Google TV nechtěné reklamy

Re:Google TV nechtěné reklamy
« Odpověď #15 kdy: 26. 02. 2025, 22:58:08 »
Na projektoru Dangbei Atom s Google TV mě to taky štvalo. Pak jsem zjistil, že je možné předinstalované aplikace (Netflix, Prime Video apod.) zakázat v menu Aplikace a ty jejich upoutávky z domovské obrazovky zmizí.

cziss

« Odpověď #16 kdy: 27. 02. 2025, 07:33:51 »
Na projektoru Dangbei Atom s Google TV mě to taky štvalo. Pak jsem zjistil, že je možné předinstalované aplikace (Netflix, Prime Video apod.) zakázat v menu Aplikace a ty jejich upoutávky z domovské obrazovky zmizí.

Takové očekávání bych měl taky, reklamy tam ale byly i na streamy, jejichž appky nejsou v TV ani nainstalované.
« Poslední změna: 27. 02. 2025, 07:37:01 od cziss »

cziss

« Odpověď #17 kdy: 27. 02. 2025, 07:36:23 »
Nejlepsi je na to LG TV.

Muzes instalovat homebrew aplikace z githubu.
Prvni co jsem tam dal, byla alternativni Youtube appka co blokuje reklamy a hlavne sponsor segmenty, atd.

A navic appky muzou bezet nativne(napr. Geforce Now), nechapu kdo si v dnesni dobe koupi ten paskvil Android TV.

O něčem takovém jsem uvažoval taky, jenže z minulé TV jsem měl zkušenost takovou, že chceš naistalovat HBO Max? Nejde. Chceš posílat obrazovku mobilu na TV? Nejde... No a ještě cca před měsícem ty reklamy na Google TV nebyly, takže je to nějaká prasácká novinka.

« Odpověď #18 kdy: 27. 02. 2025, 10:22:56 »
O něčem takovém jsem uvažoval taky, jenže z minulé TV jsem měl zkušenost takovou, že chceš naistalovat HBO Max? Nejde. Chceš posílat obrazovku mobilu na TV? Nejde... No a ještě cca před měsícem ty reklamy na Google TV nebyly, takže je to nějaká prasácká novinka.

Tak rootování systému TV v případě WebOSu může být asi pro někoho zajímavá věc a chápu, že to může v určitých situacích pomoct. Ale samozřejmě to může mít i své stinné stránky.
Jestli jsem to správně pochopil, tak to využívá nějakou neopravenou chybu.
Takže pokud ji LG v nějaké aktualizaci systému opraví a přitom vyresetuje oprávnění (může - nemusí), tak zas bez roota.
Tzn. pokud se někdo tohohle bojí, měl by zůstat na stejné verzi systému a úplně vypnout nebo zblokovat aktualizace. Nevím jak se to projeví na WebOS, ale na nějakých jiných IoT věcech, když jsem tohle udělal, tak mi to přestalo aktualizovat systémové kořenové certifikáty a po nějaké době jsem měl trochu problém.
Další potencionální problém s některými systémy je ten, že si pak aplikace vydetekovat, že na rootnutém systému nepoběží vůbec, nebo nějaká část (třeba DRM).

Na Android by možná mohl opravdu pomoct alternativní launcher, jak už tu bylo zmíněné.
Např. https://play.google.com/store/apps/details/Projectivy_Launcher?id=com.spocky.projengmenu&hl=cs&pli=1
Tohle mi nedávno zmiňoval kamarád, že používá.
Já mám u rodičů TCL s Google TV, ta má svůj launcher, kde nebylo zatím nic nutné řešit krom nějakého základního výběru aplikací (iVysílání, YT, VLC atp.)

Jinak možná byste mohl ještě poslat do Google feedback (což tam myslím je), ať vám přidělají v nastavení preferenční šoupátko - Arab, Asian, Black, Caucasian.. Skinny, Normal, Fat :)
« Poslední změna: 27. 02. 2025, 10:28:27 od Michal Šmucr »

« Odpověď #19 kdy: 27. 02. 2025, 10:36:16 »
Pardon za duplicitu, přehlédl jsem, že to Projectivy už tu bylo zmíněné.

« Odpověď #20 kdy: 27. 02. 2025, 11:02:28 »

Tak rootování systému TV v případě WebOSu může být asi pro někoho zajímavá věc

Nechapu proc bys to musel rootovat. Normalne se zaregistrujes na vyvojarskem webu LG. Dostanes vyvojarsky ucet.
Verifikujes jednou za 1000 hodin API klic vuci serveru. Takze z mojeho serveru mam automatickou ulohu co to vola.
A mas zvysene prava co s LG TV muzes delat -> instalovat custom appky.

Android TV je paskvil, zkus si tam rozbehat appku co potrebuje renderovat mimo debilni Android nativni prohlizec. GL & HF

Ale chapu, BFU radsi koupi nejlevnejsi paskvil, misto aby jim ty produkty omlatil o hlavu.
Nebo jeste vetsi joke, koupi TV za XXk a potom si navic jeste dokupuje miniPC na prehravani videa, streamovani her atd.

