O něčem takovém jsem uvažoval taky, jenže z minulé TV jsem měl zkušenost takovou, že chceš naistalovat HBO Max? Nejde. Chceš posílat obrazovku mobilu na TV? Nejde... No a ještě cca před měsícem ty reklamy na Google TV nebyly, takže je to nějaká prasácká novinka.
Tak rootování systému TV v případě WebOSu může být asi pro někoho zajímavá věc a chápu, že to může v určitých situacích pomoct. Ale samozřejmě to může mít i své stinné stránky.
Jestli jsem to správně pochopil, tak to využívá nějakou neopravenou chybu.
Takže pokud ji LG v nějaké aktualizaci systému opraví a přitom vyresetuje oprávnění (může - nemusí), tak zas bez roota.
Tzn. pokud se někdo tohohle bojí, měl by zůstat na stejné verzi systému a úplně vypnout nebo zblokovat aktualizace. Nevím jak se to projeví na WebOS, ale na nějakých jiných IoT věcech, když jsem tohle udělal, tak mi to přestalo aktualizovat systémové kořenové certifikáty a po nějaké době jsem měl trochu problém.
Další potencionální problém s některými systémy je ten, že si pak aplikace vydetekovat, že na rootnutém systému nepoběží vůbec, nebo nějaká část (třeba DRM).
Na Android by možná mohl opravdu pomoct alternativní launcher, jak už tu bylo zmíněné.
Např.
https://play.google.com/store/apps/details/Projectivy_Launcher?id=com.spocky.projengmenu&hl=cs&pli=1Tohle mi nedávno zmiňoval kamarád, že používá.
Já mám u rodičů TCL s Google TV, ta má svůj launcher, kde nebylo zatím nic nutné řešit krom nějakého základního výběru aplikací (iVysílání, YT, VLC atp.)
Jinak možná byste mohl ještě poslat do Google feedback (což tam myslím je), ať vám přidělají v nastavení preferenční šoupátko - Arab, Asian, Black, Caucasian.. Skinny, Normal, Fat