Fyzicky si to predstav v ramci jednoho pokoje (kancl, lab) - jako konsolidacni ukol. Je tu tichej komp (64C / 256G+ ram) a je vicero pracovist (cca 3-4) s jednim-dvema monitory kazdy, v dosahu do tech 5m od spolecneho kompu. Vetsina pcie slotu je obsazena temi 4xNVMe kartama a nechtel jsem delat kabelove prodluzky na gpu. Pulka nebo vice stanic pojede pod win s CADem ktery ma rad 3D akceleraci (ale nepotrebuje moc jader). Druha pulka nebo vice pojede SW vyvoj ktery obcas oceni vice jader (lokalni build), a headless ci/cd si v nejakem VM taky uzije svuj zivot.
To sdileni cpu/ram resources umozni SW lidem si sednout kde je volno. A rad bych toho sameho dosahnul i s graficky narocnejsim sw jak je CAD - tj. kazde fyzicke misto by melo mit identicke schopnosti, si ukousnout se spolecneho vykonu.
Jako slo by to realizovat skrze video-matici a dedikovane gpu, ale to je takove meh reseni. Diskretni stanice zas neposkytuji efektivitu - energetickou/financni/vykonovou, brat to z druheho konce a rozjizdet distcc se me zrovna nechce jako.
Už chápu, co chceš docílit, ale myslím, že to je velmi obtížné realizoval, protože takhle specifický lokální "pavouk"

dnes zajímá úplné minimum lidí v porovnání s tím VDI resp. remote desktopy, kde to jde přes síť všechno. Takže tohle podle mě žádným standardním způsobem není rozumně řešitelné.
Byť asi nejblíž, co tomu s Windows kdy bylo, je MS Multipoint server. Ale o tom vím, jen že to existuje a byť jsem viděl kdysi i nějaké prezentace, nikdy jsem s tím reálně nedělal. V té dedikované verzi to umělo opravdu fyzická připojení, pak to šlo i kombinovat přes RDP, jak to bylo pak třeba s OpenGL atp. netuším.
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_MultiPoint_ServerJinak rozumím, co by to případně mělo za výhody.. ale myslím, že i když něco podobného měl osobně zajistit, tak bych prostě používal server na kompilace, výpočty, CI/CD atp.
A k tomu koupil pár normálních PC stanic.. (karty už máš, menší PC nebo třeba o generaci starší HP Zka se dají občas sehnat za zlomek ceny a pořád se na nich nechá dobře dělat většina věcí), nemusí to nutně žrát až tolik, pokud se na tom nic nepočítá.
Sice si kolegové budou muset rozmyslet, kde budou sedět podle toho, co mají za práci, ale snad to nebudou brát tak úkorně, kdyžtak si vezmou hrnek s kafem a přejedou si na kolečkové židli

Protože když bych si měl představit, že tedy nemám vGPU (které je samo o sobě drahé), tak řeším nějaké PCIe expanzní šasi, hovadsky velký zdroj, pak přepínačku/router s USB, co zvládne dvoumonitorové konfigurace s větším rozlišením, tak to taky není úplně zadarmo, zvlášť jestli to má spolehlivě fungovat (např. Lightware).. velmi snadno budu na ceně těch pár PCček i s nějakým provozem. Ty PC pak mají výhodu v tom, že když už se něco podělá, tak to neodejde všechno naráz a bude to i licenčně čisté.
Navíc když solidně nastavím tu vzdálenou práci na serveru (je spousta variant od toho distcc, cos psal, přes různé synchronizace a SSH příkazy, až po věci typově jako VSCode SSH Remote, JetBrains Gateway atp.), tak ti lidi můžou v pohodě v podstatě tím samým způsobem dělat třeba přes VPNku.
Jak existovali hybridni gpu reseni (a par YT videi i ukazovalo moznosti hrani na vypocetni gpu bez video vystupu), neexistuje co podobneho pro nasazeni s VM ? Jako graficky vystup by byla nativni (v hypervisoru) session s namapovanymi "streamy" z virtualek (ale dostat tam kousek vGPU bude zas licencne drahy)... takze to spis vypada ze to bude chtit protahnout i ten akceleracni stack napul ven z VM.
Pokud se pošle celá karta do VM, může to být klidně něco jako A10, L40 bez výstupu, instaluješ standardní driver (ne ten pro vGPU s licencí), pak když se tam připojíš třeba přes VNC, jede to. Ale to zas neřeší, co chceš.
Jakmile chceš dělit jednu kartu, musíš mít ty licence. A "proxy/dekodér" ve VM na fyzické výstupy mi přjde trochu blbost.
Jinak u AMD to taky není řešitelné, předtím měli obdobnou věc jako vGPU, u které jsi sice nemusel platit za každou session - MxGPU.. ale to je bohužel jen pro staré karty FirePro, jsou tam i nějaké historické ovladače, ale už se to nevyvíjí a bylo to prý peklo uchodit (mám zprostředkovaně jen s VMWare).
Nástupce je MxGPU/GIM a také se používá SR-IOV, ale to je pořád ve vývoji, vyžaduje data-center řadu Instinct MX (začínáme tak na 8-10 tis. dolarech) a má ovladače jen pro Linux guesty (počítám, že primární use-case je spíš oddělené počítání přes GPU ve VM).
U Intelu je pak obodba u data-center řady Flex a tam ani nevím, jestli to má Windows driver pro guesty. Nic podobného pro desktop ARC pak není.
Intel GVT-g umožňoval 3D akceleraci v guestu pomocí integrované grafiky, ale bylo to peklo rozchodit, šlo to jen s Linuxem (Windows virtio-gpu-3d jsem nikdy nerozběhl) a bylo to líné jak vandrácká hůl.
Takže suma sumárum, NVIDIA má aktuálně jedinou možnost pro použití grafiky s více Windows guesty.