Preco ludi klamu, ze IT zaraba najviac?

Re:Preco ludi klamu, ze IT zaraba najviac?
« Odpověď #30 kdy: 03. 10. 2017, 15:38:44 »
No ja neviem, kde zobrat zakaznikov. Mam znameho, ktory uz hadam aj 15 rokov robi programatora, robi/robil aj na svarc ale nikdy nemal nejakeho zakaznika. Vzdy robil pre niekoho, nejakeho zamestnavatela. Nie ze by si nasiel niekoho sam
No tak kdyz nevis kde je sebrat tak holt neni samostatna obziva / podnikani nic pro tebe.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

anon

« Odpověď #31 kdy: 03. 10. 2017, 16:00:06 »
Frajerku kasli, nabrknes nakou italku a to ti teprve otevre oci :P

marian

« Odpověď #32 kdy: 03. 10. 2017, 16:11:39 »
No ja neviem, kde zobrat zakaznikov. Mam znameho, ktory uz hadam aj 15 rokov robi programatora, robi/robil aj na svarc ale nikdy nemal nejakeho zakaznika. Vzdy robil pre niekoho, nejakeho zamestnavatela. Nie ze by si nasiel niekoho sam
No tak kdyz nevis kde je sebrat tak holt neni samostatna obziva / podnikani nic pro tebe.
Ak vies poradit, budem rad. Poznam upwork, freelancer, ale vacsinu navrhov tam maju od Indov

« Odpověď #33 kdy: 03. 10. 2017, 16:40:56 »
Takhle to nefunguje. Nejde lidem radit jak maji podnikat. Teda jde to, ale ne ze se me tady budes takhle ptat. Existuje bambilion videi kde o tom lidi mluvi - navolnenoze.cz , youtube phpkari, youtube backendisti, spousta knizek od Melvila.

Ja treba prvni zakazniky nasel tim, ze jsem byl aktivni na foru opensource projektu, ktery me bavil a pouzival jsem ho. Vsechny ostatni zakazniky jsem pak sehnal jako referenci od tech prvnich zakazniku nebo od kolegu freelanceru atd. Mlatit se o cenu s indama? to bez radsi do zamestnani.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

marian

« Odpověď #34 kdy: 03. 10. 2017, 16:45:01 »
No ja som len pisal, ako je to na tych portaloch. Samy Ind. A asi uprednostnia niekoho, kto uz ma na danych portaloch nejake renome. Ja nevravim, ze chcem radu ako podnikat, skor som myslel, ze ci tiez nevyuzil dane stranky

Jenda

« Odpověď #35 kdy: 03. 10. 2017, 16:47:00 »
90e/h je cena za security konzultanta, ktoru si nasa firma normalne od zakaznikov pyta a nestihaju pokryt dopyt

Firma (která za něj nějak ručí, má dobré jméno, platí mu vzdělávání a HW a tak). Pro informaci, kolik z toho se dostane k tomu člověku samotnému? Je reálné za stejnou částku dělat freelance?

No ja neviem, kde zobrat zakaznikov. Ak vies poradit, budem rad. Poznam upwork, freelancer, ale vacsinu navrhov tam maju od Indov

Já jsem prvních pár zákazníků sehnal v brmlabu a v hospodě na afterparty na InstallFestu. A pak si mě začali navzájem doporučovat a už to jelo.

ava

Neřeknu

« Odpověď #37 kdy: 03. 10. 2017, 17:18:37 »
Asi takhle. Jako sytemak beru pod regionální průměr.
Asi nejsem dost dobrý.
Nestezuji si a ucim se.
Zato bych naopak moc rád priplatil nějakému kvalitnímu zubarovi co by mne vzal...

pepazesklepa

« Odpověď #38 kdy: 03. 10. 2017, 18:15:40 »
nejak nechapu proc by za beznou praci vyvojare tj delam objekty, promenne, smycky, .... melo byt 60tis. Resp ono by bylo ale vzhledem k tomu ze se toto dokaze naucit za par mesicu mirne nadprimerne inteligentni clovek bez VS, je adekvatnich tak 35 az 40 maximalne.
Nejedna se o zadny celozivotni know how, pokud nejde o servis systemu co ma fungovat 20 let - a to jde malo kdy a kdyz prijde novy framework je vetsina zkusenosti k nicemu a clovek se zase znovu ocita v pozici juniora co se uci otvirat soubor z disku . Ze je IT obor idiotu, co vymysli kolo ne 2x znova ale  1000x znova je smutna skutecnost.
Tak proc by mel za toto brat bezny vyvojar vic jak mistr z lisovny, blbost ne ? PS: zivim se programovanim 15 let.

