V Praze budou tyto hodnoty krapet vyšší.
Ale nesmíš zapomínat, že se asi těžko bude jednat o nástupní platy absolventů, ty budou mnohem mnohem níž. Stejně tak se mezi jednotlivými firmami platy liší a mnohdy i řádově - v Brně lidi, co dělali na vývoji ve finančnictví (HomeCredit), měli 3x vyšší plat, než lidi v běžném soukromém sektoru. A tito lidé budou ten průměrný plat uměle zvyšovat.
Při přípravě na pohovor se IMHO vyplatí se spíš řídit mediánem (polovina lidí má méně a polovina více) pro danou lokalitu, je-li zveřejněn, a potom připočíst svou cenu pro tu firmu. Pokud splňuješ opravdu všechny požadavky v nabízené pozici a umíš i něco navíc, co se té firmě může na dané pozici hodit (a máš zkušenost z komerční praxe), pak si klidně řekni o víc. Pokud máš mezery, nemáš praxi apod. tak střel raději méně, jinak riskuješ, že Tě nevezmou.
Pokud platí Tvoje věta "mam zkusenosti s programovanim asi 5 let, ale nikdy jsem ... nepracoval v teamu.", znamená to "něco umím, ale nemám praxi". Promiň, ale je to tak - práce v teamu není jen o programování, ale je nutno zvládat i interakci s kolegy, což je dost jiná disciplína. V takovém případě je argumentace celorepublikovým průměrem mimo a 32 000 mi připadá přestřelené i na Prahu. Obecně je pro firmy lepší vzít člověka, který není takový master, ale ví se o něm, že je dobrý týmový hráč, než naopak. Na druhou stranu pokud se jim osvědčíš, není důvod, aby Ti po nějakém čase nepřidali - v menší firmě se dá obvykle o mzdě celkem dobře jednat. A pokud ne, je to důvod se poohlédnout jinde - já jsem to cca 3 měsíce zpět udělal a nelituji.