Potom naprosto zoufalej stav LAN portu na vsech TV, to se tyka i LG. Vsichni tam davaji 100Mbps porty, v roce 2024/25.
A navic pingy jsou na tom o trochu horsi, nez na wifine. Sileny
« Poslední změna: 27. 02. 2025, 11:10:18 od XXX_Sam_XXX »

« Odpověď #21 kdy: 27. 02. 2025, 11:08:36 »

Tak rootování systému TV v případě WebOSu může být asi pro někoho zajímavá věc

Nechapu proc bys to musel rootovat. Normalne se zaregistrujes na vyvojarskem webu LG. Dostanes vyvojarsky ucet.
Verifikujes jednou za 1000 hodin API klic vuci serveru. Takze z mojeho serveru mam automatickou ulohu co to vola.

Android TV je paskvil, zkus si tam rozbehat appku co potrebuje renderovat mimo debilni Android nativni prohlizec. GL & HF

Jakou appku co renderuje mimo nativní prohlížeč? OMG, Android TV/Google TV je osekaný Android. Pokud napíšete Android appku která podporuje i TV (jsou tam jistá specifika), normálně ji máte "nativní" (resp. ve většině případů JVM). Dokonce ji tam můžete dostat i jinak než přes Google Play (ATv má normální adb) a nemusíte se někde registrovat. Ale samozřejmně tam nemůžete zprovoznit aplikaci která používá jiný toolkit pro jiný systém (třeba WebOS). To je jako kdybyste chtěl pod čistým Linuxem pouštět exáče pro Widle

« Odpověď #22 kdy: 27. 02. 2025, 15:26:25 »

Aha, to jsem netušil, že to jde obejít i takhle. Vycházel jsem z informací z nějakých fór, kde to vypadalo, že všichni měli jailbreak.
Teď když to čtu v detailu na https://www.webosbrew.org/, tak z toho vychází, že je to jen alternativa k tomu, co píšeš ty s tím Developer režimem, a jen pokud potřebuješ další změny (wallpaper, screensaver, remap atp.), tak je potřeba ten root.
Každopádně díky za korekci, dobré vědět, že tam tahle možnost je u jednoho z majoritních výrobců.

Jinak jasně, asi kdybych to měl čistě pro sebe a bral to jako další zařízení, co musím nějak obhospodařovat, tak by to šlo. Případně bych to měl prostě jako další hračku, kde si můžu zkusit i třeba dodat něco svého. Rodině bych to asi nedával :)

Jigdo

• 581
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 27. 02. 2025, 15:36:28 »
Co DNS over TLS / HTTPs na tom nejde nastavit?

DoT = family.cloudflare-dns.com
DoH = https://family.cloudflare-dns.com/dns-query

Pokud ne tak nastavit DNS treba CF Family

1.0.0.3
1.1.1.3
2606:4700:4700::1113
2606:4700:4700::1003

a nebo od jinych provozovatelu,
kteri blokuji intrnetovy odpad.

Pro prohlizeni root.cz doporucuji deaktivovat,
aby se ty reklamy zobrazovaly ;)

Zopper

• 876
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 27. 02. 2025, 15:39:22 »
Ale chapu, BFU radsi koupi nejlevnejsi paskvil, misto aby jim ty produkty omlatil o hlavu.
Nebo jeste vetsi joke, koupi TV za XXk a potom si navic jeste dokupuje miniPC na prehravani videa, streamovani her atd.

Potom naprosto zoufalej stav LAN portu na vsech TV, to se tyka i LG. Vsichni tam davaji 100Mbps porty, v roce 2024/25.
Já zas nechápu, proč spojovat dohromady zobrazovací panel a zábavní systém a pak se to snažit hackovat. Půlka těch aplikací stejně za pět let nebude fungovat, protože ta televize nedostane další major OS upgrade, a postupně na ni půjde nainstalovat míň a míň věcí, ten vývojářský účet na EOL systému taky nemusí fungovat... A pak stejně lidi končí u té samostatné krabice, kterou mohli mít od začátku a měli by příjemnější prostředí, nebo vyhazují funkční zobrazovací panel.

cziss

« Odpověď #25 kdy: 28. 02. 2025, 09:10:04 »
Co DNS over TLS / HTTPs na tom nejde nastavit?

DoT = family.cloudflare-dns.com
DoH = https://family.cloudflare-dns.com/dns-query

Pokud ne tak nastavit DNS treba CF Family

1.0.0.3
1.1.1.3
2606:4700:4700::1113
2606:4700:4700::1003

a nebo od jinych provozovatelu,
kteri blokuji intrnetovy odpad.

Pro prohlizeni root.cz doporucuji deaktivovat,
aby se ty reklamy zobrazovaly ;)

Zajímavé, díky za radu.