ByCzech

• 1 862
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 03. 10. 2017, 19:08:51 »
Choď robiť pre Vodňanské kurča.

::) ::) ::)

Drsný čtení...

9 z 10 StB důstojníků dosvědčilo, že to je účelovka a může za to Kalousek ;D

Jose D

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 03. 10. 2017, 20:46:57 »
proc by mel za toto brat bezny vyvojar vic jak mistr z lisovny
teoreticky: vstupni bariera, nutnost abstraktniho mysleni, poptavka vs nabidka.

Jose D

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 03. 10. 2017, 20:57:39 »
Neviem odkial beru take nezmyselne informacie. Patrim medzi IT, ale vobec nemam pocit, ze by som zarabal najviac.
V ČR máme český statistický úřad, který má na webu čísla za předchozí roky. Jesli pracuješ na SK, určitě máte něco podobného. Tak spíš, než se ptát tady na fóru, tak bch se kouknul tam.

pepazesklepa

« Odpověď #42 kdy: 03. 10. 2017, 21:39:45 »
asi to vyzni jako ze se chci hadat ale ja nechci :)
Obvykle ma mistr z lisovny i $ vic, myslim toho co se stara o nastroje, nejen kdo mu omarodil. Jeden nastroj stoji i stovky tisic, spatnym upnutim jej znicite, druhy nastroj zrovna generalkujete a stoji vam fabrika a svym odberatelum nevysvetlite, ze nemuzou kompletovat pravy dvere.   Je blbe kdyz neobjednate schvaleny material na levy panty tak aby vam vysel jeste na zbytek tech pravych protoze jej vlastne staci opacne zakladat do masiny ale na to potrebujete na nocni smenu sehnat jeste jednoho chlapika co to moc zatim ale neumi a uhanet udrzbare skrz excelovy formular co zrovna nejde aby opravili jakysi motor atd. Mistr z lisovny ma pak celkem opravnene kolem 50tis, pokud fabrika jede na coz jsem se jako programator s VS a titulem zatim nedostal :) 

cumil

« Odpověď #43 kdy: 03. 10. 2017, 21:56:31 »
nejak nechapu proc by za beznou praci vyvojare tj delam objekty, promenne, smycky, .... melo byt 60tis. Resp ono by bylo ale vzhledem k tomu ze se toto dokaze naucit za par mesicu mirne nadprimerne inteligentni clovek bez VS, je adekvatnich tak 35 az 40 maximalne.
Nejedna se o zadny celozivotni know how, pokud nejde o servis systemu co ma fungovat 20 let - a to jde malo kdy a kdyz prijde novy framework je vetsina zkusenosti k nicemu a clovek se zase znovu ocita v pozici juniora co se uci otvirat soubor z disku . Ze je IT obor idiotu, co vymysli kolo ne 2x znova ale  1000x znova je smutna skutecnost.
Tak proc by mel za toto brat bezny vyvojar vic jak mistr z lisovny, blbost ne ? PS: zivim se programovanim 15 let.
si takovej debil, ze se ani nebudu namahat ti vysvetlit proc. Jasne smycky umi kde kdo, i moje stara mama  ... Vole

Za malo penez sezenes devs i dnes. I pod 30k. Ale pak je mi lito tvyho projektu.

A nejsi programator, jinak bys nevypustil tu snusku sracek z drzky. Jen laikove si predstavuji vyvoj jako mlaceni do klavesnice ...

marian

« Odpověď #44 kdy: 03. 10. 2017, 21:59:29 »
no neviem, ci mi pride vhodne porovnavat nejakeho majstra lisovny s vyvojarom, ktory ak nerobi monotonnu cinnost, tak musi neustale premyslat, vymyslat riesenia. majster z lisovny asi neopravuje pokazeny stroj za par stoviek tisic eur