Asi mi trochu uniká smysl.... mohu položit otázku ?
To ze Vam neco unika, ovsem neni problem tazatele, ze. Myslim, ze on se neptal na to, co si o tom myslite.
Nedavno jsem se tim (bohuzel zatim jen teorecky) take zabyval a TPM mi z toho vyslo jako toho jedine ruzumne aplikovatelne reseni
Domníval jsem se, že toto je fórum, zde se kladou otázky, dávají se odpovědi (znají-li se) a zároveň se zde diskutuje.
Domníváte-li se pane X, že je mým problémem, proč "nerozumím" snaze zabraňovat kopírování linuxového stroje na jinou mašinu, tak vězte, že tomu rozumím velmi dobře.
Ale jako člověk spravující x desítek systémů z různými HW klíči, SW klíči zamezujícími kopírování = a tedy vždy musí dojít k deaktivaci, instalaci aktivaci ... jsem bytostně proti tomuto zaujatý.
Ano pokud mají SW řešení za 1/2-1m tak si mohou přeci zajistit aby nikdo nevlezl ani do HW.... a řešit to tady na fóru je lehce úsměvné.
Lžete. Jak tento váš příspěvek dokazuje, do diskusí jste rozhodně přispívat nepřestal. Z arogance, s jakou byla vaše věta napsána a z vašeho vystupování v tomto tématu lze navíc soudit, že jste byl vždy pouze ten, kdo se dožaduje odpovědi a nikdy ten, který odpověď dává. Tím spíše lze to, že jste se zde pod nickem "x" začal navážet do lidí označit za opravdu velkou provokaci. Nabízelo by se, abych vám teď odpověděl vašimi slovy: "Pokud mu nemate zajem pomoct, tak mlcte.". To ovšem neudělám. Značilo by to, že mám jistotu, že nejste zakladatelem tohoto vlákna.
Souhlasím s Vámi pane.
Není naivnější věc, než myslet si, že vám na serveru zabývajícím se OSS někdo poradí způsob, jak omezovat práva zákazníka a jak uzavírat software, který stavíte na práci, jíž jiní dělali zdarma.
Ocividne nemate pravdu, kdyz je tu nekolik odpovedi k veci.
Popravdě, přál bych si, aby každá firma, která chce nasadit ochranu svého SW nasadila věci z tohoto vlákna. A přál bych si, aby každý můj konkurent takový software koupil. (až jim za pět let zbankrotuje dodavatel a za osum let odejde základní deska, tak najednou budou úplně v háji...)
Kromě toho, kdyby jste vy sám považoval odpovědi zmíněné v tomto vlákně za dostatečné, neměl byste už žádnou motivaci k odeslání vašeho příspěvku pod nickem "x".
Jo v podstatě ano. Člověk má jistotu, že ti druzí co mají super zabezpečený SW s desítkami HW klíči budou mít zajímavé problémy v budoucím čase.
Jen nesmíte být ten admin těchto firem..... to pak máte z toho vředy.
to mi pripomina, ze kdyz tam bude jakykoliv GPLv3 program, tak to nepujde takhle udelat.... (mame tu tivolizaci)
No to by mne taky zajímalo. Jak chtějí toto ošetřit. Nepředpokládám, že si napíší vlastní šifrovací proceduru, předpokládám, že to celé mají poskládané z opensource komponentů pod licencí GPLv3 a ostatní, a to je ten důvod, proč to potřebují mít "zabezpečené" proti kopírování na jiný HW (HDD), protože jako na potvoru linux nemá moc velké problémy s HW komponenty (pokud se nerýpe do driverů).
Nicméně diskuze je nyní už mimo. X tady bude tvrdit, že jsme hloupí a ještě se blbě ptáme dotazujícího se, vždyť co je nám potom proč to chce dělat. Podle X mu máme říci jak to má udělat a neptat se na smysl.
Bohužel X zapomíná na jeden fakt. Že máme demokracii. Mohu se ptát na co chci. A odpovídat taky na co chci. A rozhodně chce-li zamykat jakkoliv partition při použití linuxu, aby "ochránil" své dílo, ptám se a které dílo chce chránit ?
Jádro ?
Upřímně, není toto omezování lehce mimo GLPxxx ?