pro mne nesmi byt nic, kde by se zpivalo. Myslim nejaky text, vokaly jako takove jsou fajn, kdyz jen delaji melodii.

« Odpověď #5 kdy: 06. 11. 2014, 07:59:17 »
Punk's not dead, vy volové! Akorat se to nesmi prehanet s hlasitosti, nad 90dB uz vetsinou vysiraj alieni z baraku.
Ale nekdy to vypnu a chci absolutni ticho.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

3ugeene

« Odpověď #6 kdy: 06. 11. 2014, 08:08:20 »
house, 80s syntaky nebo klasiku.... Asi to je o tom, co mas rad ty :)

sam

BD

« Odpověď #8 kdy: 06. 11. 2014, 08:32:54 »

Kdyz delam neco u ceho nemusis az tak uvazovat tak:
http://musicforprogramming.net/

Jinak spunty do usi, at mne nerusi blbe kecy kolegu a bez muziky :D

0xf

« Odpověď #9 kdy: 06. 11. 2014, 09:10:47 »
Z vazne posloucham vivaldiho, martinu, smetanu, cajkovski, mozart pak posloucham bluesove veci treba od kalandry, z androse dg307, plastiky s beat blue effect, mariana vargu, etc a td.. a pak od hard rockovych led zeppelin, deep purple, ac/dc pres metalove dedky black sabbath po Metalicu,Iron Maiden, Motorhead, Judas Priest :) a obcas se vracim do svych osmibitovych dob jen takovy tim pipanim do rytmu :)) To vse z docela mohutne aparatury... V open space by me zabili a sluchatka nesnasim... takze to mam pri volbe zamestnani jednoduche ;)

Inkvizitor

« Odpověď #10 kdy: 06. 11. 2014, 09:17:12 »
Nedávno jsem šťastnou náhodou objevil úžasný vynález zvaný (uzavřená) sluchátka. Považte, že si můžu poslouchat co chci a nikomu to nepřekáží (to k tomu openspace a alienům). Jinak při práci poslouchám všechno možné, od Beethovena přes Kraftwerk až po metal. Podle mě je důležité, aby to člověka nerozptylovalo. To je funkcí hudby samotné i toho, jak moc to má člověk naposlouchané a tudíž to mozek nemusí moc zpracovávat. Preferoval bych úplný klid, ale to je málokdy dosažitelné.

\m/

Re:Hudba pro programování
« Odpověď #11 kdy: 06. 11. 2014, 09:20:47 »
Metal

Linquerin

« Odpověď #12 kdy: 06. 11. 2014, 09:44:29 »
U mna to su DNB mixy a jeho odnoze (Liquid, Jazz, Jungle), obcas dam cisty (Goldie)... a pomerne stisim hlasitost takze to len tak bruni na pozadi... a striedam to s tichom a sumom ventilatora (ak je take k dispozicii :D)... Obcas mam chut spomalit a pustit nieco take: https://www.youtube.com/watch?v=AxM_sgMM2rQ Inak podla mnozstva ludi bud pustim na repraky alebo na sluchadla (take lacne polouzavrete TDK bazmeky :D). BTW: zaujimava tema...

SyntaxHorror

« Odpověď #13 kdy: 06. 11. 2014, 10:01:42 »
V poslední době poslouchám seriál Červený trpaslík převedený do MP3, jinak všehochuť od Lucinky Vondráčkové až po Nightwish.

pjoter