Pupi nic proti, ale ja si myslim, ze si naivny ... Predstavujes si to vsetko strasne jednoducho. Taky odbornik od stola. Si student a v zivote si nepracoval za hranicami a meditujes tu medzi rozdielom v platoch v Londyne a vo Svajciarsku ako keby si tam uz bol. Je to trochu smiesne

Ja neviem ... Najprv sa vobec niekam dostan. Co si vlastne uz prakticky spravil pre to, aby si sa tam dostal? Vedies siahodlhe debaty na root-e doslova o nicom.
Pracovat v zahranici a dlhodobo tam posobit nie je vobec jednoduche. Suhlasim vo viacerych veciach s "Havranom" (tusim ma taky nick), ked hovori, ze mladi si vsetko predstavuju strasne ruzovo.
Takze este sme sa nedozvedeli:
a) v com si dobry a v akom specifickom IT obore by si chcel pracovat, preco by ta mali zobrat, studenta bez praxe (okrem letnej brigady) ktory nerobil za hranicami a nie su po nom vidiet ziadne hmatatelne vysledky. To, ze chodis na VUT ci FIIT ci kam je sice pekne ale to v medzinarodnom meritku nehra vobec ziadnu ulohu. Zamestnavatel vo Svajciarsku nema ani potuchy co je to VUT v Brne a je mu to totalne ukradnute.
b) ake mas referencie
c) ako si na tom jazykovo
c1) ovladas nemcinu?
c2) ovladas anglictinu?
Pri jazyku nestaci "dohovorim sa". Dohovorit sa vie aj moj tatko. Mas na to nejake certifikaty?
Chodit za hranice a cakat ze motyka vystreli je imho dost nezodpovedna taktika a nikdy by som sa s takym pristupom nevedel stotoznit. Makni v cechach, sprav si 3 roky prax + vysledky, sprav si jazykove certifikaty uznavane medzinarodne, sprav si tu referencie, vypracuj sa za tie tri roky tak, aby si bol rozpoznatelny za hranicami, POTOM chod aj do Tramtarie. Ale naopak by som to videl biedne.
Problem je, a vidim to aj na sebe, nebudem si klamat, ze clovek chce pecene holuby do ust co najskor, najlepsie okamzite. To je len dosledok toho v akej dobe zijeme a myslim ze si, ze je vsetko lazo plazo. No nie je. Vobec nie je. A potom sme sklamani, ked to hned nemame.
Kazdy tu chce vyhrat loteriu ale vyhra v loterii ta len znici a deformuje, musis si to cele tvrdo odmakat.