Dá se těmto službám věřit? Mám na mysli to, že na TV jsem přihlášen Google účtem, plus HBO max účtem. A při streamování filmů, nebude tam nějaké omezení v rychlosti připojení?
« Poslední změna: 28. 02. 2025, 09:13:52 od cziss »

« Odpověď #26 kdy: 28. 02. 2025, 09:33:13 »

Já zas nechápu, proč spojovat dohromady zobrazovací panel a zábavní systém a pak se to snažit hackovat. Půlka těch aplikací stejně za pět let nebude fungovat, protože ta televize nedostane další major OS upgrade, a postupně na ni půjde nainstalovat míň a míň věcí, ten vývojářský účet na EOL systému taky nemusí fungovat... A pak stejně lidi končí u té samostatné krabice, kterou mohli mít od začátku a měli by příjemnější prostředí, nebo vyhazují funkční zobrazovací panel.

Jak si pomůžete? Dnes zobrazovací panel nekoupíte bez operačního systému (pokud se bavíme o velkých panelech (tv), ne monitorech). Pokud nepirátíte a máte rád nové filmy/seriály, budete využívat pravděpodobně streamingové platformy. A pokud chcete rozumné rozlišení (fullhd na 4k panelu není moc rozumné), stejně budete muset skončit u nějakého blackboxu (s androidem nebo iOS) který stejně za 5 let budete muset koupit nový. Tak si rovnou 5 let můžete užívat operační systém dodaný výrobcem panelu a nemusíte řešit krabičku která těch 5 let je zcela zbytečná a necustomizovatelná (protože to je ten blackbox). Jo, kdyby na nějakém boxu který je OS a člověk si ho může customizovat fungovaly streamovací služby neočesaně, to je věc jiná ... Bohužel to tak není :-(

« Odpověď #27 kdy: 28. 02. 2025, 12:22:16 »
Tak si rovnou 5 let můžete užívat operační systém dodaný výrobcem panelu a nemusíte řešit krabičku která těch 5 let je zcela zbytečná

Jojo, a když koupím nějaký "neaktuální" model, tak to nebude 5 let, nebo třeba jenom 3, nebo 2, nebo výrobce na aktualizace kašle úplně a zůstanu s tím, co je tam nainstalováno při koupi.

který stejně za 5 let budete muset koupit nový.

Já jsem teda příčetný, takže funkční naprosto vyhovující TV po 5 letech nevyhazuju, zatímco ta "zbytečná" krabička stojí o min. jeden řád méně. Ale ano, lidé bez zbytečné krabičky mají tu výhodu, že "panel" je taky na vyhození - tak hlavně ekologicky. ::)

« Odpověď #28 kdy: 28. 02. 2025, 12:23:30 »
Tak si rovnou 5 let můžete užívat operační systém dodaný výrobcem panelu a nemusíte řešit krabičku která těch 5 let je zcela zbytečná

Jojo, a když koupím nějaký "neaktuální" model, tak to nebude 5 let, nebo třeba jenom 3, nebo 2, nebo výrobce na aktualizace kašle úplně a zůstanu s tím, co je tam nainstalováno při koupi - takže např. pokud používám O2 TV, tak můžu televizi vyhodit rovnou někdy v červnu. Juch!

Já jsem teda příčetný, takže funkční naprosto vyhovující TV po 5 letech nevyhazuju, zatímco ta "zbytečná" krabička stojí o min. jeden řád méně. Ale ano, lidé bez zbytečné krabičky mají tu výhodu, že "panel" je taky na vyhození - tak hlavně ekologicky. ::)

cziss

« Odpověď #29 kdy: 28. 02. 2025, 12:37:47 »

Jojo, a když koupím nějaký "neaktuální" model, tak to nebude 5 let, nebo třeba jenom 3, nebo 2, nebo výrobce na aktualizace kašle úplně a zůstanu s tím, co je tam nainstalováno při koupi.

Kde jste přišel na tyhle 5, 3, 2 roky? Android TV je tu 10 let. Byť se starší verze neaktualizují (i když asi jen ty hodně staré), přístup do storu, tedy k aplikacím je stále. Streamovací služby tak budou fungovat i zde. Předpokládám, že k brouzdání na netu, přihlašování do banky a tak to moc lidí nepoužívá... Kde je tedy problém?

Já jsem právě proto koupil Google TV, která tu ještě dlouho bude. Po zkušenostech s "alternativníma" OS v TV založených na Linuxu a zprasených, bohužel. Tak tam třeba je problém dohrát určité streamovací služby, ale to není zastaralostí, ale prostě protože to nemají ve storu.

Ale jako i moje druhá hloupá televize Sencor umí z flasky přehrávat hudbu, filmy (i mkv), fotky... Vzhledem k tomu, že kodeky se jednou furt ty zastaralé, tak tam taky není třeba nějaká aktualizace.

Fakt je, že až dojde na to, že by televize něco zásadního neuměla kvůli zastaralosti, tak je na místě koupit si nějaké mini pc k tomu. Na druhou stranu je otázka, jestli tam TV nebude celkově zastaralá, protože prostě 5 let, jak to uvádíte je nesmysl. Nebo mě prosím poučte, co pak přestává fungovat.