Já používám IB v Linuxu u následujících bank (vyzkoušeno v Opeře, Chrome i Firefoxu):
Poštovní spořitelna (Osobní účet zadarmo, nelze zřídit na poště, jen ve finančních centrech a pouze na přímou žádost, aktivně není nabízen, lze na něj přejít z jiných tarifů Poštovní spořitelny a i z účtů ČSOB - obojí ale za poplatek); stejné bankovnictví jen v jiném barevném kabátě by měla mít i ČSOB. Je třeba PIN (5 míst, lze změnit) a klientské číslo (8 míst, nelze změnit). Jednotlivé transakce se potvrzují opsáním čísla ze SMS. Zdarma všechny tuzemské bezhotovostní transakce, zdarma karta Visa electron, zdarma všechny výběry z bankomatů ČSOB (týdenní limit max. 50 000 Kč). Vkládat zdarma jde pouze přes Červené konto, nebo bankomat (umí pouze 3 v ČR, z toho 2 v Praze a 1 v Ostravě). IB mě přijde trochu méně přehledné a malinko těžkopádnější (hádám, že je to tam samý Javascript), ale jde to přežít.
ING - je třeba klientské číslo (u mě 5 míst, nelze změnit), PIN (4 místa, nelze změnit) a heslo (volitelné). Posílat lze pouze na 3 registrované účty, jejich čísla ale lze písemně měnit. Nejde o plnohodnotný běžný účet, ale o spořicí. IB velmi jednoduché.
mBank - od 1. 8. radikální změna podmínek, již nebude pro všechny zdarma - viz web mBank. 8 místné klientské číslo (nelze změnit), heslo (nelze zcela libovolně, podmínky 2 druhy znaků), transakce potvrzovány kódem, který přijde přes SMS. Velmi nevýhodné kurzy při platbě kartou v cizích měnách
Axa (nejhorší bankovnictví, které jsem zatím zažil). Při vstupu přes IB se musí vyplňovat klientské číslo (8 míst), heslo (volitelné při splnění podmínek 2 druhů znaků), datum narození a capcha kód. Spořicí účet, pouze 2 převody v měsíci zdarma, ostatní za 19 Kč. Karta zdarma, bezkonkurenční kurzy na českém trhu při placení v cizích měnách
FIO nejlepší IB z bezplatných ústavů. Vedení a tuzemské transakce zdarma, karta zdarma (neumožňuje platit přes Internet, ale za peníze je možné vydat i jinou), výběry a vklady na přepážce zdarma, výběry z bankomatů ČSOB za 6 Kč, z ostatních 30 Kč. Jméno i heslo zcela volitelné, potvrzování transakcí přes příchozí SMS (zdarma). Velmi levné europlatby (v rámci měnové Unie za 50 Kč odchozí a 25 Kč příchozí, z a na Slovensko zdarma).
Moravský peněžní ústav (zde se musí instalovat bezpečnostní certifikát, používám jen pod Firefoxem). Jméno i heslo volitelné při splnění podmínek, nutnost certifikátu. Vedení zdarma, karta není možná, odchozí tuzemské transakce za 2 Kč
Takový přehled co je u kterého účtu možné mít zdarma jsem psal zde:
http://www.mesec.cz/clanky/postavte-si-idealni-bankovni-ucet-zadarmo/Pozor ale u mBank, jak jsem psal, připravuje se radikální změna sazebníku, takže už nebude vše tak růžové. Bude omezen počet transakcí zdarma, výběry z bankomatů budou mít zdarma jen ti, co utratí kartou měsíčně určitou částku, stejně tak nebudou zdarma vždy výběry v zahraničí (jen ty nad určitou částku). Aktuálně bych mBank spíše "opatrně nedoporučil"
. Je mi to líto, od začátku jsem jí fandil a je to pro mě velkým zklamáním. Osobně bych doporučil kombinaci FIO a Poštovní spořitelny (tarif Osobní účet zadarmo).